RTX3070 oyun oynarken rastgele siyah ekran

kafasizoglan

Hectopat
Daha fazla  
RTX 3070 OC ASUS ROG STRIX 8 GB GPU.
Ryzen 5 5600X CPU.
750W PSU.
ASUS B550M-A Wi-Fi anakart.
16 GB 3200MHz RAM.
980Pro 512GBX2 SSD.

Oyun oynarken rastgele siyah ekranlar alıyorum ve arkada bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Kasa üzerinden reset yapmadıkça fanlar çalışıyor. Görseldeki hatayı alıyorum her seferinde ve bazen saatlerce siyah ekran almadığım da oluyor. Aynı zamanda monitörde de HDMI yazısını görüyorum (sinyal almıyor oluyor). Müzik çalıyorsa crash aldığım sırada siyah ekrandan bir 10 saniye sonra kesiliyor müzik. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. BIOS'um, ekran kartı sürücüm ve Windows'um güncel. DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip yeniden kurmayı da denedim. Ekran kartı güç kaynağına 2 PCI-e güç çıkışıyla bağlı, tek çıkış bölünmüş değil.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2021-03-14 022130.png
    Screenshot 2021-03-14 022130.png
    37 KB · Görüntüleme: 98
İşletim sistemini Microsoft sitesinden kurcalanmamış olarak indirip kurmayı deneyin. Bu tarz hatalar tecrübelerime dayanarak söylüyorum, Kurcalanmış ekleme çıkarma yapılmış Windows sürümlerinde meydana gelen DLL dosyalarının eksik olmasından Kaynaklanıyor. Genelde çözümü Bahsettiğim orijinal İçerikleri değiştirilmemiş. Windows kurulumu ile düzeliyor. Kurduğunuz işletim sisteminden kaynaklanıyor olabilir, tabii ki %100 bundan diyemeyiz Buna güç kaynağıda sebep olabilir. Ramlerinizde sebep olabilir. Bir sürü etken var aslında sadece aklıma gelen ve genelde çözüm olan şeyden bahsetmek istedim.
Format atma durumunuz yok ise DLL dosya onarıcı programlar ile de çözüme gidebilirsiniz ancak. Piyasada çok fazla bu tarz programlar mevcut ve Free olanları sisteme gereksiz DLL dahil ettiği için Bir noktadan sonra mecbur sıfır kurulum gerekebiliyor.

Bu sabah dediğiniz gibi Microsoft'un sitesinden indirip bilgisayarımı formatladım. Düzelmeyince PCI Gen 4.0'dan 3.0'a da geçirmeyi denedim. Hala bir çözüm bulamadım. Sanırım kartımda donanımsal bir problem var.

Bu sabah dediğiniz gibi Microsoft'un sitesinden indirip bilgisayarımı formatladım. Düzelmeyince PCI Gen 4.0'dan 3.0'a da geçirmeyi denedim. Hala bir çözüm bulamadım. Sanırım kartımda donanımsal bir problem var.

Güç kaynağını değiştirmeyi deneyin. ya da varsa kartınızı farklı sistemde test edin.

Son durum: Kartı servise yolladım, arızalı olduğuna karar verdiler. Yabancı sitelerde de bir sürü insan 3070'lerde böyle bir sıkıntı yaşayıp RMA'yle çözmüş. Benzer bir sıkıntı yaşıyorsanız vakit kaybetmeden yollayın derim.

Hocam zamanla olan oluşan problemmi.
Korkmaya başladım benim kartım da 2 haftalık daha gigabyt kullanıyorum.
hayır aldığımdan beri vardı, iki haftadır olmadıysa sorun yoktur muhtemelen.
Bunu öğrendiğim iyi oldu.
Dükkanda bir adet 3070 vardı, babamdan istemeyi düşünüyordum, 1650 ile devam.😌
bunun için almaktan vazgeçme bence. çok da yaygın bir sorun değil. gerçekten çok iyi bir kart çalıştığı zaman:D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı