RTX4060 laptop vs RTX3000 serisi laptop

Oyunları hangi çözünürlükte oynayacağınız kritik aslında, 1080p de 8gb VRAM ile güncel oyunların hiçbirinde sorun yaşamazsınız 2k çözünürlükte performans sorunları çıkartma ihtimali artıyor 4k için ise zaten seçenekleriniz arasında VRAM'i en fazla olana yönelmeniz tavsiye edilir.
 
O kadar sistem dizmişsiniz dizdiğiniz sistemde 7900 XTX'e ray tracing açınca 4070 Ti'dan daha kötü performans veriyor ve buram buram yamuluyor Radeon kartları. Esas siz insanları yanlış yönlendirmeyin. Boşuna demiyoruz 'future is ray tracing' ray tracing ve DLSS 3 gibi harika ötesi bir teknoloji varken neden 3000 serisi veya AMD alsın? Nvidia'nın fiyatlandırması haricinde hiç bir hatası yok. 4000 serisi çok pahalı sadece bu da tek eksisi. Mesela ben sizin yerinizde olsam RTX 4080 alıp bir daha da arkama bakmazdım. VRAM VRAM diyorlarda 4000 serisinde en baba oyunlarda bile bir sıkıntı mı var? 20 GB VRAM'ın kaçı kullanılıyor 2K'da?

Ayrıca FSR gibi çöp bir teknoloji ile DLSS 3 karşılaştırılamaz. FSR 3 çıksa bile DLSS 3 ile çalışma mantıkları çok farklı ve yazılım konusunda hiç bir zaman Nvidia'yı yakalayamaz. Paran varsa Nvidia alıp keyfini sürersin bu kadar basit.
GTX 1080 kullanıyorum 2016'dan beri bir kere, bakın bir kere bile bir sorun yaşamadım yazılımla alakalı. Her gelen güncel sürücüyü kurdum ve temiz kurulum bile yapmadım. Keyfime baktım halen de 1080p'de keyfime bakıyorum.
Şahane bir Nvidia fanboyu daha. RT teknolojisini AMD tarafının yıllardır kullandığından bir haber olduğunu es geçip, RT teknolojisinin hayvan gibi VRAM kullandığı olayından da bir haber bir de bunlarla yetinmeyip VRAM ekstradır diyor diğer yorumlarında... Nvidia cidden güzel pazarlamış ürünlerini örnekte gördüğümüz gibi..Günümüzde 12VRAM altı kullanan oyun kalmamış sen hala 8VRAM yeterlidir DLSS+RT var diyorsun. Düşük VRAM olan bir Nvidia kartında nereye DLSS+RT açıyorsun? VRAM gereksinimini mi kapatıyor bu teknolojiler yoksa daha fazla yük bindirip bu şekildemi görüntü kalitesi sağlıyor? 1 seneyi aşkın 6800 kullandım, '' yamuluyor '' dediğin bende oyunları yamultarak 60 dereceyi geçmeyecek şekilde high&ultra FSR 2.0 Quality ayarlarda 100+FPS oynadım. '' Yamuluyor '' dediğin olay senin düşük VRAM olan Nvidia kartlarında DLSS+RT açtığında yamulmaktan öte parçalanıyor. Paragraf paragraf yazıyorsun da ne yazdığından haberin yok. Nvidia yazılım konusunda AMD tarafından önde olduğunun aksini iddaa eden yok burada, yazdığın argümanların doğru bir yanı olmaması da bunun cabası. Dizdiğim sistemde 4090 yerine 7900 XTX tercih etmemin yegane sebebi AMD'nin yazılım tarafına nasıl önem verdiğini görmem 20k fiyat farkı+ AMD GPU&CPU birlikte+ performansı ve yine inanıyorum ki güncelleştirmeler ile 7900 XTX-4090 yazılım kalitesine yaklaşacak. Sürüm stabil konusu vs bunlarıda bir geç yıllar öncesinde kalmışsın 1 senedir çıkan bütün driver güncellemelerini çıktığı gibi yükledim1 kere sorun yaşamadım, yeni güncelleştirmelerle eski kartların performanslarını geri çeken Nvidia tarafıdır ve yine DLSS+RT teknolojisinin ilüzyonu altında düşük VRAM'li kartlarını saçma fiyatlarla müşterilerini sömüren aynı firma . Sen iyisimi 4070 Ti falan al yeni sistem alacağın zaman DLSS+RT açar 30 FPS de yağ gibi oynarsın oyunları :)

Bu arada, 2k'da MW2 bile 16-17 VRAM kullanıyor canımın içi. 4080 altı kartlarda DLSS+RT açıp nasıl olacak o iş hadi bakalım bir kanıtla bize.
Kaliteli Nvidia fanı gelsede tartışsak.

VRAM çok düşük olmadığı sürece ekstradır. Sürücüler, DLSS 3 gibi taş gibi yapay zeka temelli bir ölçeklendirme ve RT için ekstra tensor corelar birincil derecededir VRAM ikincil derecedir 12 GB altı olmadığı sürece (2K için).
Bu yorumu görseydim hiç yazmazdım bile,Bu kişiye cevap vermek tamamen vakit kaybı.
 
Son düzenleme:
Bu arada, 2k'da MW2 bile 16-17 VRAM kullanıyor canımın içi. 4080 altı kartlarda DLSS+RT açıp nasıl olacak o iş hadi bakalım bir kanıtla bize.
Sluttering oluyor mu? Olmuyor. AMD GPU'lar zaten daha çok RAM yiyor, işlemciyi daha çok kullanıyor ve TDP olarak daha çok güç çekiyor. Elektrik faturasını da işin içine bir kat sen hele. 25K üzeri verdiğin o 7900 XTX kartı bir kaç yıl sonra çıkan oyunlarda RT, Path tracing ve daha geleceğin olan tracing teknolojilerinde nasıl yamulacak göreceksin. Bu kadar da Radeon fanboyu olma be kardeşim. Bütün dünya bağırıyor AMD 7900 XT saf güçte 4070 Ti'dan önde diye ama RT açılınca sana bir şey söylüyeyim mi 36 FPS veriyor CP 2077'de 7900 XT. Yamulmaktan öte alev atıyor alev. Yamulsa keşke biraz 20K verdiğin kart 1440p'de RT de yamuluyor🤣🤣🤣🤣

Ray tracingi ben GTX 1080 ile 1080p'de SOTR'da bile kullanıyorum. Her kartta kullanılacağını biliyorum. Bana ders vermeye kalkma kardeş yok 2K diye bir şey yok 1440p yok RT'yi AMD yıllardır kullanıyor. Biliyorum zaten bunları. Kendine tartışacak argüman yaratamayınca karşındakini basit şeylerle suçluyorlar. 10 yıl öncenin teknolojisi atmosferik motorlu 1000 beygir araç gibi kullanmaya devam et Radeon GPU'nu biz Nvidia severler olarak elektrikli, sessiz, az güç tüketen, yazılım olarak tamamen sorunsuz araçlara geçtik bile.

u yorumu görseydim hiç yazmazdım bile,Bu kişiye cevap vermek tamamen vakit kaybı.
RT'nin VRAM yediğini biliyorum kardeşim bana öğretip durma bir şeyleri. Sluttering oluyor mu olmuyor mu ona bakacaksın. 12 GB'da 2K için gayet yeterli ve sluttering yok, VRAM buffer yemiyor. Bu kadar basit.
 
Siz de oturup öğrenin ki oradaki 8 GB VRAM. 12 GB 2K için gayet yeterli ve yeterli de olacaktır. FSR durduk yere zıplayan nesneler mi dersin, FSR açmadan normalde olan ama FSR ile kaybolan nesneler mi dersin, dersin de dersin... Bana 3070 videosu atmana gerek yok. Benim ileri düzey İngilizcem var ve Türkçe sitelerden bilgi almıyorum bile, son 1 aydır günümün 5 saatini veriyorum sürekli yorumları okuyorum, inceleme izliyorum. Bunun dışında DLSS sürekli gelişmekte olan bir yapay zeka algoritmasıdır FSR ile karşılaştırman mümkün değil ve FSR evet kötü. FSR ne zaman kötü olmazdı, eğer ki DLSS görmeseydik iyi olabilirdi.

Bunun dışında yazılım madem bu kadar önemli değil o zaman iPhone neden alınıyor? Size söyleyeyim neden, iPhone 6 bile halen günlük işler ve sosyal medya işini görüyor örneğin, iPhone 6 modelinde olup çalışan Android yok bugün. Ben size diyorum ki 2016 yılından beri 10&0 kullanıyorum ve AMD kullanıcıları gibi hangi sürüm daha stabil diye konu açmadım çünkü hiçbir oyunda bunun sıkıntısını yaşamadım. Nasıl iPhone düşük RAM ile daha hızlıysa NVIDIA'da düşük RAM ile size modern yapımları kusursuz açıyor. 20 GB VRAM'i var ama FSR'si var. Ray Tracing açarsınız açmazsınız ama gelece Ray Tracing, path tracingtedir. Yani kısaca 50 GB VRAM de olsa, saf kas gücü dışında ne yapmış ona bakarım ben halen RX 580 gibi örneğin RTsiz, düzgün bir FSR'siz isterse 1000 FPS versin RT kapalı.

AMD'de 6000 serisi kartlarda bile forumda ne kadar konu açılıyor aç sen de bunu öğren. YouTube'da yorumlara bak, Reddit'e ve yabancı forumlara bak. Ayrıca AMD kartlarının daha çok güç çektiğini de unutma. NVIDIA demek sorunsuzluk demektir. Şimdi bana GeForce ile şöyle şöyle sorun yaşayan var deme istisnalar kaideyi bozmaz. AMD de hata oranına bir de NVIDIA'da hata oranına bak.

VRAM çok düşük olmadığı sürece ekstradır. Sürücüler, DLSS 3 gibi taş gibi yapay zeka temelli bir ölçeklendirme ve RT için ekstra tensor Core'lar birincil derecededir VRAM ikincil derecedir 12 GB altı olmadığı sürece (2K için).

Ve dediğim gibi ben 1080 veya RX 580 gibi hiçbir şeysiz 2K'da 200 FPS alsam neye yarar yeni teknolojileri açınca yamulan bir kart varsa? Çağı yakalamayan rekabet edemez yapacak bir şey yok. Piyasa payına bakın %80 NVIDIA. İşini iyi yapıyorlar. Eksik yönleri var. Fiyatlandırma kötü ve 3080 gibi kartlarda hata yaptılar 10 GB koyarak. Sen 2015'da çıkarttığın 1080'e 8 GB koyup 3070 serisine çok düşük 8 GB VRAM koyarsan hata edersin ve etti de bunu 4080'de düzelttiler 4070 Ti'da 2K kartı ve yeterli 12 GB.

Bir de başımıza AMD fanboyları türedi. Her yerde VRAM yazarlar ama GeForce tarafının 4000 serisinin yeterli olduğunu görmezden gelirler.

Halen 10 yıl önceki gibi dümdüz Ultra ayarda oynamaktan başka yenilik sunmayan 7900 serisini savunurlar.

8 GB VRAM 1080P'de yetmiyor. RE4 Remake'de arkadaşım Max ayarlarda RT olmadan oynayamıyor 2K'da 4070 Ti ile. AMD kartlar nerede daha çok güç çekiyor? 4000 serisinde eşit sayılır 3000'de önde. Siz inanmak istediğinize inanmaya devam edin ama milleti karıştırmayın.

Sluttering oluyor mu? Olmuyor. AMD GPU'lar zaten daha çok RAM yiyor, işlemciyi daha çok kullanıyor ve TDP olarak daha çok güç çekiyor. Elektrik faturasını da işin içine bir kat sen hele. 25K üzeri verdiğin o 7900 XTX kartı birkaç yıl sonra çıkan oyunlarda RT, Path tracing ve daha geleceğin olan tracing teknolojilerinde nasıl yamulacak göreceksin. Bu kadar da Radeon fanboyu olma be kardeşim. Bütün dünya bağırıyor AMD 7900 XT saf güçte 4070 Ti'dan önde diye ama RT açılınca sana bir şey söylüyeyim mi 36 FPS veriyor CP 2077'de 7900 XT. Yamulmaktan öte alev atıyor alev. Yamulsa keşke biraz 20K verdiğin kart 1440P'de RT de yamuluyor🤣🤣🤣🤣

Ray Tracing'i ben GTX 1080 ile 1080P'de SOTR'da bile kullanıyorum. Her kartta kullanılacağını biliyorum. Bana ders vermeye kalkma kardeş yok 2K diye bir şey yok 1440p yok RT'yi AMD yıllardır kullanıyor. Biliyorum zaten bunları. Kendine tartışacak argüman yaratamayınca karşındakini basit şeylerle suçluyorlar. 10 yıl öncenin teknolojisi atmosferik motorlu 1000 beygir araç gibi kullanmaya devam et Radeon GPU'nu biz NVIDIA severler olarak elektrikli, sessiz, az güç tüketen, yazılım olarak tamamen sorunsuz araçlara geçtik bile.

RT'nin VRAM yediğini biliyorum kardeşim bana öğretip durma bir şeyleri. Sluttering oluyor mu olmuyor mu ona bakacaksın. 12 GB'da 2K için gayet yeterli ve sluttering yok, VRAM buffer yemiyor. Bu kadar basit.

Gelmiş hala bana Path tracing diyorsun. CP2077 de 30 FPS anca alıyor 4070 Ti 2K'da yeni Path tracing ile.

Sluttering oluyor mu? Olmuyor. AMD GPU'lar zaten daha çok RAM yiyor, işlemciyi daha çok kullanıyor ve TDP olarak daha çok güç çekiyor. Elektrik faturasını da işin içine bir kat sen hele. 25K üzeri verdiğin o 7900 XTX kartı birkaç yıl sonra çıkan oyunlarda RT, Path tracing ve daha geleceğin olan tracing teknolojilerinde nasıl yamulacak göreceksin. Bu kadar da Radeon fanboyu olma be kardeşim. Bütün dünya bağırıyor AMD 7900 XT saf güçte 4070 Ti'dan önde diye ama RT açılınca sana bir şey söylüyeyim mi 36 FPS veriyor CP 2077'de 7900 XT. Yamulmaktan öte alev atıyor alev. Yamulsa keşke biraz 20K verdiğin kart 1440P'de RT de yamuluyor🤣🤣🤣🤣

Ray Tracing'i ben GTX 1080 ile 1080P'de SOTR'da bile kullanıyorum. Her kartta kullanılacağını biliyorum. Bana ders vermeye kalkma kardeş yok 2K diye bir şey yok 1440p yok RT'yi AMD yıllardır kullanıyor. Biliyorum zaten bunları. Kendine tartışacak argüman yaratamayınca karşındakini basit şeylerle suçluyorlar. 10 yıl öncenin teknolojisi atmosferik motorlu 1000 beygir araç gibi kullanmaya devam et Radeon GPU'nu biz NVIDIA severler olarak elektrikli, sessiz, az güç tüketen, yazılım olarak tamamen sorunsuz araçlara geçtik bile.

RT'nin VRAM yediğini biliyorum kardeşim bana öğretip durma bir şeyleri. Sluttering oluyor mu olmuyor mu ona bakacaksın. 12 GB'da 2K için gayet yeterli ve sluttering yok, VRAM buffer yemiyor. Bu kadar basit.

RT'de %20-25 önde, VRAM yüzünden zamanla kapanacak. 4K Ultra da 30 fos oynatıyor ama 4070 Ti sanki 100 FPS alıyor, 5 fos falan ötede. Bütün yabancı kanallar 8 yetersiz diyor 1080P'de gelmiş 12'de 2K'da RT+DLSS için yeterli diyorsun. Uzun süredir bu kadar gülmemiştim.
 
Sluttering oluyor mu? Olmuyor. AMD GPU'lar zaten daha çok RAM yiyor, işlemciyi daha çok kullanıyor ve TDP olarak daha çok güç çekiyor. Elektrik faturasını da işin içine bir kat sen hele. 25K üzeri verdiğin o 7900 XTX kartı bir kaç yıl sonra çıkan oyunlarda RT, Path tracing ve daha geleceğin olan tracing teknolojilerinde nasıl yamulacak göreceksin. Bu kadar da Radeon fanboyu olma be kardeşim. Bütün dünya bağırıyor AMD 7900 XT saf güçte 4070 Ti'dan önde diye ama RT açılınca sana bir şey söylüyeyim mi 36 FPS veriyor CP 2077'de 7900 XT. Yamulmaktan öte alev atıyor alev. Yamulsa keşke biraz 20K verdiğin kart 1440p'de RT de yamuluyor🤣🤣🤣🤣

Ray tracingi ben GTX 1080 ile 1080p'de SOTR'da bile kullanıyorum. Her kartta kullanılacağını biliyorum. Bana ders vermeye kalkma kardeş yok 2K diye bir şey yok 1440p yok RT'yi AMD yıllardır kullanıyor. Biliyorum zaten bunları. Kendine tartışacak argüman yaratamayınca karşındakini basit şeylerle suçluyorlar. 10 yıl öncenin teknolojisi atmosferik motorlu 1000 beygir araç gibi kullanmaya devam et Radeon GPU'nu biz Nvidia severler olarak elektrikli, sessiz, az güç tüketen, yazılım olarak tamamen sorunsuz araçlara geçtik bile.


RT'nin VRAM yediğini biliyorum kardeşim bana öğretip durma bir şeyleri. Sluttering oluyor mu olmuyor mu ona bakacaksın. 12 GB'da 2K için gayet yeterli ve sluttering yok, VRAM buffer yemiyor. Bu kadar basit.
Psikolojik destek alması lazım.Hala daha 12/8 yeterli, Sluttering oluyor yamuluyor deyip duruyor. Kullandığım kartları benden iyi bilecek gibide yorum yapıyor sanki kullanmış gibi alev alıyor diyor, boşta 33-36 çalışan 6800 60 dereceyi geçtiğini bile görmedim yük altında bırak sesli çalışmasını 7900 XTX yer değinmeyi bile hakaret görürüm karta. Nvidia kullanan/sever kişilerden bile veto yedin kaç yorumdur hala daha devam ediyorsun. Sen çizgini bozmadan devam et güzel yoldasın
 
Son düzenleme:
Siz bildiğiniz yoldan şaşmayın AMD almaya devam edin. Biz 'fanboylar' olarak memnunuz GeForce'dan. @yumurtaa

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Neyse sizi göz ardı et yapıyorum sonra uğraşmayım.
 
Ben de 4060 lı sistemde karar kılmıştım. O kadar araştırıp buna karar vermişken her an birisi b*k gibi alınmaz diyecek diye korkuyorum 😁
 

Geri
Yukarı