RTX4060 RDR 2 takılma sorunu

AlperenK10

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 gb
Ekran kartı
Rtx4060
İşlemci
İ5-13500H
RDR 2 oyununun optimizasyon sorunu olduğunu biliyorum fakat cihazımda FPS düşüklüğü değil de küçük takılmalar oluyor ve bu sürekli oluyor. İnternetten RDR2 optimize ayarları yaptım fakat hala düzelmedi. Ekran kartı bir yüzde 80 bir yüzde 40 oluyor, sürekli değişiyor.
Sistem:
RTX4060
i5-13500H

IMG_1320.jpeg

Yüksek performans seçeneği yok arkadaşın dediği gibi

O zaman birde şunu deneyin.

Bu iki ayarı 100 yapıp kaydet diyin.

1705311786715.png

Laptoplarda bunlar optimize ediliyor ve en iyi ayarı kendiliğinden yapıyor. HP Victus'dan performansa alması yeterli.

Bazılarında yapıyor olabilir ama bazılarında anlattığım şekilde olabiliyor hocam. Çözüm sundum olur belki diye.

Bunu yapmak cihazın hem ısınmasına hem de boştayken çok güç tüketmesine sebep olur. Laptopda bunu yaparsa batarya ömrü büyük oranda kısalır.

Bunun için oyunda ve boşta iken kendi profil oluşturabilir. Laptoplar zaten şarjda iken tam performans veren cihazlar. Boşuna böyle değildir.

Oyunda iken bilgisayarın donanımını kısıtlayan bir ayar olursa zaten kasma, donma yapabilir.

Bunun için oyunda ve boşta iken kendi profil oluşturabilir. Laptoplar zaten şarjda iken tam performans veren cihazlar. Boşuna böyle değildir.
Sizin yaptığınız ayar sonrası cihaz şarja takılı değilken bile işlemci tam güçte çalışır ve cihazın şarjının çok hızlı bitmesine sebep verir.

2 Tane profil oluşturup boştayken ayrı oyundayken ayrı işlemci kullanımı belirlerse bu dediğiniz mantıklı olabilir.

Sizin yaptığınız ayar sonrası cihaz şarja takılı değilken bile işlemci tam güçte çalışır ve cihazın şarjının çok hızlı bitmesine sebep verir.

Anladım hocam ama işte buna özel profil oluşturabilir onu diyorum.

Şimdi cihaz dengeli modunda iken işlemci üzerinde bir sınır varsa tam performans vermeyebilir.

2 Tane profil oluşturup boştayken ayrı oyundayken ayrı işlemci kullanımı belirlerse bu dediğiniz mantıklı olabilir.

Bunu diyorum hocam. Yani denesin olmaz ise eski haline döner. Amaç sorunu çözmek değil mi zaten? Eğer verdiğim resmi yapınca sorun ortadan kalkıyorsa ne iyi. Ona göre bir ayar belirler. Çok ısınıyor ise biraz değer düşürüp dengeyi bulabilir.

Olursa tabii ki.

Son düzenleme:
Anladım hocam ama işte buna özel profil oluşturabilir onu diyorum.

Şimdi cihaz dengeli modunda iken işlemci üzerinde bir sınır varsa tam performans vermeyebilir.
Laptoplar masaüstüne göre daha çok ısındığı için laptop işlemcilerine bir sınır konur. Kendi belirledikleri işlemci gücü sınırı sıcaklıklar ile işlemcinin performansının tam optimize çalışmasını sağlar.

Laptoplar masaüstüne göre daha çok ısındığı için laptop işlemcilerine bir sınır konur. Kendi belirledikleri işlemci gücü sınırı sıcaklıklar ile işlemcinin performansının tam optimize çalışmasını sağlar.

Konulan sınır ekran kartı ile işlemcinin tam performans alamamasına ve kasma, takılma gibi sorunlara da sebep olabilir ama.

Konulan sınır ekran kartı ile işlemcinin tam performans alamamasına ve kasma, takılma gibi sorunlara da sebep olabilir ama.
Dediğim gibi konu sahibi cihazın ömrünü düşünüyorsa sadece HP Victus programı üzerinden performans modu yeterli olacaktır. Fakat FPS alıp laptop ömründen feragat etmek sorun değilse dediğiniz ayarları yapabilir.

Evet ve konu başından beri dediğim limit konusu bu. HP suyunu sıkmış ve işlemci çekmesi gereken gücün yarısını bile çekemiyor. Limitsiz ve soğuk çalışan laptoplar da var. Takılmanın sebebi bu durum. İşlemci yüksek watt değerlerine çıkmak istiyor ama izin vermiyor cihaz. Bu yüzden de o an thorttle yiyor. Bunu kaldırabilsek sorun çözülür.

Dediğim gibi konu sahibi cihazın ömrünü düşünüyorsa sadece HP Victus programı üzerinden performans modu yeterli olacaktır. Fakat FPS alıp laptop ömründen feragat etmek sorun değilse dediğiniz ayarları yapabilir.

Sıcaklık ayarlarını dengede tuttuktan sonra sorun olmaz. Yoksa laptoplar zaten çok ısınan cihazlar. Bu ısınma zaten otomatik ömrünü düşürmez mi mantık olarak? Bu ayarı açmak mı ömrünü azaltacak?

Sıcaklıkları dengede tuttuğun sürece sorun olmaz. Yoksa laptop kendi ömrünü her çalışmada zaten azaltıyor az da olsa bu mantıktan bakarsak.

Evet ve konu başından beri dediğim limit konusu bu. HP suyunu sıkmış ve işlemci çekmesi gereken gücün yarısını bile çekemiyor. Limitsiz ve soğuk çalışan laptoplar da var. Takılmanın sebebi bu durum. İşlemci yüksek watt değerlerine çıkmak istiyor ama izin vermiyor cihaz. Bu yüzden de o an thorttle yiyor. Bunu kaldırabilsek sorun çözülür.

İşlemci üzerinde bir limit varsa ve az güç tüketmesine sebep oluyorsa hali ile ekran kartı ile uyumlu çalışamaz. Takılma, donma gibi sorunlar yapar. İşlemci isı değerleri bu hali ile bile çok yüksek ama. Birde sınır kalkarsa ne olur allah bilir. Laptop'un bulunduğu konumdan da çok ısınıyor olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı