RTX4060 RDR 2 takılma sorunu

AlperenK10

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 gb
Ekran kartı
Rtx4060
İşlemci
İ5-13500H
RDR 2 oyununun optimizasyon sorunu olduğunu biliyorum fakat cihazımda FPS düşüklüğü değil de küçük takılmalar oluyor ve bu sürekli oluyor. İnternetten RDR2 optimize ayarları yaptım fakat hala düzelmedi. Ekran kartı bir yüzde 80 bir yüzde 40 oluyor, sürekli değişiyor.
Sistem:
RTX4060
i5-13500H

IMG_1320.jpeg

Sıcaklık ayarlarını dengede tuttuktan sonra sorun olmaz. Yoksa laptoplar zaten çok ısınan cihazlar. Bu ısınma zaten otomatik ömrünü düşürmez mi mantık olarak? Bu ayarı açmak mı ömrünü azaltacak?

Sıcaklıkları dengede tuttuğun sürece sorun olmaz. Yoksa laptop kendi ömrünü her çalışmada zaten azaltıyor az da olsa bu mantıktan bakarsak.

İşlemci üzerinde bir limit varsa ve az güç tüketmesine sebep oluyorsa hali ile ekran kartı ile uyumlu çalışamaz. Takılma, donma gibi sorunlar yapar. İşlemci isı değerleri bu hali ile bile çok yüksek ama. Birde sınır kalkarsa ne olur allah bilir. Laptop'un bulunduğu konumdan da çok ısınıyor olabilir.
Benim demek istediğim sizin dediğiniz ayarları yaparsa laptop ısınmaya başlicak ve ömrü azalıcak.

Isınma laptopların ömrüne genelde pek etki etmiyor. Zaten ona göre tasarlanmış. Ömrüne etki edecek seviyelere çıkarsa thermal thorttle yiyor ve kendini soğutuyor. Oda çare olmazsa kapanıyor zaten PC.

Yok arkadaş ömrünü azaltmak istiyorsa bu sınırı kaldırabilir demiş de ona ithafen soru olarak dedim.

Benim demek istediğim sizin dediğiniz ayarları yaparsa laptop ısınmaya başlacak ve ömrü azalacak.

Peki sorunu bu çözerse ne olacak? Takılarak oynamak mı yoksa az da olsa ısıya rağmen tam performans kısmında mı oynamak?

Tabii ki varsayım diyorum hocam. Belki hiçbir etkisi olmaz.

Konu sahibi güç seçeneklerinden ayarları %100 yapsın eğer işlemci sıcaklığı 85 üzerine çıkıyorsa geri eski haline döndürsün.

İşlemci üzerinde bir limit varsa ve az güç tüketmesine sebep oluyorsa hali ile ekran kartı ile uyumlu çalışamaz. Takılma, donma gibi sorunlar yapar. İşlemci isı değerleri bu hali ile bile çok yüksek ama. Bir de sınır kalkarsa ne olur Allah bilir. Laptopun bulunduğu konumdan da çok ısınıyor olabilir.

Evet, normalde Victus'lar bundan dolayı soğuk çalışan cihazlar. Ortamla alakası olabilir bu sıcak çalışma durmunun. Aslında çok da sıcak değil 80-90 dereceler 13. nesil bir işlemci için. Bende bu RDR2'de takılma sorununu yaşamıştım ve hatta konu bile açtım. Sebebi bu limitler. Kaldırdığımda cihaz alev aldı ama tamamen ortadan kalktı sorun.

Konu sahibi güç seçeneklerinden ayarları %100 yapsın eğer işlemci sıcaklığı 85 üzerine çıkıyorsa geri eski haline döndürsün.

85'in üzeri kafaya takılacak bir sıcaklık değil, yeni Gaming laptoplar için gayet normal bir sıcaklık. Thottle yemediği sürece hiçbir sıcaklık değeri kafaya takılmamalı zaten.

Dediğim gibi konu sahibi cihazın ömrünü düşünüyorsa sadece HP Victus programı üzerinden performans modu yeterli olacaktır. Fakat FPS alıp laptop ömründen feragat etmek sorun değilse dediğiniz ayarları yapabilir.
Benim amacım fps yükseltmek değil zaten fps drobunu önlemek sürekli aralıksız drop giriyoz oyuna küçük küçük videosunu çekebilsem de atabilsem keşke size

85'in üzeri kafaya takılacak bir sıcaklık değil, yeni Gaming laptoplar için gayet normal bir sıcaklık. Thottle yemediği sürece hiçbir sıcaklık değeri kafaya takılmamalı zaten.
Sürekli 85 derece fazla. Zaten 100 derece alev alıyor demek.

Sürekli 85 derece fazla. Zaten 100 derece alev alıyor demek.
Ben herhangi bir limit falan olduğunu düşünmüyorum çünkü ekran kartının kullanımının zaman zaman 90 lara çıktığını da gördüm fakat hemen 40 lara düştü 60 lara düştü sürekli 40 80 arasında gelip gidiyor ve droplara sebep oluyor

Ben herhangi bir limit falan olduğunu düşünmüyorum çünkü ekran kartının kullanımının zaman zaman 90 lara çıktığını da gördüm fakat hemen 40 lara düştü 60 lara düştü sürekli 40 80 arasında gelip gidiyor ve droplara sebep oluyor
Sabit bi gpu kullanım değeri yok şuan oyunda drop un bundan kaynaklandığını düşünüyorum sistem gecikmesi de diğer oyunlara göre aşırı fazla dediğim gibi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı