RTX4060 Ti i5 12400F sistemde Fortnite 200 FPS veriyor

remzc0

Centipat
Daha fazla  
Sistemim;
RTX4060 Ti.
i5-12400F
16 GB RAM.
H610M h DDR4.
Rampage rmp 600-80P
Normalde RX580 8 GB kullanıyordum birkaç gün öncesine kadar RTX4060 Ti aldım ve öncelikli olarak yeni ekran kartı almadan önceki oynadığım oyun olan Fortnite'ı indirdim ve bu ekran kartını almadan önce YouTube'dan bu sistemin oyunlarda aldığı FPS değerlerine bakıyordum. Ekran kartını taktım ve driver indirdim fakat Fortnite'a girdiğimde bekleme lobisinde, atlarken, hareket ederken oluşan FPS düşüşlerini anlayamadım. İnternette RTX açıkken, grafikler yüksekteyken oynanışı izlerken kendim performans modunda kasma yaşıyorum. Eski ekran kartımda neredeyse aldığım FPS değerlerini alıyorum. Ben aşırı fark olacağını sanıyordum. FPS'ler 200'lere çıkarken bir anda düşüyor ve 200'ün bile normal olduğunu sanmıyorum. Grafikler de düşükte başka oyunlarda da böyle olacağını düşünüyorum denemedim ama yine de bu ekran kartında bu oyunda böyle bir şey yaşayınca öyle olacakmış gibi geliyor. Yapmayı unuttuğum bir şey mi var, bilgisayarı götürüp baktırmalı mıyım?

Sistemim;
RTX4060 Ti.
i5-12400F
16 GB RAM.
H610M h DDR4.
Rampage rmp 600-80P
Normalde RX580 8 GB kullanıyordum birkaç gün öncesine kadar RTX4060 Ti aldım ve öncelikli olarak yeni ekran kartı almadan önceki oynadığım oyun olan Fortnite'ı indirdim ve bu ekran kartını almadan önce YouTube'dan bu sistemin oyunlarda aldığı FPS değerlerine bakıyordum. Ekran kartını taktım ve driver indirdim fakat Fortnite'a girdiğimde bekleme lobisinde, atlarken, hareket ederken oluşan FPS düşüşlerini anlayamadım. İnternette RTX açıkken, grafikler yüksekteyken oynanışı izlerken kendim performans modunda kasma yaşıyorum. Eski ekran kartımda neredeyse aldığım FPS değerlerini alıyorum. Ben aşırı fark olacağını sanıyordum. FPS'ler 200'lere çıkarken bir anda düşüyor ve 200'ün bile normal olduğunu sanmıyorum. Grafikler de düşükte başka oyunlarda da böyle olacağını düşünüyorum denemedim ama yine de bu ekran kartında bu oyunda böyle bir şey yaşayınca öyle olacakmış gibi geliyor. Yapmayı unuttuğum bir şey mi var, bilgisayarı götürüp baktırmalı mıyım?

Yeni kartta oyundaki pixelleri indirme süreci oluyor oyunu oynadıkca geçer bir de oyunu hangi kalitede oynuyorsunuz sizin işletiminizde 400FPS alanlar en düşük ayarlar+ performans modunda oynuyor.

Darboğaz yapıyor ekran kartın işlemciye göre %24 daha ğüçlü.
aynı sistemin videolarını gördüğümde darboğaz görememiştim yani yeni bir işlemci mi almam lazım

Yeni kartta oyundaki pixelleri indirme süreci oluyor oyunu oynadıkca geçer bir de oyunu hangi kalitede oynuyorsunuz sizin işletiminizde 400FPS alanlar en düşük ayarlar+ performans modunda oynuyor.
aynı ayarlarda oynuyorum performans mod ve en düşük ayarlar, en azından 144 e sabit oynamak istesem bile oynayamıyorum, oynadıkça mı geçer?

Aynı sistemin videolarını gördüğümde darboğaz görememiştim yani yeni bir işlemci mi almam lazım.

Aynı ayarlarda oynuyorum performans mod ve en düşük ayarlar, en azından 144'e sabit oynamak istesem bile oynayamıyorum, oynadıkça mı geçer?

Darboğaz varsa yeni işlemci yerine 2 tane 16 GB RAM alabilirsin çift kanallı ve yüksek frekanstaki RAM'ler işlemci performansını artırır.

bilgisayarımda açılmama sorunu vardı tamire götürmüştüm tamirden geldikten sonra bilgisayarı hiç açmadım ertesi günü ekran kartı alıp öyle açtım bununla alakalı bir şey olabilir mi ki ona göre tamire tekrar götüreceğim vatan bilgisayara gittim sordum bugün bakacaklarını önemli bir şey yoksa hemen hallolacağını ama varsa 3 hafta falan süreceğini serviste olacağını söylediler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı