Çözüldü RTX4080 için sürücü kurulurken "NVIDIA 7-ZIP CRC Error" uyarısı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Graphic Designer
Merhaba.

NVIDIA RTX 4080 kullanıcısıyım, resmi sitesinden uyumlu driverı indirdim fakat çift tıklayınca bar biraz ilerledikten sonra bu hatayı veriyor. Hiçbir şekilde çözümünü bulamadım. Bilgisayara daha birkaç gün önce format atmıştım RAM yükseltmeden kaynaklı, temiz kurulum yaptım. DDU ile internet bağlantısını keserek ve güvenli modda temizliğini yapıp da kurmayı denedim yine olmadı. İnternetteki olası çözümleri denedim yine olmadı.

Dosya Ekleri

• crc error.png
    crc error.png
    6 KB · Görüntüleme: 104
3 sebepten olma ihtimali geliyor aklıma.

1) RAM yükseltmesi yapmışsınız. Ancak anakartınız RAM'inizi tam performans çalıştıracak durumda değilse bu problem olabilir. BIOS'tan XMP kapatıp RAM'lerinizi varsayılan hızda çalıştırın. Eğer sorun çözülürse RAM'leriniz XMP açıkken anakartınıza fazla geliyor olabilir.

2) Oldukça güçlü bir ekran kartı kullanıyorsunuz. Muhtemelen yine epey güçlü de bir işlemciniz vardır diye tahmin ediyorum. Eğer işlemciniz INTEL'in 11 veya daha yeni bir jenerasyonundan ise BIOS'tan hyperthreading'i kapatıp ilk GPU driver'ınızı öyle yükleyiniz. Sonrasında Hyperthreading'i isteğinize bağlı olarak tekrar açabilirsiniz.

3) Windows'unuzun kurulu olduğu diskte yer kalmamış olabilir. Bazı kullanıcılar 120 GB SSD'ye Windows yüklüyor mesela. Windows'un TEMP klasörüne yeterli alan kalmıyor. Bu durumda Başlat menüsünden Gelişmiş Sistem Ayarları > Ortam Değişkenleri yoluna gidin. Orada hem alttaki hem de üstteki alanda TEMP klasörlerinizin yerini değiştirerek sorunu çözebilirsiniz.

Teşekkürler öncelikle özveriniz için.

1- Anakartım Asus Z690-E. Çok daha yüksek kapasite ve hızları destekliyor lakin 3 gün boyunca Wukong da oynadım ve 3D renderlar da aldım. Durum tam olarak şuradan ortaya çıktı. Format sonrası Studio Sürücüsü kurmuştum ve bunu Game sürücüsüne çevirmek istediğimde DDU ile kaldırdım sorun yok ancak kurmaya çalıştığımda bu sorun baş gösterdi.

2- 13900K CPU kullanıyorum. BIOS sürümüm en günceli, mikro kodu çözdükleri sürüm yani.

3- Samsung 980 Pro 1TB M2 SSD’si takılı, epey yer vardı sürücü kurarken.

Bu bağlamda format öncesi kullandığım haliyle kıyasladığımda farklı yaptığım birkaç durumdan bahsedeceğim beyin fırtınası yapalım.

1: Farklı Windows 10 sürümü kurmuş olmam.
2: Windows kurarken çift monitör takılı olması. Önceki halinde tek monitör varken kurmuştum yıllarca sorun çıkmamıştı.
3: Yeni RAM’ler arızalı.

Bu sürümü dener misiniz?

Çözüm
Gelen RAM’ler v5 küsürdü sizce RAM durumundan kaynaklı olabilir mi?

Eki Görüntüle 2316689
Ram kaynaklı olabilir ama arıza olduğunu sanmıyorum. Varsa Mhz problemi olabilir belki. O yüzden XMP kapatıp denemenizde fayda var ilk mesajda belirttiğim üzere. Bir bakayım anakart-ram uyumunuza.

Merhaba.

NVIDIA RTX 4080 kullanıcısıyım, resmi sitesinden uyumlu driverı indirdim fakat çift tıklayınca bar biraz ilerledikten sonra bu hatayı veriyor. Hiçbir şekilde çözümünü bulamadım. Bilgisayara daha birkaç gün önce format atmıştım RAM yükseltmeden kaynaklı, temiz kurulum yaptım. DDU ile internet bağlantısını keserek ve güvenli modda temizliğini yapıp da kurmayı denedim yine olmadı. İnternetteki olası çözümleri denedim yine olmadı.
Resmi siteden GeForce Experience indirin ve güncellemeyi uygulama üzerinden yapmayı deneyin.

Gelen RAM’ler v5 küsürdü sizce RAM durumundan kaynaklı olabilir mi?

Eki Görüntüle 2316689
1)Şimdi araştırınca RAM modelinizi ve anakartınızı, pek de RAM problemi gibi değil. Yani parça arızası olsa zaten bunu hissedersiniz. Açılmama sorunu vs vs gibi. Sİz bir sürü işlem yapmışsınız, oyun oynamışsınız. RAM-Anakart ekseninde de bir problem yokmuş uyum açısından.

2) Çift monitörün etki edeceği bir problem değil gibi aslında bu. En azından ben hiç denk gelmedim çift monitör - driver çakışması gibi bir duruma.

3) İşlemci-BIOS ayarları tarafında akla uygun tek şey Hyperthreading çakışması. Biraz bakındım, Reddit'te ve birkaç yabancı forumda Hyperthreading'i kapatıp deneyenler ve olumlu sonuç alanlar olmuş. Düşük de olsa ihtimal dahilinde.

4) En olası senaryo, Studio Driver'ı kaldırırken doğru kaldırılmamış olması, yazdıklarınızdan yola çıkarak düşününce.

Gerçekten basit bir çözüm gibi görünse de yukarıdaki mesajda @Symx 'in de dediği gibi doğrudan NVIDIA'dan Geforce Experience indirip oradan hızlı kurulum ile driver kurmayı deneyebilirsiniz. Çünkü Geforce Experience, bir driver kurarken önceki driverları kendisi otomatik kaldırıyor. Bir bakıma eski sürücünüzü de kaldırmış olur. Belki de burnumuzun ucundadır çözüm, biz detaylara bakacağız diye atlamışızdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı