Rtz 3070 Ti sistem nasıl?

yaprakcc

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba aşağıdaki linkte hazır bir bilgisayar buldum özellikleri bana iyi geldi sadece anakarttan emin değilim bilmediğim bir marka. Sizce nasıl?

Açık konuşayım, fiyatları net bilmiyorum yani 'Bu fiyata bu olmaz!' diyemeyeceğim ama parçalar kalitesiz değil, alınabilir. Fiyatlar hakkında diğer dostlardan yanıt bekleyelim.

O paraya çok daha iyisi toplanabiliyor. 5900X 11900K'dan çok daha iyi bir işlemci:

RAM'i ihtiyacınıza göre 2x8, 4x8 veya 2x16 şeklinde yapabilirsiniz.

Bu parçaların bi
O paraya çok daha iyisi toplanabiliyor. 5900X 11900K'dan çok daha iyi bir işlemci:

Bu parçaların birbiriyle uyumlu olup olmadığını nereden anlıyorsunuz mesela ekran kartını değiştireceğim ama diğer parçalarla uyumlu olanı nasıl anlayacağım

O paraya çok daha iyisi toplanabiliyor. 5900X 11900K'den çok daha iyi bir İşlemci:

Anladığım kadarıyla konu sahibi 'Hazır sistem' almak istiyor. Yani kısa vadede kendisi toplayamayacak.

Bu parçaların bir

Bu parçaların birbiriyle uyumlu olup olmadığını nereden anlıyorsunuz mesela ekran kartını değiştireceğim ama diğer parçalarla uyumlu olanı nasıl anlayacağım

Efendim bunun için bir araştırma yapmanız gerekiyor. Anladığım kadarıyla işlemcinin anakarta nasıl oturduğunu, bunların birbirine nasıl uyumlu olduğunu soruyorsunuz.
Her işlemci belli bir pin sayısıyla ve soket tipiyle üretiliyor. Yeni parçalarda bu AM4 olarak geçiyor, yani ilanlarda 'AM4 işlemci ve AM4 anakart' ibareleri bulunuyor. AM4 parçalar birbirine uyumlu oluyor.
Ekran kartları için böyle bir sınırlama yok. Sıfır aldıklarınızı, her anakartta kullanabilirsiniz. Anakartlarda aynı zamanda DDR4 ibareleri bulunuyor. Bu da RAM için. Yine anakartlarda da soket uyumu dışında bir uyum söz konusu pek olmuyor. Yine de siz ilanda 'Mortar - Max - Tomahawk - TUF - Pro' ibareleri bulunan kartları seçmeye çalışın.
Sıfır alacağınız için 5 ve 7. seri işlemcilerin hepsi ekran kartınız için yeterli olacaktır. Bu nedenle Ryzen 5 - 7 - 9 ve Intel 5 - 7 - 9 seçtiğiniz sürece yine orada da sorun yaşamazsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı