Rufus güvenilir mi?

Bu söylem açık kaynak dünyası için FOSS/FLOSS geçerli değildir. Çünkü adı üstünde kodlar da ne var ne yok görünüyor, gizli kapaklı art niyetli bir durum tespite açık demektir. Ürün sizsiniz şeklindeki motto ancak kodları kapalı ve ücretsiz sunulan araçlar için düşünülebilir. Onlar da freeware/shareware yazılımlardır. GitHub reposu yüzlerce hatta binlerce yıldızlanmış yazılımlar halihazırda binlerce meraklı yazılımcının gönüllü denetiminden ama öykünme güdüsüyle ama öğrenme güdüsüyle geçiyor. Üstelik günümüzde yapay zeka araçları ile son kullanıcı dahil kodları sorgulatabilir ki buna gerek bile yok. Genelde bu tarz yazılımlarda yüzlerce gönüllü dahil olup katılımcı oluyor.

Eğer zararlı bir şey varsa o da Windows 7 sonrası ajan yazılıma dönüşen Windows'un kendisidir. Tabii ki burada güvenlikten ziyada mahremiyet anlamında söylüyorum, Bill amca sizin hesaplarınızı hack edecek değil ama big data için maden yatağı olabilirsiniz. Windows 11 Recall özelliği olan bir is, zaruri değilse kullanmayın derim.

*konuyu Linux'a getirmeye çalışan yazar çıkışı içermektedir 😆

Söylediklerinizin bir çoğu doğru.
Linux'a geçmek hayatta kişisel veriler konusunda yapacağımız en büyük pozitif adımlardan biri olur.
Windows'ta bilgileri depoluyordur. Yani bilinçli olarak görmemezlikten geliyoruz hepimiz. Ya da bir çoğumuz.
Rufus programını Linux'ta kullansak dediğinize sonuna kadar katılırdım.
Fakat Rufus programını Windows üzerinde ve Windows kurmak için kullanacağız değil mi?
Bu yüzden bir şey ücretsizse ürün sizsiniz argümanı söylediklerim için geçerlidir.
Sözümün arkasındayım. Sonuna kadar.

Hocam bu konularda az bilgim olduğu için soruyorum. Mesela bu programda bir sıkıntı olsa bu nasıl ortaya çıkar yani Windows'u yükleyiş anında mı belli olur? Ben hep antivirüs kurarım yani böyle bir şey olsa antivirüs başlangıçta algılar değil mi?

Hani yine az bildiğim için soruyorum bu açık kaynaklı ya herhangi bir tehlike olsa zaten bu tehlike giderilene kadar kimse programı indirmez ama bu atıyorum bu programı tehlikeden çok daha önce kuran kişileri etkilemez değil mi? Olası tehlikeden sonra haberi olmadan indirenleri mi etkiler?

Ben işim bitince hemen kaldırıyorum.

Endişe etmeni gerektirecek hiçbir sıkıntısı yok, zararlı barındırmıyor. Antivirüslük bir durum yok yani, ancak bug olur o da zaten her yeni sürümde gideriliyor.

@Toran Rufus Windows için dağıtılan bir yazılım ancak el mahkum tek seçenek değil. Diğer yandan bıçakla ekmek de doğranır adam da birileri adam doğradığı için bıçağı suçlayamayız. Rufus ile Windows kuran kendi artısını eksisini değerlendirir, riskini alır. Sırf ücretsiz diye, kullanım tercihi nedeniyle açık kaynaklı yazılım kişiyi ürüne dönüştürmüş olmaz.

Açık kaynak dünyasına artık adapte olmalısınız. :)

Son düzenleme:
@Toran Rufus Windows için dağıtılan bir yazılım ancak el mahkum tek seçenek değil. Diğer yandan bıçakla ekmek de doğranır adam da birileri adam doğradığı için bıçağı suçlayamayız. Rufus ile Windows kuran kendi artısını eksisini değerlendirir, riskini alır. Sırf ücretsiz diye, kullanım tercihi nedeniyle açık kaynaklı yazılım kişiyi ürüne dönüştürmüş olmaz.

Açık kaynak dünyasına artık adapte olmalısınız. :)

Bende tam olarak bundan bahsediyorum tek seçenek değil. Bu yüzden alternatif olarak Windows'un kendi aracını önerdim.
Vermişiz zaten Windows'a bilgileri aracı ile ekstra bir şeyler verecek değiliz diyerekten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı