Rufus ile dosya hazırlanırken iptal edilen USB'nin çalışmaması

alikara2746

Hectopat
Katılım
26 Ocak 2017
Mesajlar
119
Yer
KAHRAMANMARAŞ
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Rufus ile windows 10 ISO dosyasını yazarken iptal ettim. İptal ettiğimden bu yana flaş belleğim ''Lütfen çıkarılabilir disk (F) içine bir disk yerleştirin.'' diye bir hata veriyor. Yardım eder misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlem sırasında direk sökerseniz çipe zarar verebilir. Kopyalama aşamasında iptal ettiysen sorun olmaması gerekir. Erişim hatası gibi hatalar yaşıyorsan yapacak pek bir şey yok. Phison yonga setli bir USB kullanıyorsan firmware uygulayarak çözme ihtimalin var.

Bu konuda detaylı bir anlatım var. Eğer sıkıntı firmware kaynaklı ise bu yöntem sorununu %90 ihtimalle çözecektir. Yonga arızalandıysa o USB'yi atabilirsin. Şahsen birkaç kez eski taşınabilir belleklerimde sorun yaşamıştım ve işe yaramıştı.
https://www.tnctr.com/topic/208415-usb-flash-diskinizi-cd-rom-yapın-usb-to-cd-rom/

Edit: Hazırlaman gereken yapılandırma dosyası o resimdeki gibi olmayacak. Az çok İngilizce biliyorsan zaten hazırlayabilirsin.
 
Kardeşim bende de olmuştu USB gitti diye üzülmüştüm. Sonra başka bir USB ile format attım. Sonra USB'yi yeni sisteme takınca windows kendisi biçimlenmesi gerekli diye düzeltti.
 
Ayrıca belirtmeyi unutmuşum. Komut satırını yönetici olarak çalıştır ve şu komutları sırayla gir. Ekranda çıkan resmi paylaş.
Kod:
diskpart
list disk
 
upload_2017-12-4_15-39-54.png
upload_2017-12-4_15-39-54.png
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı