Rufus ile Windows 11 destekleyemeyen bilgisayar için ISO nasıl yazılır?

Makaleler
11
RAM
16 GB DDR3
SSD veya HDD modeli
Crucial BX500 240GB
Ekran kartı
GTX 1650
Anakart
Gigabyte B75M D3V
İşlemci
İ7 3770
Arkadaşlar, rufus ile Windows 11 destekleyemeyen bilgisayarıma Windows 11 kuracağım. Bunun için bir rehber görmüştüm. Rufus ile bir kaç ayar yapmak gerekiyordu ama o rehberi kaybettim bulan atabilir mi? Veya bilen biri bana öğretebilir mi? Rufus ile ayar yaptıktan sonra regedit tarzı şeylere bir ayar yapamama gerek yok değil mi? Çünkü Windows'umda nedense bir sorun var regedit dahil çoğu sistem dosyalarına erişim sağlamıyorum. Virüs de yok neden böyle oldu anlamadım hazır Windows'um bozuldu bahesini ile bir Windows 11 kurayım diyorum uzun zamandır aklımdaydı bu bahane ile yapmak istiyorum teşekkür ederim.

Onun için rufus'a gerek yok kurulum dosyasının içinde config dosyası var bitane onu kurcalayarak yapabiliyorsunuz internetten araştırın çıkar ben bulmuştum bir video hatırlamıyorum şuanda

Onun için rufus'a gerek yok kurulum dosyasının içinde config dosyası var bitane onu kurcalayarak yapabiliyorsunuz internetten araştırın çıkar ben bulmuştum bir video hatırlamıyorum şuanda
Hocam dediğin videoyu buldum da sanırım regedit ile bir ayar daha yapmak gerekiyor konuda yazdığım gibi regedite herhangi bir erişim sağlıyamıyorum.

Regedit'e girmeye çalışınca ne diyor?
Windows+R ile basıyorum ancak Windows run çalışmıyor. Bende CTRL ALT DELETE yapıp görev yöneticisine girmeyi başardım. Görev yöneticisinde yeni görev çalışıtıra basıyorum. Regedit.exe yazıyorum ama herhangi bir pencere gelmiyor önüme yani kısacası herhangi bir tepki yok.

Windows+R ile basıyorum ancak Windows run çalışmıyor. Bende CTRL ALT DELETE yapıp görev yöneticisine girmeyi başardım. Görev yöneticisinde yeni görev çalışıtıra basıyorum. Regedit.exe yazıyorum ama herhangi bir pencere gelmiyor önüme yani kısacası herhangi bir tepki yok.
Büyük ihtimal windows dosyalarınızda bir sorun var. Teker teker bu komutları yazın biri bittiiğinde diğerini yazın.

Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:X:\sources\install.wim

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\$Windows.~BT\Sources\Install.esd

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\$Windows.~BT\Sources\Install.esd /LimitAccess

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:X:\sources\Install.esd

sfc /scannow

Unutmayın her bir satırı teker teker diğeri bittiğinde yazın.

1707141875116.png

Rufusda başlat dediğinizde çıkan sayfada yukarıdaki kısmı tiklerseniz TPM 2.0 gereksinimi kaldırılır ve desteklemeyen bilgisayara da yükleyebilirsiniz.

Büyük ihtimal windows dosyalarınızda bir sorun var. Teker teker bu komutları yazın biri bittiiğinde diğerini yazın.

Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:X:\sources\install.wim

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\$Windows.~BT\Sources\Install.esd

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\$Windows.~BT\Sources\Install.esd /LimitAccess

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:X:\sources\Install.esd

Unutmayın her bir satırı teker teker diğeri bittiğinde yazın.
Bu komutları yazdım denedim bir tek SFC/Scannow çalıştı ama oda çözemedi sorunu sonra bu kodlardan bir tanesini denedim Error: 47 diye bir hata kodu aldım CMD yönetici olarak çalıştırmama rağmen.

Bu komutları yazdım denedim bir tek SFC/Scannow çalıştı ama oda çözemedi sorunu sonra bu kodlardan bir tanesini denedim Error: 47 diye bir hata kodu aldım CMD yönetici olarak çalıştırmama rağmen.
Teker teker yazmanız gerekiyor ve hepsini yazmış olamazsınız bu kadar hızlı olmaz sfc scannow'un bitmesi bile en az 2 dakika sürer

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı