Rehber Rufus ile Windows 11 TPM/Secure Boot/RAM gereksinimlerini kaldırma

Yeni Rufus 3.20 sürümü artık Windows 11 ISO yazarken gereksinimleri kaldırabiliyor! Tek yapmanız gereken Windows 11 ISO dosyasını seçtikten sonraki ekranda "Remove requirement for 4 GB+ RAM, Secure Boot and TPM 2.0" tikini işaretlemek! Artık yeni ISO'nuzda hiçbir Windows 11 gereksinimi olmayacak!

İndirin: Rufus

unknown.png

unknown2.png

İşlemcisi desteklemeyen arkadaşlar için bilgi;

Benim sistemim işlemci haricinde hepsini destekliyordu, işlemcim İntel i7-6700HQ . Anakartta TPM 2.0 var. Uyumluluk aracı cihazımın uygun olmadığını belirtmesine rağmen Microsoft'un sitesinden iso dosyasını indirip rufus ile doğrudan (bypass seçeneği olmadan) usb belleğe yazdırdım. BİOS'tan Secure Boot'u etkinleştirdim ve doğrudan usb ile boot ettim. Yükleme ekranında hiçbir uyarı almadan Windows 11'i yükledim ve 1 haftadır kullanıyorum. Güncelleştirmeleri de alıyorum problem yok. Performans konusunda Windows 10'un üzerinde bir şey hissetmedim benim için aynı. İşlemci desteklemiyor diye ısınma, kasma, sapıtma gibi problemler yok. Windows 10'un görünüşünden falan artık çok sıkıldığım için geçtim, Windows 11 çok daha derli toplu hoş görünümlü olmuş.

Yani sadece işlemciniz desteklemiyor ama tpm 2.0 var ve secure boot açabiliyorsanız bypass yapmadan yükleyebilirsiniz.

Yo bende demiyor öyle TPM ve UEFI desteklemiyor ama gayet normal kullanıyorum Windows 11'i.

Öyle değil, kullanabiliyorsunuz ama masaüstünüzün sağ en alt köşede sistem yetmiyor vs diyor ve ne kadar wallpaper değiştirseniz o gitmiyor, sadece kayıt defteri ile kaldırılıyor.

Ben Windows 11 22000 613 sürümündeyim yani en sürümündeyim ve sistem gereksinimlerim yetersiz olmasına rağmen öyle bir yazı çıkmadı sağ alt köşede.

İşlemcisi desteklemeyen arkadaşlar için bilgi;

Benim sistemim işlemci haricinde hepsini destekliyordu, işlemcim İntel i7-6700HQ . Anakartta TPM 2.0 var. Uyumluluk aracı cihazımın uygun olmadığını belirtmesine rağmen Microsoft'un sitesinden iso dosyasını indirip rufus ile doğrudan (bypass seçeneği olmadan) usb belleğe yazdırdım. BİOS'tan Secure Boot'u etkinleştirdim ve doğrudan usb ile boot ettim. Yükleme ekranında hiçbir uyarı almadan Windows 11'i yükledim ve 1 haftadır kullanıyorum. Güncelleştirmeleri de alıyorum problem yok. Performans konusunda Windows 10'un üzerinde bir şey hissetmedim benim için aynı. İşlemci desteklemiyor diye ısınma, kasma, sapıtma gibi problemler yok. Windows 10'un görünüşünden falan artık çok sıkıldığım için geçtim, Windows 11 çok daha derli toplu hoş görünümlü olmuş.

Yani sadece işlemciniz desteklemiyor ama tpm 2.0 var ve secure boot açabiliyorsanız bypass yapmadan yükleyebilirsiniz.
Aynı şekilde hocam i5 6200u Tpm 2.0 aktif Secure boot açık. işlemci desteklemediği halde bir sorun çıkarmadan yüklüyor. Normal standart bir şekilde bende yükledim. Bana da yok işlemcin desteklemiyor gibi bir engel çıkarmadı karşıma.

İkinci kez desteklemeyen laptopuma bu yöntem ile Windows 11 kurulumu gerçekleştirdim. Sorunsuz, stabil bir şekilde çalışıyor ve güncelleştirmeleri de alıyor. Masaüstünde ''sistem yetersiz'' gibi bir yazı da bulunmuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı