Rufus yazılımında çıkan Secure Boot notu

Secure Boot ayarı aktif ise ve siz değiştirmek istediğiniz zaman BIOS'a şifre koymanızı ister.
Bunun çoğunlukla doğru olmadığını düşünüyorum. Üç farklı anakart üreticisinin anakartını kullandım. Biosları birbirinden farklı iki laptop kullandım. Secure Boot devreye alırken veya devre dışı bırakırken BIOS şifresi istemedi. Sadece bir seferinde 6. bir cihaz olan Windows tabletimde, Secure Boot devre dışı bıraktığımda Windows kurtarma parolası istedi. Güvenli önyükleme devre dışı kaldı, lütfen cihaza giriş yapılmış mailinizle kurtarma parolasını alın gibisinden bir mesaj aracılığıyla ekrandaki linke girmemi istedi. O da 6 cihazdan sadece birinde oldu.

@TheAny şimdiye kadar 4 GB üzeri ve Linux kurduğum makineler genel olarak istedi. Yani istemeyen illaki vardır. Buradaki mesaj konu sahibinin olası bir şifre istemesi halinde şaşırmaması için yazılmış bir mesaj.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı