Rufus yerel hesap oluştururken Windows Key'i mi kopyalıyor?

Fulcnher

Hectopat
Merhaba,

Durumu kısaca özetliyim; elimde Microsoft hesabına bağlanmamış iki farklı Retail key ile etkinleştirilmiş Windows 10 Home sürümü yüklü iki farklı laptop vardı. Birine W11 yüklemek için diğer laptoptan Rufus üzerinden USB hazırladım. Kurulum esnasında ürün anahtarı girmedim. Microsoft hesabı oluşturmadım.(Rufus'tan yerel hesap oluşturdum.)

Finalde, USB'yi hazırladığım cihazdaki key, "kendi kendine" kurulum yaptığım cihaza yüklendi.
An itibarıyla iki cihazda da showkeyplus'ta görünen installed keyler aynı. "slmgr -dli" bölümünde ikisinde de aynı kısmı ürün anahtarı görünecek şekilde "Retail channel" ve "lisanslı" yazıyor. Sanıyorum; Rufus, yerel hesap oluştururken Windows Key'i de kopyaladı. Konu hakkında bilgi sahibi olan varsa cevaplarınızı merak ediyorum.

Son düzenleme:
Sanmıyorum, OEM Key ise zaten anakarta işlenir.

Sanmıyorum, OEM Key ise zaten anakarta işlenir.
Yerel hesap oluştururken bölgesel ayarları kurulu Windows üzerinden alır. Key aktardığını hiç duymadım.
Temiz kurulum yapmadan önce showkeyplus'ı açıp fotoğrafını çektim. İnstalled key farklı idi. Kurulumdan sonra aynı oldular. Ama yakın zamanda elimde freedos alıp kurulum yaptığım 5-6 farklı cihaz vardı. Ondan sebep yine de şüpheye düştüm. Key'ler vs. işlemlerin sağlamalarını yapıp net bir şekilde teyit edince tekrar bilgi vereceğim.

Farklı pclerde hazırladığım farklı windows sürümleri ve keyler ile birkaç deneme yaptım fakat çözemedim işi.
Bahsi geçen lisans türünde Retail channel yazıyor fakat sanırım biosa gömülmüş. Her koşulda kendi kendine etkinleşiyor ve aynı anda 2 pcde etkin şekilde çalışıyor. Belki aynı anda diğer cihaza da gömülü olabilir, :) önemli veriler olduğu ona için temiz kurulum atmadım. slmgr /upk /cpky ile kaldırıp 3. bir bilgisayarda bulunan gömülü oem key ile aktif ettim. Onla da çalıştı :)
Velhasıl kelam birkaç bin lira verip orijinal satın alınmadıysa ya da KMSpico falan kullanılmıyorsa çok da şey yapmamak lazım. Gittiği yere kadar..

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı