Rusça En iyi Nasıl Öğrenilir?

Hangisi daha mantıklı?

• Rusça İngilizce

Oy: 3 20,0%
  • Rusça Türkçe

Oy: 12 80,0%

• Oy verenlerin toplamı
    15

DolaresHancer

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben Rusça öğrenmek istiyorum ama Rusçadan İngilizce mi? Yoksa Rusçadan Türkçe mi? Siz ne dersiniz? İngilizcem çok iyi değil. Eğer Rusça - İngilizce seçersem bir de İngilizcemi geliştirmenin yollarını arayacağım. Sizce hangisi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu bir uygulama falanla mı öğreniyorsun? Öyleyse boşuna kendini yorma. Düzgünce bir kursa gidip, bir süre de o ülkede kalmadan yabancı dili tamamen sökmen imkansız. Ayrıca araştırmayı da asla bırakmamalısın. Ben Cambridge Dictionary ile uyandığım zamanları hatırlıyorum.

Aslında kendi çabalarınla öğrenebilirsin. Bunun için Rusça dublajlı Türkçe altyazılı filmler izleyerek, sözlük araştırarak, Rus forumlarında gezerek ve kendine bir Rus arkadaş bularak geliştirebilirsin.

Bu arada Speaking geliştirebilmen için karşında iyi Rusça konuşabilen birisinin olması sana çok şey katar. Misal İngilizce için sadece 4. ve 5. sınıfa giderken kurs almıştım. Onun dışında okulda ne gördüysem ve kendi çabalarımla kattım. Tek eksiğim Speaking için gerekli pratiğe sahip değilim ve birisiyle İngilizce konuşurken o an kelimeler pratik yapamadığım için aklıma gelmiyor ve tekliyorum. Fakat yalnız başımayken veya rastgele bir anda takır takır döküyorum kafamdan geçenleri.

Kısaca Speaking olmazsa iş "Little little in to the middle" hesabına döner, bilgin olsun. :)

Ülkemizde dil öğrenmeyi ''gramer'' olarak ele alan bir eğitim sistemi var. Hem okullarda hem de kurslarda aynı anlayış ile eğitim veriliyor. Gerçek şu ki gramer olmadan sorunsuz yabancı dil konuşabilirsin. Ama gramerin full olsa bile pratik olmadan hiçbir işine yaramaz, konuşamazsın. Yani öğrenmek istediğin dilin konuşulduğu ortamlara girmen lazım. İmkanın varsa o ülkeye gitmen lazım. Bazı sosyal uygulamalar var ama ne derece başarı sağlar bir bilgim yok.

Öte yandan Rusça - İngilizce seçmen çok daha iyi olur. Birincisi, 1 değil 2 dil öğrenmiş olursun. İkincisi, Türkçe'de bulunan pek çok cümlenin ve deyimin hiç bir dilde karşılığı yok. Biz bunu İngilizce'ye çevirirken bile 40 takla atıyoruz. Rusça'ya nasıl çevireceğiz? İlk olarak İngilizce'yi tamamlarsan sonradan İngilizce-Rusça çeviri yaparak Rusça'yı öğrenmen daha kolay olur. İlk etapta İngilizce için harcadığın zamanı da buradan telafi edersin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı