Hocam selamlar, hayatınızı kaydırmak istiyorsanız alın, şaka şaka gerçekten yardım etmek için buradayım. Öncelikle oyuna arkadaşlarım ile başladım ve 300 saat civarı 3 kişilik takım olarak oynadık. 300'den 700 saate kadar 2 kişi olarak devam ettik ve 700'den 1500 saate kadar da solo oynadım.
Şunu söyleyebilirim ki solo rust kesinlikle duo rusttan, duo rust triodan, bunların hepsi 7 8 kişilik takımlarla rust oynamaktan farklı. Yani yaptığınız şeyler o kadar değişiyor ki başka bir oyun oynuyor gibisiniz. Sayı bu kadar önemli olabiliyor.
Sayını zevki etkilemesine gelirsek o sizin tarzınıza bağlı bir şey. Mesela benim 700 saatte oyunu bırakan arkadaş solo oynarken ölüp item kaybettiğinde devam etmeyi canı istemiyordu ve sıkılıp çıkıyordu fakat duo oynarken ölsek bile devam edebiliyordu. Ben ise solo oynarken daha çok suikastçı gibi oynandığı için daha çok keyif alıyorum.
Oyunu az buçuk çözdüğünüzü varsayarak bir örnek veriyorum. 200 300 kişi bir sunucuda solo olarak Large Oil (Büyük Sondaj) yapmanız çok zor özellikle 400 500 saate kadar neredeyse imkansız. Solo oynarken sırf sayıdan dolayı savaş kaybettiğiniz olacaktır. Öldürdüğünüz adamları toplamaya envanterinizin yetmediği olacaktır. Kırmızı kart kolay kolay yapamazsanız (yeni olduğunuz için daha da zor) fakat eğer bu bile zevk verirse önünüz açık ve 1000 2000 saate gidersiniz.
Bir de sisteminiz çok etkiler. Eğer Fps değerleriniz iyi değilse ve yetenekten bağımsız sırf kasıyor diye savaş kaybederseniz canınız o zaman sıkılır. 50 60 kişi sunucuda çok anlamazsınız fakat 250 veya 450 kişiliklerde anlarsınız (1000e kadar yolu var).
Yani sözün özü eğer benim gibi loot yapmayı, yapı inşaa etmeyi (rusta evin içinde gezinmek bile bana keyif veriyor), doğada çatışmayı (cs gibi değil de squad gibi mesela) seviyorsanız dünyanın en güzel oyunu.
Sormak istediğiniz her konuda yardımcı olabilirim. İyi oyunlar.