Rust sunucuya 2 saatte bile girmiyor

İşletim sistemi
Windows 10

yosek9

Centipat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle eskiden yani 1-2 yıl önce Rust'a giriş yaptığımda 30 dakika içinde genellikle sunucuya giriş yapabiliyordum ama şimdi SSD'ye kurulu olmasına rağmen oyuna giriş yapamıyorum. Saat 12.30'da sunucuya girdim ve saat şu an 14.00. Halen sunucu yükleme ekranında.
Oyuna daha hızlı en azından giriş yapabilmem için ne önerirsiniz?
Sistemim:
8 GB RAM.
GTX 1050
120GB SSD 1TB hard disk.
Ryzen 5 5600 işlemci
Anakart ASUS A520PLUS Wi-Fi

Merhabalar, oyun ayarlarında en alttaki seçeneğe yani Deneysel'e girince bir yükleme ayarı var. Optimized Loading ismindeki bu ayarı seçerken Partial yapın. Onu seçtiğiniz zaman sunuculara daha hızlı girmesi lazım. Deneyebilir misiniz?

8 GB RAM almanı öneririm çok fark ediyor.

Sadece RAM mi yoksa yanında yeni bir SSD alınır mı?
Oyunlara girmediğim zamanlarda bilene bellek kullanımı disk kullanımı çok yüksek, artı olarak kasanın kapağı açık olduğundan içerde tozlaşma mevcut

Merhaba bu seçenegi denedim fakat bir fark olmadı.

Hepsi bir etken hocam tabii ki ama artık SSD'ye dön bir an önce.

Geç yükleme durumunu hep aynı sunucuda mı deniyorsunuz yoksa farklı farklı official, modlu, eklentili sunucuları denediğinizde de mi aynı?

Resmi, modlu, bütün sunucularda aynı durumu yaşıyorun mouse tıklayınca veya Alt+Tab attıgımda ise Microsoft yanıt vermiyor veya Rust yanıt vermiyor devamında oyun kapanıyor.

Arkadaşların dediği gibi RAM takviyesi her türlü açıdan çok faydalı olur. Rust çok fazla RAM tüketiyor, 16 bile az geliyor bazen. Bunun dışında bu kadar yanıt vermeme, yüklenmeme durumu için şunları deneyebilirsiniz:
  • Belki oyun HDD'nizde kurulu olmasa bile HDD'nizde ölü sektör olabilir, sistem kararlılığını bozabilir. Onun bir testi vardı görebiliyordunuz ama şuan adını hatırlayamadım. HDD Bad Sector tarzı aratırsanız çıkacaktır. Windows ve Oyun SSD'de yüklü ise HDD'yi çıkarıp öyle giriş yapmayı deneyin. İki depolama biriminde de sorun olmasına karşın bir tanıdığınızdan sağlıklı bir SSD rica edip onda deneyebilirsiniz.
  • Belki Windows dosyaları bozulmuş olabilir. Format atmayı ve manuel yani eliniz ile sürücüleri kurmayı deneyebilirsiniz. Oyunu da silip yükleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…