Yaklaşık 2-3 gün önce Rust 60 TL'den 30 TL'ye indirime girdi. Haliyle oyunu satın aldım. Bilgisayarımda Raft, 7 Days to Die, Warframe, Far Cry 4 gibi oyunları sorunsuz orta kalitede oynayabiliyorum. Ancak Rust'ı açtığımda oyunun giriş ekranı geliyor. Bilgisayarımın fanları aşırı hızlı çalışmaya başlıyor ve saniyeler içinde mavi ekran verip kapanıyor. Bir türlü çözüm bulamadım ne yazık ki. Bu sabah termal macunlarını değiştirdim, belki onlarla alakalı bir sorun vardır diye ancak aynı şekilde kapanmaya devam ediyor. Yardımcı olabilecek arkadaşlarım bana yardımcı olursa çok mutlu olurum. Herkese mutlu günler diliyorum
Not: En son kapandığında "UNEXPECTED KERNEL MODE TRAP" hatasını aldım. Diğer kapanmalarında ekran masmavi olup kapanıyordu.
Soğutma bloğunda da herhangi bir problem yok. Bu sabah harici ekran kartını devre dışı bırakıp onboard ekran kartıyla denedim. Oyun açıldı bilgisayarım kapanmadı. Bir tane server seçip girmeyi denedim uzun süre bekledim server yüklenmesini, yükleme bittiği sırada oyun kapandı.
The only aim in Rust is to survive. Everything wants you to die - the island’s wildlife, other inhabitants, the environment, and other survivors. Do whatever it takes to last another night.
The only aim in Rust is to survive. Everything wants you to die - the island’s wildlife, other inhabitants, the environment, and other survivors. Do whatever it takes to last another night.
Bu kez denediğimde hiçbir hata almadım. Servera girebildim. Ancak onboard ekran kartı ile giriş sağladığım için çok düşük FPS alıyorum. Sorunun harici ekran kartımda olduğunu anlamış oldum en azından. Şimdi ki düşüncem kullandığım işlemcide darboğaz yaratmayacak bir ekran kartı satın almak. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.