Çözüldü Rust'a girince bilgisayar kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşletim sistemi
Windows 10

gokhantankos

Centipat
Yer
Balıkesir,Akçay
Daha fazla  
Meslek
Ses Mühendisi
Yaklaşık 2-3 gün önce Rust 60 TL'den 30 TL'ye indirime girdi. Haliyle oyunu satın aldım. Bilgisayarımda Raft, 7 Days to Die, Warframe, Far Cry 4 gibi oyunları sorunsuz orta kalitede oynayabiliyorum. Ancak Rust'ı açtığımda oyunun giriş ekranı geliyor. Bilgisayarımın fanları aşırı hızlı çalışmaya başlıyor ve saniyeler içinde mavi ekran verip kapanıyor. Bir türlü çözüm bulamadım ne yazık ki. Bu sabah termal macunlarını değiştirdim, belki onlarla alakalı bir sorun vardır diye ancak aynı şekilde kapanmaya devam ediyor. Yardımcı olabilecek arkadaşlarım bana yardımcı olursa çok mutlu olurum. Herkese mutlu günler diliyorum :)

Not: En son kapandığında "UNEXPECTED KERNEL MODE TRAP" hatasını aldım. Diğer kapanmalarında ekran masmavi olup kapanıyordu.

Sistem özellikleri:
  • i5 650
  • 8 GB DDR3 RAM
  • AMD Radeon HD6790 1GB 256 Bit DDR5 ekran kartı
  • 240 GB James Donkey SSD
  • 2 TB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ekran kartının fanını bir temizle termal macununu yenile, problem buradan kaynaklanıyor olabilir.
Şu anlık sıcaklık nedenli gözüküyor, bana göre her şey normal değil, soğutma bloğunu kontrol et, belki GPU'ya temas etmiyor olabilir.

Tamamdır. Deneyeceğim hemen.

Şu anlık sıcaklık nedenli gözüküyor, bana göre her şey normal değil, soğutma bloğunu kontrol et, belki GPU'ya temas etmiyor olabilir.

Soğutma bloğunda da herhangi bir problem yok. Bu sabah harici ekran kartını devre dışı bırakıp onboard ekran kartıyla denedim. Oyun açıldı bilgisayarım kapanmadı. Bir tane server seçip girmeyi denedim uzun süre bekledim server yüklenmesini, yükleme bittiği sırada oyun kapandı.

Son düzenleme:
Bu bilgisayar oyun için fazla güçsüz, kaldırmıyor.

s1.PNG

Bu bilgisayar oyun için fazla güçsüz, kaldırmıyor.

Eki Görüntüle 521776

Sistemimden daha kötü sistemlerde oynanıyor oyun. Bu videodakiyle tek farkı 2 GB ekran kartı olmasıysa eğer tamam haklısınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki artık sistem kapanmıyorsa rapor oluşuyor mu?

Hemen rapor oluşturup sizinle paylaşacağım.

Peki artık sistem kapanmıyorsa rapor oluşuyor mu?

Bu kez denediğimde hiçbir hata almadım. Servera girebildim. Ancak onboard ekran kartı ile giriş sağladığım için çok düşük FPS alıyorum. Sorunun harici ekran kartımda olduğunu anlamış oldum en azından. Şimdi ki düşüncem kullandığım işlemcide darboğaz yaratmayacak bir ekran kartı satın almak. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı