Rust'ta takılma ve kasma

Merhaba, daha düne kadar yüksek ayarlarda akıcı ve sorunsuz bir şekilde oynuyordum. Bu sabah oyuna girdiğimde oyun aşırı bir şekilde takılmaya başladı. Üstelik FPS 100+ iken. Ve anlık olarak sürekli FPS 100'lerden 10-30 olacak şekilde düşüyor. 10 saatten fazla süre oynadığımı biliyorum performans kaybı bile yaşamamıştım. Oyun açık iken arka planda (YouTube, farklı uygulamalar, siteler...) Geziyordum. Ama şimdi oyunu kapattıktan sonra bile 10 DK falan oyunla aynı şekilde PC takılıyor. Neden böyle oluyor?

HDD kuruluysa haritayı yüklerken drop atıyor olabilir.

HDD kuruluysa haritayı yüklerken drop atıyor olabilir.
GPU: AMD Radeon RX 6700 XT CPU: AMD Ryzen 5 5600 Motherboard: Asus Prime B450M-K II RAM: G Skill 16 GB DDR4-3600 SSD: 480GB NVMe M.2 SSD

Sistem gereksimlerim;

GPU: AMD Radeon RX 6700 XT CPU: AMD Ryzen 5 5600 Motherboard: Asus Prime B450M-KII RAM: G Skill 16 GB DDR4-3600 SSD: 480GB NVMe M.2 SSD

SSD'ye kurulu. Orta grafik ayarlarında bile takılma oluyor. FPS 100 iken nasıl takılıyor? Son güncelleme ile böyle oldu yoksa ultra ayarlarda bile akıcı oynuyordum.

Oyunu kaldırıp tekrardan yükledim kasma sorunu düzeldi fakat takılma hala oluyor.

Son düzenleme:
GPU: AMD Radeon RX 6700 XT CPU: AMD Ryzen 5 5600 Motherboard: Asus Prime B450M-K II RAM: G Skill 16 GB DDR4-3600 SSD: 480GB NVMe M.2 SSD

Sistem gereksimlerim;

GPU: AMD Radeon RX 6700 XT CPU: AMD Ryzen 5 5600 Motherboard: Asus Prime B450M-KII RAM: G Skill 16 GB DDR4-3600 SSD: 480GB NVMe M.2 SSD

SSD'ye kurulu. Orta grafik ayarlarında bile takılma oluyor. FPS 100 iken nasıl takılıyor? Son güncelleme ile böyle oldu yoksa ultra ayarlarda bile akıcı oynuyordum.

Oyunu kaldırıp tekrardan yükledim kasma sorunu düzeldi fakat takılma hala oluyor.
Hocam çözebildin mi? 7900 gre kullanıyorum aynı sorunu yaşıyorum işlemcim 5600 akıcı oynayamıyorum

Merhaba arkadaşlar sizlere sorunu nasıl absorbe edeceginiz hakkında birkaç bilgi verecegim
öncelikle
Bios menüsünden ddr5 gibi sistemler kulanıyorsanız xmp-expo(hangisi siteminize uygunsa) nin açık olduguna dikkat ediniz ram hızlarınız 4.800 gibi ayarlardaysa onu 6.000 e cekecek bir seçenektir bu.
biosunuzun güncel olmasına dikkat ediniz (tehlikeli bir işlem yaparken dikkatli olun ve bilen birine yaptırın yoksa başınız çok ağırır)
en önemlisi : Msi Center + Norton360 + Eset Voice Mod gibi gereksiz uygulamaları kaldırınız bunların çok büyük yan etkileri var
vanguardında etkisi olabilir onu test etmedim
bu anlattıklarım takılma olayını en aza indirger takılma tek tük olur gene map render aldıgından cünki mapı cok büyük bir oyun . fps drobunuzu en aza indirger ama anlattıgım şey takılma düşman size ateş ederken yada siz ona ateş ederken bunu en aza indirger başka birşeyler daha olursa sizlere belirtecegim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı