Rusya'da yaşamak nasıl olurdu?

Azerbaycan'lı kardeşlerimiz hep öyle der. En elit yerde onlar yaşar sonra Bakü'yü bile beğenmezler zaten.(tanıdıklarımdan yola çıkarak) Moskova merkezli konuşamam. Daha güneyde yaşıyorum ve gayet memnunum.

Hocam peki eğer özel değilse iş ne yapıyorsunuz ya da şöyle sorayım dediğim gibi acaba ben oraya gelebilir miyim? Sizi de sorularımla çok bunalttım kusura bakmayın ama solneçnogorsk şehri araştırdım çok güzel görünüyordu acaba biliyor musunuz bu şehri.

İlgi alanınızı bilmiyorum ama burada ıt teknolojileri oldukça popüler. En kolay ve dolgun iş bulunma imkanı orada. Sigorta, çeşitli hizmet eh elbette ticaret vb.

Evet hocam bilgisayar ya da bilişim mühendislik alanlarında orada çok kolay iş bulunurda maalesef benim alanım böyle bir alan değil :( matematiğim iyi olmadığı için sayısal alanlara yönelmedim.

Bildiğim kadarıyla orası oblast. İl sınırında ilçe gibi. Ben elektoronik mağazada satış, satın alma uzaktan destsek. Daha sonra ayrıldım ve evden uzaktan satın alma uzmanı(benzer) ve destek üzerine. Benim de henüz çalışma vizem yok. Rusçam henüz yeterli değil. Bu yüzden tam rahat değilim. Eşimle birlikte hibrit bilgisayar başından hayatımı ikame ediyorum. İlk işiniz Rusça öğrenmek olsun. Kaç yıldır yaşıyorum çoğu zaman eksikliğini çekiyorum. Eğer alanınızda profesyonelseniz devlet destekli aile ikameti vs çok avantajı var. En basiti kolay vize gibi.

Buaraya elbette gelebilirsin. Çeşitli yollar var. En kolay olanı burada evlilik yapmak. Orta üst seviye Rusça ve sınava girip 3 yıl oturma izni alırsın. Ya da söylediğim gibi işinde kaliteli personelsen her şekilde yaşarsın.

Bildiğim kadarıyla orası oblast. İl sınırında ilçe gibi. Ben elektoronik mağazada satış, satın alma uzaktan destsek. Daha sonra ayrıldım ve evden uzaktan satın alma uzmanı(benzer) ve destek üzerine. Benim de henüz çalışma vizem yok. Rusçam henüz yeterli değil. Bu yüzden tam rahat değilim. Eşimle birlikte hibrit bilgisayar başından hayatımı ikame ediyorum. İlk işiniz Rusça öğrenmek olsun. Kaç yıldır yaşıyorum çoğu zaman eksikliğini çekiyorum. Eğer alanınızda profesyonelseniz devlet destekli aile ikameti vs çok avantajı var. En basiti kolay vize gibi.

Buaraya elbette gelebilirsin. Çeşitli yollar var. En kolay olanı burada evlilik yapmak. Orta üst seviye Rusça ve sınava girip 3 yıl oturma izni alırsın. Ya da söylediğim gibi işinde kaliteli personelsen her şekilde yaşarsın.

Hocam öncelikle her şey gönlünüzce olsun yani dediğim yer çok küçük mü? Galiba küçük yerleri sevdiğim için orası hoşuma gitti şu an dilciyim herhalde ilk işim dediğiniz gibi kararlıysam Rusça öğrenmek gerisi bir şekilde gelir diye düşünüyorum eğer matematiğimi halledebilirsem sayısal bilgisayar içeren bir alana geçeceğim ama eğer halledemezsem ki hocalarımda dil bölümünde daha parlaksın diyor Almanca'dan devam edip en azından Rusça kesin öğrenmem gereceği icin artı bir dil olarak Almanca öğrenirsem iş bulabilirim diye düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim. O şehir hakkında bilgim yok ne yazık ki. Araştırmak lazım detaylı. Benim yaşadığım yerde küçük. 1 milyondan daha az nüfus. Rusya da belli başlı büyük şehirler hariç zaten ortalama yarım milyon diye biliyorum. Kış ayında güneşi unutun 🤣 saat 10:00 güneş yok ya da bulutlu. 2020 yılında Antalya'dan aralık ayında geldiğim zaman şok olmuştum. Yaz ayları hala alışamadım doğrusu. Güneş 02:30 - 03:30 gibi doğuyor yaşadığım şehirde (kuzey bile sayılmaz) çoğu zaman 23:00 aydınlık. Son iki yıldır mevsim ekstrem. Bu kış çok soğuk geçti. Bahar çok sıcak. Yaz ayında ve şu anda neredeyse her gün yağmur yağıyor. Ve rakım sadece 180 😅 kendi geldiğim şehir 1600mt. Heryer Konya ovası gibi düz. Tek farkı aşırı ağaç ve yeşillik. Henüz adamakıllı tayga falan görmedim ama doğa güzelliği olarak ben sevdim. Burası iyi bir alternatif olabilir. Kariyerinizde başarılar dilerim.

Çok teşekkür ederim. O şehir hakkında bilgim yok ne yazık ki. Araştırmak lazım detaylı. Benim yaşadığım yerde küçük. 1 milyondan daha az nüfus. Rusya da belli başlı büyük şehirler hariç zaten ortalama yarım milyon diye biliyorum. Kış ayında güneşi unutun 🤣 saat 10:00 güneş yok ya da bulutlu. 2020 yılında Antalya'dan aralık ayında geldiğim zaman şok olmuştum. Yaz ayları hala alışamadım doğrusu. Güneş 02:30 - 03:30 gibi doğuyor yaşadığım şehirde (kuzey bile sayılmaz) çoğu zaman 23:00 aydınlık. Son iki yıldır mevsim ekstrem. Bu kış çok soğuk geçti. Bahar çok sıcak. Yaz ayında ve şu anda neredeyse her gün yağmur yağıyor. Ve rakım sadece 180 😅 kendi geldiğim şehir 1600mt. Heryer Konya ovası gibi düz. Tek farkı aşırı ağaç ve yeşillik. Henüz adamakıllı tayga falan görmedim ama doğa güzelliği olarak ben sevdim. Burası iyi bir alternatif olabilir. Kariyerinizde başarılar dilerim.

Evet hocam birkaç video izledim saat 21:00'a geliyor neredeyse hava muhteşem derece sabah gibi yani hava kararma gibi yoktu bizim Akdeniz insanına göre iklim zor gelir peki hocam hani güneş ışınları zararlı diyorlar ya cilde sizin cildiniz nasıl mesela ben beyaz tenliyim de kavurucu sıcak olan bir yerde yaşıyorum(belki bu yüzden soğuk yerler istiyorum) tenim açık olmasına rağmen yanıyor ya da kararıyor sizin cildinizde değişiklik oldu mu? Orada güneş yoksa daha beyaz görünmeniz lazım eğer açık tenli iseniz acaba öyle oluyor mu? 😂😂

Hava olayı gerçekten iyi ve garip. Ben hala alışamadım. Perdeleri kapatmadığım zaman 02:13 güneş merhaba diyor ve uyanıyorum 🫡
Bazı kişiler D vitamini kullanıyor (ilginç şekilde Türkiye üretimi) ben hiç takviye almadım. Beyaz tenli sayılırım. Ve özellikle belirtmekte fayda var. sıcak olduğu zaman burası = Antalya.
2022 yılında ekstrem sıcaklık vardı(Temmuz ağustos ayında sokağa çıkmak istemezdim hiç) ciddi şekilde diyorum. 38 C(12 gün önce) sonra yağmur geldi ve şu anda ideal hatta serin 23-25c😅

Hava olayı gerçekten iyi ve garip. Ben hala alışamadım. Perdeleri kapatmadığım zaman 02:13 güneş merhaba diyor ve uyanıyorum 🫡
Bazı kişiler D vitamini kullanıyor (ilginç şekilde Türkiye üretimi) ben hiç takviye almadım. Beyaz tenli sayılırım. Ve özellikle belirtmekte fayda var. sıcak olduğu zaman burası = Antalya.
2022 yılında ekstrem sıcaklık vardı(Temmuz ağustos ayında sokağa çıkmak istemezdim hiç) ciddi şekilde diyorum. 38 C(12 gün önce) sonra yağmur geldi ve şu anda ideal hatta serin 23-25c😅

Hocam bende orasını hep stabil hava sanırdım kışları çok soğuk yazları da serin sanırdım hep değişiyormuş ya hava😂😂

İroni olacak ama eşimde böyle diyor bazen. Sen geldin mevsimler ekstrem oldu 😅
Çöl ya da kutup tundrası mı burası. Kışlar soğuk yazlar serin 🤣
4 mevsimi Türkiye kadar olmasa bile geçişi hissediyoruz. Özellikle son bahar ve ilk bahar mucize. Gün batımı 21:38. elbette +1'30 saat sonra hava kapanıyor. İkinci fotoğraf bağ evi sayılır (cumartesi pazar buradayım)
Yine fantastik yeşillik.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kendi videom yine.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Söylediğim gibi bu yıl ekstrem şekilde kuzey ışıkları gördük (video bana ait değil)
Burada çok nadir kuzey ışıkları var. Ama bu yıl güneşteki anormallik yüzünden inanılmaz seyir zevki yaşattı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-06-28-15-50-03-624_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-06-28-15-50-03-624_com.miui.gallery.jpg
    43,4 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_2024-06-28-15-50-59-772_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-06-28-15-50-59-772_com.miui.gallery.jpg
    66,5 KB · Görüntüleme: 41
  • Screenshot_2024-06-28-15-51-37-932_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-06-28-15-51-37-932_com.miui.gallery.jpg
    88,7 KB · Görüntüleme: 39
  • Screenshot_2024-06-28-15-52-18-212_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-06-28-15-52-18-212_com.miui.gallery.jpg
    99,2 KB · Görüntüleme: 38
İroni olacak ama eşimde böyle diyor bazen. Sen geldin mevsimler ekstrem oldu 😅
Çöl ya da kutup tundrası mı burası. Kışlar soğuk yazlar serin 🤣
4 mevsimi Türkiye kadar olmasa bile geçişi hissediyoruz. Özellikle son bahar ve ilk bahar mucize. Gün batımı 21:38. elbette +1'30 saat sonra hava kapanıyor. İkinci fotoğraf bağ evi sayılır (cumartesi pazar buradayım)
Yine fantastik yeşillik.

Kendi videom yine.

Hocam video ve fotoğraf için çok teşekkür ederim🙏 özellikle beyaz geceleri merak ediyordum fantastik bir havası var merak uyandırıyor bence yaşamak için kışın zor olsa da şans verilebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı