RX 460 8 adet TMUs ve 128 adet Stream çekirdeği kilidi kaldırma

murat988

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar bugün size başlıkta belirtmiş olduğum gibi RX460 ekran kartılarının yazılım ile engellenmiş 8 adet TMUs ve 128 adet Stream işlemçisinin nasıl aktif edileceğinin göstericem.
NOT: Burada yapılanlardan sorunlu değilim ve burada yapacak olduğunuz işlemlerdeki sorumluluk tamamen size aittir.
Artık başlayalım:
-İlk olarak ekran kartınızın stock BIOS'unu yedeklemek lazım. Bunu GPU-Z adlı program sayesinde kolayca yapabiliryoruz.
TechPowerUp
1.jpg

-Save to File dedikten sonra istediğimiz yere kaydediyoruz. Ve kesinlikle bu dosyayı kaybetmeyin.
1.5.jpg

-Sonrasında vermiş olduğum siteden kendi ekran kartınıza göre olan dosyayı indirin.
AMD Radeon RX 460 Unlocking from 896 to 1024 Stream Processors - Overclocking.Guide
2.jpg

-İndirdikten sonra flash unlocked bios.bat bu isimde bulunan çalıştırıyoruz. Ve karşımıza bir cmd ekranı açılacaktır. En fazla 30 saniye içinde işlem tamamlanacaktır. Daha sonra ekran kartınıza 8 adet TMUs ve 128 adet stream işlemcisinin eklendiğini göreceksiniz.
bios-1024x770.png

unlock.png

-Bilgisayar yeniden başladığında ekran kartı ile ilgili bir takım hatalar alacaksınız çünkü Crimson yazılımı custom BIOS'ları desteklemez. Hemen telaşlanmayın bununda çözümü bulunmaktadır. Sadece işlemleri takip ediniz.
-Şimdiki verdiğim siteden gerekli dosyaları indirmemiz gerekiyor. Eğer İngilizceniz iyi ise verdiğim sitede yazmaktadır.
AMD BIOS Signature Check re-enabled with ReLive, Locks out Polaris BIOS Modders
4.jpg

-Gösterdiğim yere tıklıyoruz.
5.jpg

6.jpg

-Dosyayı bir yere kaydetikten sonra sonraki adıma geçelim. Bu verdiğim sitedeki dosyayı da indiriyoruz.
AMD/ATI Pixel Clock Patcher
7.jpg

-Artık elinizdeki dosyaları bir araya toplayalım. Önceden ekran kartınızın sürücüsünü indirin ve bu şekilde dosyaya çıkarın çünkü bize böyle gereklidir.
8.jpg

-Son işlemlere başlamadan önce Windows'unuzu sürücü imzası zorlamasını devre dışı bırak yapmamız lazım.
Windows 10 ve 8.1'deki ayarlar kısmından bu yere giriyoruz:
1-Windows 8_Önyükleme Seçenekleri.png

-Sorun gider kısmına tıklıyoruz. Oradan başlangıç ayarlarını seçiyoruz. Ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.
windows-10-başlangıç-ayarları.jpg

Windows 7'de ise bilgisayarı yeniden başlatın ve F7 ile boot menüsüne girin ardından göstermiş olduğumu seçin.
Advanced_Boot_Options.jpg

-Sürücü imzası zorlamasını devre dışı bıraktığımıza göre artık işleme devam edebiliriz. Bu klasörün içindekini kopyalıyoruz.
12.jpg
13.jpg
-Ve bu dosyayı atacağımız yere gidelim. AMD sürücüsünün klasörü>Packages>Drivers>Displays>orada bulunan dosya>ve en üsteki klasör.
14.jpg

-İçine girip dosyayı yapıştırınca bu şekilde olacaktır.
15.jpg

-Hemen üstünde bulunan dosyayı silip bizim koymuş olduğumuz dosyanın ismini onunla aynı yapıyoruz. Sonra Crimson yazılımını çalıştırıyoruz.
17.jpg

-Crimson yazılımı kurulurken bir uyarı verecektir onu kabul edin ve size relive kurmak isteyip istemediğinizi sorduğunda hiçbir şey yapmayın ve bu dosyayı çalıştırın.
18.jpg

19.jpg

-Evet deyip işlemi tamamlayın. Sonra Crimson yazılımının kurulumunu tamamlayın bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra artık BIOS'u kaydedilmiş ve daha kaslı bir RX 460'a sahip olacaksınız.
ESKİ BİOS GERİ YÜKLEME:
Ben bunu nasıl eski haline çevirecem diye telaşlanmayın onunda çözümü bulunmaktadır. Sadece adımları takip edin.
-Vermiş olduğum siteden AMD/ATI ATIFlash dosyasını indirin.
AMD/ATI ATIFlash
22.jpg

-İndirdiğimiz dosyayı masaüstüne atalım ve yedeklediğimiz BIOS'u içine atalım.
23.jpg

-Eğer BIOS'u kaybettim diyorsanız gine korkmayın verdiğim siteden kendi ekran kartınızın stock BIOS'u bulabilirsiniz.
TechPowerUp
-Sonra cmd'yi yönetici olarak çalıstırın. Ve bunları yazınız.
-cd C:\Users\murat\Desktop\atiflash_274 dosyanın bulunduğu konum.
24.jpg

-Sonra enter'layın ve devamında bu komutu yazın.
-atiwinflash -f -p 0 Baffin.rom (BIOS'un ismi) enter'layın ve tada ekran kartınız eski BIOS'una tekrar kavuştu.
99.jpg

Umarım yardımcı olmuştur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizden önce bunu yapıp test edip aynı paylaşımı yapmıştım. Sizin anlatımınız daha iyi olmuş. Gerçekten çok fark etti benim oynadığım oyunlarda.

Performansa çok etkisi var örnek olarak modlu olarak Battlefield 1'de 50 fps'nin altına düşmüyor ama modsuz iken 40 fps'ye düştüğü oluyor.

Bu işlemleri aynen yaptım fakat sadece windows 10'da oluyor sanırım çünkü windows 7'de yaptığımda çekirdek sayısı artmadı ve driver ekran kartımı görmüyor yardımcı olabilir misiniz ?

Çok güzel bir yazı olmuş. Şimdi sizden bunu kullanıcı incelemeleri bölümünde paylaşmanızı isteyeceğim. Orada bu konun linkini verirsiniz. Tekrar anlatmazsınız. Oyunlardaki Fps artışını gösterirsiniz.

Söylediğiniz şeyleri yaptim. Bilgisayarı yeniden başlattığım da ekran kartım çalışmadı. Ne yapmam gerekiyor ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı