RX 460 Düşük Performans Sorunu

Omer G.

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikler merhabalar, benim GPU ile bir problemim var ve tam performans alamıyorum. Örneğin RX460'ın piyasaya sürülürken kullanılan ''CS:GO 90+FPS'' gibi bir iddiası vardı ki 90 FPS bile alamıyor, aksine donma, kasma ve ani FPS düşüşü yaşıyorum. Bu konu hakkında ürünü aldığım şirkete (Vatan Bilgisayar) 2 kez gittim 1 ay kadar bekledikten sonra bana bir kağıt vererek kısaca sorun olmadığını belirttiler. R6, War Thunder ve Far Cry 3'te bile bahsettiğim sorunlar mevcut ve sürücülerim güncel. Ben bugün çeşitli programlarla FPS düşüklüklerini kaydedip gerekli bilgileri vermeyi düşünüyorum. Ayrıca sizlerin önerisini de almak istiyorum. 1 yıldır canımı sıkan bir durum ve işin kötü tarafı harçlıklarımdan biriktirip almam ve yardım, önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam peki şimdi DDR 3 RAM almak ne kadar mantıklı ? Yeni sistem için para biriktireyim mi yoksa RAM alayım mı ?
Açıkçası o sisteme yatırım yapmanı önermem. Para biriktirip yeni İşlemci + RAM + anakart al. PSU’nu 500’e veya 600W’ye çıkarmanda da fayda var tabii. Ne kadar biriktirebilirsin yaz ona göre sistem öneririz.

Steam'de bu oyun için minimum sistem gereksinimlerinde 2 GB bellek yazılmış. Bu miktarın altında olursa zaten çalışma garantisi yok. Günümüzde de internette sörf yapmak için bile 4 GB bellek yetersiz kalabiliyor. O yüzden kısa vadede sistem yenileme planınız yoksa, 100 TL altında ikinci el bir 4 GB RAM daha almanızı tavsiye ederim. Giriş ve orta seviye oyunculuk için yeterli bir sistem şimdilik. Mümkünse şu anki RAM'in aynısından.

Steam'de bu oyun için minimum sistem gereksinimlerinde 2 GB bellek yazılmış. Bu miktarın altında olursa zaten çalışma garantisi yok. Günümüzde de internette sörf yapmak için bile 4 GB bellek yetersiz kalabiliyor. O yüzden kısa vadede sistem yenileme planınız yoksa, 100 TL altında ikinci el bir 4 GB RAM daha almanızı tavsiye ederim. Giriş ve orta seviye oyunculuk için yeterli bir sistem şimdilik. Mümkünse şu anki RAM'in aynısından.
Teşekkür ediyorum, zaten bu bilgisayarı alırken FC5 oynamak gibi bir hayalim yoktu ve RAM'e gelirsek aynı olmasına dikkat etmeliyim, teşekkür ederim yardımlarınız için umarım sorunu çözebilirim.
Açıkçası o sisteme yatırım yapmanı önermem. Para biriktirip yeni İşlemci + RAM + anakart al. PSU’nu 500’e veya 600W’ye çıkarmanda da fayda var tabii. Ne kadar biriktirebilirsin yaz ona göre sistem öneririz.
Evet ekran kartı dışında diğer bileşenleri 2. el piyasasına, göre satarsam ve biraz para eklersem sanırım 1200 tl gibi bir bütçe elde edebilirim. Kabaca ki sanırım bu işlemci, bellek, anakart için yeterli olmaz ama tavsiyelerini bekliyorum.

Teşekkür ediyorum, zaten bu bilgisayarı alırken FC5 oynamak gibi bir hayalim yoktu ve RAM'e gelirsek aynı olmasına dikkat etmeliyim, teşekkür ederim yardımlarınız için umarım sorunu çözebilirim.

Evet ekran kartı dışında diğer bileşenleri 2. el piyasasına, göre satarsam ve biraz para eklersem sanırım 1200 tl gibi bir bütçe elde edebilirim. Kabaca ki sanırım bu işlemci, bellek, anakart için yeterli olmaz ama tavsiyelerini bekliyorum.
Güncel olarak bu sistemi alabilirsin. Fakat 172tl aşıyor bütçeni;
44E83745-DDE8-422A-B73D-D8C47A8163DC.png

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00