RX 460 görüntü gidip gelmesi sorunu

Sizhen7

Hectopat
Katılım
15 Mart 2017
Mesajlar
39
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
PC toplamaya durumum olmadığı için parça parça topluyorum. İlk, ekran kartını değiştirdim, sonra anakart, işlemci ve RAM'leri aynı anda değiştireceğim. Fakat ekran kartını kullanmaya başladıktan sonra ilk bir kaç hafta görüntü gidip geliyordu. Afterburner ve AMD Crimson Relive'da bulunan WattMan'ın çakıştığını düşünüp Afterburner'ı silmiştim ve üstüne birkaç uğraştan sonra neredeyse görüntü bir daha gidip gelmedi. LoL vs. oynarken hiç olmuyordu hemde. Bir kaç ay sonra format attım ve hata yine nüksetti. LoL'de her 3, 5 dk'da, bazen peş peşe sürekli görüntü gidip gelmesi oluyor.

Hata:
Oyunlarda, görüntü kesiliyor. Görüntü donuyor 2 saniye sonra görüntü gidip tekrar geliyor. O sırada monitör hangi porta bağlıysa "HDMI, DVI" vs. sinyalini verip görüntü geri geliyor. Görüntü gelince oyun aynı şekilde geri açılıyor, bazı oyunlarda da masaüstüne geri atıyor. Bu durumda "alt+tab" vs. ile tekrar oyuna girmeyi denediğimde oyun ya açılıyor ya açılmıyor.


İşletim Sistemi:Windows 10 Pro 64bit
Anakart: Gigabyte G41MT-S2PT
İşlemci: İntel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
Bellek: 4GB Kingston
Ekran Kartı: MSI RX460 2GB
HDD: 500Gb Seagate Laptop HDD
PSU: 400w BOOST power

Denediklerim:
Format attım.
Monitör ara kablosunu değiştirdim.
AIDA64 ile CPU, GPU stress testi yaptım. (Görüntüde gidip gelme olmadı.)
HD Tune ile test ettim hiçbir sorun yoktu.

Hatanın darboğaz yüzünden olabileceğini düşündüğüm için parçaları değiştirene kadar sabrederim dedim. Ama bir ara düzelmesi başka bir neden olabileceğini düşündürdü. O yüzden size sormak istedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet hocam aynen öyle.
DVI kablosu varken de yapıyordu. Şuan hoperlör olmadığı için tek tarafı DVI diğeri HDMI bir kablo kullanıyorum. HDMI monitöre takılı. Diğer arkadaşların dediği gibi sanırım sorun PSU da. Bir kaç kablo değiştirip denedeim zamanında. DVI, HDMI ve dönüştürücüyle DVI dan VGA kablosu ile bile denedim.
 
PSU'yu değiştirdiğin zaman, büyük ihtimalle sorunun düzelecektir.
 
Aktif donusturucu diye gecer. Sizinkinin linkini atar misiniz?
Oldukça eski bir kablo el yazısı ile m ye benzeyen bir logo su var üstünde. Bilmiyorum yani marka vs. Hadi o neyse de dönüştürücü derken DVI HDMI dönüştüren aparattan bahsediyorsan üstte de dedim, birsürü farklı kablo denedim dönüştürücü kullanmadan da aynı sorun yaşanıyordu. Bende diğer arkadaşlar gibi sorunun PSU da olduğu kanaatindeyim. Yinede yardımcı olduğun için teşekkürler.
 
Bütçen nedir bilmiyorum ama 150 veya 250 tl ye kaliteli psular var 6 taksite alabilirsin sorun kalmaz olay dönüştürücü yada kablo değil yani olay psu dan
 
hocam sorunu çözebildinmi aynı sorun bendede var
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…