RX 460 görüntü gidip gelmesi sorunu

Sizhen7

Hectopat
Daha fazla  
PC toplamaya durumum olmadığı için parça parça topluyorum. İlk, ekran kartını değiştirdim, sonra anakart, işlemci ve RAM'leri aynı anda değiştireceğim. Fakat ekran kartını kullanmaya başladıktan sonra ilk bir kaç hafta görüntü gidip geliyordu. Afterburner ve AMD Crimson Relive'da bulunan WattMan'ın çakıştığını düşünüp Afterburner'ı silmiştim ve üstüne birkaç uğraştan sonra neredeyse görüntü bir daha gidip gelmedi. LoL vs. oynarken hiç olmuyordu hemde. Bir kaç ay sonra format attım ve hata yine nüksetti. LoL'de her 3, 5 dk'da, bazen peş peşe sürekli görüntü gidip gelmesi oluyor.

Hata:
Oyunlarda, görüntü kesiliyor. Görüntü donuyor 2 saniye sonra görüntü gidip tekrar geliyor. O sırada monitör hangi porta bağlıysa "HDMI, DVI" vs. sinyalini verip görüntü geri geliyor. Görüntü gelince oyun aynı şekilde geri açılıyor, bazı oyunlarda da masaüstüne geri atıyor. Bu durumda "alt+tab" vs. ile tekrar oyuna girmeyi denediğimde oyun ya açılıyor ya açılmıyor.

İşletim Sistemi:Windows 10 Pro 64bit
Anakart: Gigabyte G41MT-S2PT
İşlemci: İntel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
Bellek: 4GB Kingston
Ekran Kartı: MSI RX460 2GB
HDD: 500Gb Seagate Laptop HDD
PSU: 400w BOOST power

Denediklerim:
Format attım.
Monitör ara kablosunu değiştirdim.
AIDA64 ile CPU, GPU stress testi yaptım. (Görüntüde gidip gelme olmadı.)
HD Tune ile test ettim hiçbir sorun yoktu.

Hatanın darboğaz yüzünden olabileceğini düşündüğüm için parçaları değiştirene kadar sabrederim dedim. Ama bir ara düzelmesi başka bir neden olabileceğini düşündürdü. O yüzden size sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceden biraz denemiştim ama bu görüntü sorunu düzelir diye, az az arttırarak denedim sorun düzelmeyince zaten formattan sonra hiç ellemedim.
Şayet psu şu konudaki psu ise Power Boost 400W PSU nasıldır ? psu kötü kardeşim kartın gidebilir besleyemiyor olabilir kartı psu. kartını yakmadan psunu değiştirmeni tavsiye ederim

Son düzenleme:
Denetim Masası' n da Güç seçenekleri diye bir bölüm var. Plan ayarlarını değiştirden gelişmiş güç ayarlarını değiştire gelince orda "PCI Express", "Bağlantı Durumu Güç Yönetimi" diye bir seçenek var. Bu seçenek "Kapalı" iken görüntü sürekli gidip geliyor(Oyunlarda). Orta ve En Fazla güç tasarrufunda iken, ortada biraz daha az en fazla da ise çok nadir oluyor. Burdan yola çıkarak nedenin ne olduğunu bulabilir miyiz?

PAU eski ve kalitesiz olduğundan dolayı tam olarak 400W güc veremiyor. Bu sebeple ekran kartı tam güçle yeterli beslenemediğinden görüntü vermiyor güç tasarufuna alıncada ekran kartı tam güçte calısmadıgından psu yeterli gücü verebiliyor ve ekran kartı görüntü veriyor.Bu yüzden bilgisayara zarar gelmemesi için acilen yeni bir PSU alman lazım.

Denetim Masası' n da Güç seçenekleri diye bir bölüm var. Plan ayarlarını değiştirden gelişmiş güç ayarlarını değiştire gelince orda "PCI Express", "Bağlantı Durumu Güç Yönetimi" diye bir seçenek var. Bu seçenek "Kapalı" iken görüntü sürekli gidip geliyor(Oyunlarda). Orta ve En Fazla güç tasarrufunda iken, ortada biraz daha az en fazla da ise çok nadir oluyor. Burdan yola çıkarak nedenin ne olduğunu bulabilir miyiz?
Söylediklerinden yola çıkarak, PSU'n ekran kartının tam yükte çektiği değeri veremiyor. Önerim PSU'nu değiştirmen. Corsair VS450 alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı