RX 460 İçin PSU Önerisi

Bilgisayarın kendiliğinden kapanması iyi bir şey değil. Bir kapanır iki kapanır üçüncü de bir bakmışsın hiç açılmaz. İdareten kullanacaksan o PSU ile oyun falan oynamayacaksın.
Yani sadece açıp ekran kartını kontrol etmem de bir sakınca yok mu?
PSU'mun vermiş olduğu değerler fotoğrafta fotoğrafta var.

@SpaceSoldier<3

Kontrol etmende sakınca yok. Ekran kartı güç kaynağından ekstra bir güç istemeyip, sadece anakarttan aldığı güç ile çalışıyor. Yanma gibi bir durum olmayacaktır. Çok çok ya hiç açılmaz, ya da görüntü gelir, yük bindiğinde güç yetmeyip kapanır. Güç kaynağını hali hazırda zaten kullandığını düşünerek ve bir problemi olmadığını varsayarak diyorum bunları.

@SpaceSoldier<3

Kontrol etmende sakınca yok. Ekran kartı güç kaynağından ekstra bir güç istemeyip, sadece anakarttan aldığı güç ile çalışıyor. Yanma gibi bir durum olmayacaktır. Çok çok ya hiç açılmaz, ya da görüntü gelir, yük bindiğinde güç yetmeyip kapanır. Güç kaynağını hali hazırda zaten kullandığını düşünerek ve bir problemi olmadığını varsayarak diyorum bunları.
Abi kafamı çok karıştırdınız. PSU verdiği güce baktınız mı? PSU'M 3-5 yıllık tan hatırlamıyorum.
Risk işte kimisi her türlü riski göze alır kimisinin durumu olur işi hiç şansa bırakmaz. PSU ne kadar sağlam bilmediğimden sakıncası yok diyemem. Durumun yoksa tüm riskleri göze alacaksın.
GT 420 50W TDP değerine sahip RX 460 ise 75W TDP değerine sahip çok bir fark varmı ki ?

HADRON HD414/10 POWER SUPPLY 650W KUTULU 251,50 TL yerine 150,90 TL

Aynı ekran kartıyla bu PSU'yu kullanıyorum sıkıntı çıkarmadı.

@SpaceSoldier&lt;3

Şöyle söyleyeyim o zaman. Çok eski 230W güç kaynağı ile 6 pin kablo çıkışı olmamasına rağmen, molex'den 6 pin'e çevirici kablo ile AMD R7 260X kullandım. Sonuç olarak ekran kartı çalıştı. Fakat oyunlara girdiğimde güç yeterli gelmiyor, bilgisayar kapanıyordu. Sizin ekran kartınız direk 6 pin kablo girişi dahi olmadan çalıştığı için, kapanma olmadan da çalışacağına inanıyorum.

Edit: Bu arada yaşadığım sorun, yeni 350W bir güç kaynağı aldığımda çözüldü. Yani 230W güç kaynağı ile kullandığım için yanma, bozulma vs. gibi sorunlar olmadı.

@SpaceSoldier&lt;3

Şöyle söyleyeyim o zaman. Çok eski 230W güç kaynağı ile 6 pin kablo çıkışı olmamasına rağmen, molex'den 6 pin'e çevirici kablo ile AMD R7 260X kullandım. Sonuç olarak ekran kartı çalıştı. Fakat oyunlara girdiğimde güç yeterli gelmiyor, bilgisayar kapanıyordu. Sizin ekran kartınızda direk 6 pin kablo girişi dahi olmadan çalıştığı için, kapanma olmadan da çalışacağına inanıyorum.
Peki ben o zaman oyun oyun oynayayım mı? GT 420 50W TDP değerinde RX 460 75W TDP değerinde. 230W PSU ile R7 260X kullanmanız çok şaşırtıcı 115W TDP değerine sahip. Benim beynim yandı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı