RX 460 Oyun Kasma Problemi

Makaleler
1
Yer
Ankara
Birkaç ay önce yeni monitör aldım fakat bunun monitör ile ilgili olduğunu sanmıyorum, çünkü eski monitörü tekrar taktığımda aynı sorunun devam ettiğini gördüm. Yeni monitörü alana kadar böyle bir sorun yoktu. Sorun FPS'nin monitörün Hz değerinin altına düşünce akıcılığın ortadan kalkması denemediğim çözüm kalmadı fakat değişen bir şey olmadı. 30 ile 60 FPS aynı akıcılığı veriyor. DDU ile sürücüyü silip tekrar yükledim fakat değişen bir şey olmadı. Oyun 75 FPS üstüne çıkınca muhteşem bir akıcılık oluyor fakat 75 FPS düştüğü an akıcılık bozuluyor. FreeSync ve V-Sync açıp kapatmamın hiçbir faydayı olmuyor. Çözümünü bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim uzun süredir bu hatayla başım dertte yoruldum.

Sorunun düzelmesi için denediklerim:
  • Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp yükleme ve güncelleme
  • BIOS ve CHIPSET güncelleme
  • FreeSync ve V-Sync açıp kapatma
  • Windows Game Bar ve Oyun Modu açıp kapatma
  • Monitör ve kablo değiştirme
  • AMD Dikey Yenileme açma
Sistemim:
  • Ekran kartı: MSI RX460 4 GB OC
  • İşlemci: Intel Core i5 6500 CPU @ 3.20GHz
  • Anakart: ASUS B150M
  • RAM: Kingston 8 GB RAM DDR4
  • Monitör: ASUS VP228GQ
  • Güç kaynağı: 750W

Hocam tüm oyunlarda geçerli bir sorun bu. Bu arada video yükledim kısa ama en azından durumu açıklar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dostum dediğim gibi videoda 45 FPS için akıcılığın gayet normal. FPS'in düşmesi demek ekrana gelen kare sayısının azalması demektir. Bu yüzden ne kadar az kare o kadar az akıcılık. Ortada bir problem yok. Akıcı olmasını istiyorsan eğer ayarları kısman gerekir. Yani hem düşük FPS hemde akıcı bir görüntü malesef imkansız.

Dostum dediğim gibi videoda 45 FPS için akıcılığın gayet normal. FPS'in düşmesi demek ekrana gelen kare sayısının azalması demektir. Bu yüzden ne kadar az kare o kadar az akıcılık. Ortada bir problem yok. Akıcı olmasını istiyorsan eğer ayarları kısman gerekir. Yani hem düşük FPS hemde akıcı bir görüntü malesef imkansız.
Hocam 45-50 anladım fakat 60 Fps'te akıcılık olmaması sence normal mi ?

FreeSync ve V-Sync bana hiç bir çözüm sağlamadı
İyi bir sistemin olmadığı sürece bu teknolojiler lag yapmaktan başka bir işe yaramıyor bende yeni monitör sipariş ettim bir çok yerde FreeSync ve V-Sync teknolojilerinin input laga sebep olduğunu görünce vazgeçtim BenQ XL2411P siparişi verdim içinde iki teknolojide bulunmuyor fakat kullanıcıların yorumuna göre belli bir yırtılma söz konusu değil monitörün içindeki teknolojiye iyi deniyor.

İyi bir sistemin olmadığı sürece bu teknolojiler lag yapmaktan başka bir işe yaramıyor bende yeni monitör sipariş ettim bir çok yerde FreeSync ve V-Sync teknolojilerinin input laga sebep olduğunu görünce vazgeçtim BenQ XL2411P siparişi verdim içinde iki teknolojide bulunmuyor fakat kullanıcıların yorumuna göre belli bir yırtılma söz konusu değil monitörün içindeki teknolojiye iyi deniyor.
Bazı konular açılmış fakat çözebilen de yok sinirim bozuldu ben böyle oyun oynayamam.

FreeSync ve V-Sync bana hiç bir çözüm sağlamadı
Dostum bak senin şu anda söylediğin "bardak elimden yere düştüğü zaman kırılıyor." demekten farksız. Bu yaşadığın çok normal bir şey. Oyun üreticileride zaten 40-50 FPS ile oynansın diye yapmıyorlarki oyunları. Akıcı bir deneyim için 60 FPS şart bence. Hatta ben 144Hz monitör kullanıyorum. Başka bir monitöre baktığım zaman akıcı gelmiyor 60 FPS olsa dahi. Zaten millette güçlü kartları boşuna almıyor. 😄 Ayarları kıs FPS yükselsin daha akıcı bir deneyim elde et bu kadar basit. O ayarlarda daha yüksek FPS ile oynamak istiyorsan daha yüksek bir karta ihtiyacın var. 🙂

Dostum bak senin şu anda söylediğin "bardak elimden yere düştüğü zaman kırılıyor." demekten farksız. Bu yaşadığın çok normal bir şey. Oyun üreticileride zaten 40-50 FPS ile oynansın diye yapmıyorlarki oyunları. Akıcı bir deneyim için 60 FPS şart bence. Hatta ben 144Hz monitör kullanıyorum. Başka bir monitöre baktığım zaman akıcı gelmiyor 60 FPS olsa dahi. Zaten millette güçlü kartları boşuna almıyor. 😄 Ayarları kıs FPS yükselsin daha akıcı bir deneyim elde et bu kadar basit. O ayarlarda daha yüksek FPS ile oynamak istiyorsan daha yüksek bir karta ihtiyacın var. 🙂
Forumda bir çok kişi gördüm ve 45 ila 50 Fps'nin akıcı olduğunu söylüyorlar kesinlikle bende eski monitörüme göre bende katılıyorum. Kasma ve akıcılık bozulması 45'in altına düşünce hafiften başlar ama 60Fps'de kimse bana oyun akıcı değil demesin. Yani bu anlattığınız konu bana mantıksız geliyor 60 Fps'de akıcısız ve kasan oyun olur mu ?

Forumda bir çok kişi gördüm ve 45 ila 50 Fps'nin akıcı olduğunu söylüyorlar kesinlikle bende eski monitörüme göre bende katılıyorum. Kasma ve akıcılık bozulması 45'in altına düşünce hafiften başlar ama 60Fps'de kimse bana oyun akıcı değil demesin. Yani bu anlattığınız konu bana mantıksız geliyor 60 Fps'de akıcısız ve kasan oyun olur mu ?
Kardeş benim içinde 75 akıcı değil mesela? Algı meselesi ben attığın videoya istinaden konuşuyorum. 50'li FPS akıcı bir deneyim kimine göre yaşatır kimine göre yaşatmaz. Göreceli. Sen belli bir süre 75 FPS gördüğün için 50 gözüne batıyor olabilir. Ama donanımda bir sıkıntı yok.

Kardeş benim içinde 75 akıcı değil mesela? Algı meselesi ben attığın videoya istinaden konuşuyorum. 50'li FPS akıcı bir deneyim kimine göre yaşatır kimine göre yaşatmaz. Göreceli. Sen belli bir süre 75 FPS gördüğün için 50 gözüne batıyor olabilir. Ama donanımda bir sıkıntı yok.
Hocam monitörü aldığımdan beridir ben akıcı oyun oynayamadım neredeyse. Bir önceki monitörüm 60 Hz'di uzun süre geçtiği için monitörde resimler soluk gözüktüğü için şimdiki Asus Vp228qg monitörünü almaya karar verdim. Ne olduysa monitörü bağladıktan sonra oldu. Eski monitörüm de böyle bir sorun yoktu. Oyunlar 35 Fps altına düşmedikçe akıcılık gösteriyordu bunun gözle alakası yok. Başka kişilere gösterdim ben mi akıcılık hissedemiyorum ama herkes hem fikir yanı benlik bir sorun yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı