RX 460 Oyun Kasma Problemi

Makaleler
1
Yer
Ankara
Birkaç ay önce yeni monitör aldım fakat bunun monitör ile ilgili olduğunu sanmıyorum, çünkü eski monitörü tekrar taktığımda aynı sorunun devam ettiğini gördüm. Yeni monitörü alana kadar böyle bir sorun yoktu. Sorun FPS'nin monitörün Hz değerinin altına düşünce akıcılığın ortadan kalkması denemediğim çözüm kalmadı fakat değişen bir şey olmadı. 30 ile 60 FPS aynı akıcılığı veriyor. DDU ile sürücüyü silip tekrar yükledim fakat değişen bir şey olmadı. Oyun 75 FPS üstüne çıkınca muhteşem bir akıcılık oluyor fakat 75 FPS düştüğü an akıcılık bozuluyor. FreeSync ve V-Sync açıp kapatmamın hiçbir faydayı olmuyor. Çözümünü bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim uzun süredir bu hatayla başım dertte yoruldum.

Sorunun düzelmesi için denediklerim:
  • Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp yükleme ve güncelleme
  • BIOS ve CHIPSET güncelleme
  • FreeSync ve V-Sync açıp kapatma
  • Windows Game Bar ve Oyun Modu açıp kapatma
  • Monitör ve kablo değiştirme
  • AMD Dikey Yenileme açma
Sistemim:
  • Ekran kartı: MSI RX460 4 GB OC
  • İşlemci: Intel Core i5 6500 CPU @ 3.20GHz
  • Anakart: ASUS B150M
  • RAM: Kingston 8 GB RAM DDR4
  • Monitör: ASUS VP228GQ
  • Güç kaynağı: 750W

Dostum sana tavsiye ayarları bir tık düşür. Daha stabil bir seviyeye getir. FreeSync'i kapatıp V-Sync'i aç ya da hepsini kapat. AMD sürücüsünden ayarlamalarını performans odaklı yap. Görsel bütün artıları kapat. Bu şekilde bir dene sorun tam olarak nedir biraz ipucu verir belki.

Dostum sana tavsiye ayarları bir tık düşür. Daha stabil bir seviyeye getir. FreeSync'i kapatıp V-Sync'i aç ya da hepsini kapat. AMD sürücüsünden ayarlamalarını performans odaklı yap. Görsel bütün artıları kapat. Bu şekilde bir dene sorun tam olarak nedir biraz ipucu verir belki.
Hocam sizin bahsettiğinizi yaparsam zaten Fps yükselecek ve akıcı hale gelecek AMD ayarlarını dengeli ve performans yaptım fakat değişen bir şey olmadı sadece Fps biraz yükseldi.

Daha yeni bahsettiğim şeyleri yaptığınız zaman akıcı bir deneyim elde ediyor musunuz?
Dediğim gibi ayarları düşürürsem Fps yükselecek o zaman akıcılık artıyor fakat bazı oyunlar iyi bir sistem istiyor onları low ayarda çalıştırsam dahi 60 fps alıyorum ama hala akıcılık olmuyor. Fps Hz değerimin altına düşünce akıcılık olmuyor benim monitörüm 75 Hz yani bunun ayarlarla alakası olduğunu düşünmüyorum. Başka bir forumda ekran kartı ile monitörün görüntülerinin uyuşmadığı için böyle bir sorun olduğunu söylemişti. Eğer benim sorunum bu ise nasıl çözebilirim ? Anlatmak istediğimi aşağıda ki fotoğraflarda gösteriyor sizce benim sorunum bu mu ? Bu konuda fazla bilgi sahibim değilim beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• 7.png
    7.png
    29,8 KB · Görüntüleme: 52
  • Screen-Shot-2015-01-15-at-12.27.56.png
    Screen-Shot-2015-01-15-at-12.27.56.png
    7,1 KB · Görüntüleme: 46
@Famronty Açıkçası FreeSync destekli bir monitörde ekran kartı ve monitörün senkronize bir şekilde çalışamayacağını düşünmüyorum. Bazı monitörlerin sitelerinde sürücüleri oluyor. Hatta bu sürücüleri kurmadıklarında sorun yaşadıklarına rast geldim birkaç kere. Eğer sorunun monitör ile alakalıysa sitesinden sürücüsü olup olmadığına bakabilirsin. Şimdi birde şöyle bir durum da var. 75 FPS ile 60 FPS aldığın zaman zaten aynı akıcılığı elde edemezsin. Hatta 50'li sayılara düştüğü zaman rahatsız eder normal olarak. Senin bilgisayarında normal dışı farklı bir kasma mı oluyor? Aslında şöyle kısa bir video çekebilirsen daha iyi anlarız.

@Famronty Açıkçası FreeSync destekli bir monitörde ekran kartı ve monitörün senkronize bir şekilde çalışamayacağını düşünmüyorum. Bazı monitörlerin sitelerinde sürücüleri oluyor. Hatta bu sürücüleri kurmadıklarında sorun yaşadıklarına rast geldim birkaç kere. Eğer sorunun monitör ile alakalıysa sitesinden sürücüsü olup olmadığına bakabilirsin. Şimdi birde şöyle bir durum da var. 75 FPS ile 60 FPS aldığın zaman zaten aynı akıcılığı elde edemezsin. Hatta 50'li sayılara düştüğü zaman rahatsız eder normal olarak. Senin bilgisayarında normal dışı farklı bir kasma mı oluyor? Aslında şöyle kısa bir video çekebilirsen daha iyi anlarız.
2-3 kere baktım monitörün herhangi bir sürücüsü yok fakat aygıt yöneticisinde monitörü Genel PnP Monitör olarak görüyor sorun bundan kaynaklı mı bilmiyorum. Aynı dediğiniz gibi 50'li rakamlara düştüğü an akıcılık diye bir şey kalmıyor. Video atmak isterim fakat Youtube'da çok uzun sürede yükleniyor bunun bir çözümü varsa elbetteki video atarım.
Herhangi bir driver yok.

2-3 kere baktım monitörün herhangi bir sürücüsü yok fakat aygıt yöneticisinde monitörü Genel PnP Monitör olarak görüyor sorun bundan kaynaklı mı bilmiyorum. Aynı dediğiniz gibi 50'li rakamlara düştüğü an akıcılık diye bir şey kalmıyor. Video atmak isterim fakat Youtube'da çok uzun sürede yükleniyor bunun bir çözümü varsa elbetteki video atarım.
Herhangi bir driver yok.
Hocam Fps 60'ın altına indiğinde akıcılık azalmaya başlar zaten her monitördede o şekilde gözükür o ayar zaten kuruntu yapmış olabilirmisiniz acaba ☺️

Hocam Fps 60'ın altına indiğinde akıcılık azalmaya başlar zaten her monitördede o şekilde gözükür o ayar zaten kuruntu yapmış olabilirmisiniz acaba ☺
Sadece ben yaşasam eyvAllah diyeceğim fakat bir çok kişi bu konuda hem fikir yani benim gözümde sıkıntı yok bu yeni monitör alınmadan önce oyunlar çok akıcıydı. Çok net şekilde belli oluyor video çekersem gösteririm. 1 saat içinde video koymaya çabalayacağım biraz işim var bundan sonra halledeceğim.

Sadece ben yaşasam eyvAllah diyeceğim fakat bir çok kişi bu konuda hem fikir yani benim gözümde sıkıntı yok bu yeni monitör alınmadan önce oyunlar çok akıcıydı. Çok net şekilde belli oluyor video çekersem gösteririm. 1 saat içinde video koymaya çabalayacağım biraz işim var bundan sonra halledeceğim.
Başka bir oyunda denedinmi peki bende Rx 460la Apex oynadım gercekten fps yüksek olsa bile sanki akıcı değil gibi oyun bu bizden kaynaklanan bir sorun değil zaten sistemimiz yetersiz kalıyor Apex yüksek sistem gereksinimi isteyen bir oyun sonuçta tabi işlemcide farkettirir bu akıcılık konusunda.

Başka bir oyunda denedinmi peki bende Rx 460la Apex oynadım gercekten fps yüksek olsa bile sanki akıcı değil gibi oyun bu bizden kaynaklanan bir sorun değil zaten sistemimiz yetersiz kalıyor Apex yüksek sistem gereksinimi isteyen bir oyun sonuçta tabi işlemcide farkettirir bu akıcılık konusunda.
Hocam tüm oyunlarda geçerli bir sorun bu. Bu arada video yükledim kısa ama en azından durumu açıklar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı