RX 460 sistem ekran takılma ve ardından kapanması

Zelmore

Kilopat
Merhaba dostlar. Bu sorunu günde yaklaşık 2-3 kez düzenli olarak yaşamaktayım. Sorun bazen Valorant, Detroit, bazen Rainbow Six Siege, bazen LoL oyunlarında yaşanıyor, şu ana kadar bu oyunlarda deneyimleyebildim. Soruna gelecek olursak; ekrandaki görüntü donuyor herhangi bir hareket olmuyor, oyunda sesli sohbette isem konuşmalar bir süreliğine duyuluyor. Reset atmadan düzeliyor mu denemedim, Online oyun olduğu için 1-2 dk içinde reset atıp tekrardan girdim oyuna. Elimdeki tek bilgi Windows olay görüntüleyicisindeki bu yazı. Ne yapabilirim dostlar?

1.png

Sistem:
RX 460 Dual OC modeli (-%10 performans -50 saat hızı düşürüp denedim fakat çözüm olmadı)
i5 4670K (anakartın OC Genie özelliği açık veya kapalı denedim, değişmedi)
MSI H81M-P33.
Aerocool KCAS 750GM 750W 80+Gold.
Ayrıca sisteme yeni format atıldı (flash bellek ile değil, Windows'un kendi ayarlarından)

Son düzenleme:
Hocam aynı sorun vardı ve güç kaynağı yenileyerek çözdüm. Frisby marka 300w 8 yıllık güç kaynağım vardı ve artık yükte pc donuyor ve kapanıyordu. Yardımcı olur mu bilemem ancak en azından bir fikir olur.

Güç kaynağınız sistem için fazlasıyla yeterli aslında. Rx serisi çoğu kartta bu problem var ben de çözebilmiş değilim.

Hocam eğer şu ayarlardan bahsediyorsanız bunları denediğimi konuda belirttim, eğer bunlar değilse nasıl yapacağımı söyleyebilir misiniz? Yandaki güç ayarlama kısmından güç limitini de kısmıştım bir ara fakat sorun yaşanmaya devam ediyordu.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    88,5 KB · Görüntüleme: 37
Hocam eğer şu ayarlardan bahsediyorsanız bunları denediğimi konuda belirttim, eğer bunlar değilse nasıl yapacağımı söyleyebilir misiniz? Yandaki güç ayarlama kısmından güç limitini de kısmıştım bir ara fakat sorun yaşanmaya devam ediyordu.

Pardon yazdığınızı kaçırmışım evet bu ayarlardı dediğim. OCCT ile Power ve 3D testi yapıp sonuçları paylaşır mısınız?

6'şar dakika yaptım testleri, bir rehberde gördüğüme göre de radeon wattman ayarlarından ayarları varsayılana alıp güç limitini 10 arttırdım. Bir sorun yaşanmadı açıkçası.

OCCT-20200711-170819-GPU3D.png

OCCT-20200711-171434-PowerSupply.png

Bir de etkisi var mı bilmiyorum fakat yaklaşık yarım saat önce 20.7.1 driveri kurdum, kurduğumdan beri oyuna girmedim fakat sorunu çözmüş olabilir.

Değerlerinizde sıkıntı yok. Bu illet keske ısınmadan falan kapatsa sistemi. Maalesef günlük kullanımda yapıyor daha çok. Umarım tekrarlamaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı