RX 460 sistem mavi ekran hatası

BerkeGndz

Decapat
Anakart: ASUS Prime A320M-K.
İşlemci: Ryzen 3 1200.
Ekran kartı: RX460.
RAM: HyperX 8 GB 3600MHz.

Hatam genelllikle oyun oyandığım anlarda oluyor. Memory managment hata koduyla başıma geliyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Minidump dosyam 4.84 MB folder on MEGA

Son düzenleyen: Moderatör:
1) Kaspersky güncelleyin.

2) Valorant Anti Cheat yazılımını silin.

3) Aşağıdaki linke tıklayıp BIOS dosyasını indirin ve BIOS sürümünüzü güncelleyin.
Link: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/PRIME_A320M-K/PRIME-A320M-K-ASUS-5602.zip

4) Aşağıda verdiğim ses kartı sürücüsünü indirin. Daha sonra bir de internetten DDU yazılımını indirin. Bundan sonra aşağıdaki DDU rehberini okuyun. Orada ekran kartı kaldırılıyor. Sizin orada seçmeniz gereken ilk kutu ses kartı ve 2. kutu Realtek (WIP) olmalı. Diğer tüm işlemler tamamen aynı.
Driver: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/01AUDIO/DRV_Audio_RTK_TF_TSD_W10_64_V6089551_20200827R.zip

Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi - Technopat Sosyal

5) SAMSUNG USB Composite Device Driver yazılımını silin.

6) Razer cihazınızın yazılımını silin.

7) Aşağıdaki rehber anlatımı okuyun ve sonuçları paylaşın.

NOT: Silin dediğim yazılımları daha sonra tekrar yükleyebilirsiniz. Ama öncelikli amacımız bunları silip sistem hata veriyor mu ya da vermiyor mu bunu test etmek.

Son düzenleme:
1) Kaspersky güncelleyin.

2) Valorant Anti Cheat yazılımını silin.

3) Aşağıdaki linke tıklayıp BIOS dosyasını indirin ve BIOS sürümünüzü güncelleyin.
Link: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/PRIME_A320M-K/PRIME-A320M-K-ASUS-5602.zip

4) Aşağıda verdiğim ses kartı sürücüsünü indirin. Daha sonra bir de internetten DDU yazılımını indirin. Bundan sonra aşağıdaki DDU rehberini okuyun. Orada ekran kartı kaldırılıyor. Sizin orada seçmeniz gereken ilk kutu ses kartı ve 2. kutu Realtek (WIP) olmalı. Diğer tüm işlemler tamamen aynı.
Driver: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/01AUDIO/DRV_Audio_RTK_TF_TSD_W10_64_V6089551_20200827R.zip

Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi - Technopat Sosyal

5) SAMSUNG USB Composite Device Driver yazılımını silin.

6) Razer cihazınızın yazılımını silin.

7) Aşağıdaki rehber anlatımı okuyun ve sonuçları paylaşın.

NOT: Silin dediğim yazılımları daha sonra tekrar yükleyebilirsiniz. Ama öncelikli amacımız bunları silip sistem hata veriyor mu ya da vermiyor mu bunu test etmek.

Öncelikle zaman ayırıp ilgilendiğin için teşekürler
bios güncelledim dediğin yazılımları kaldırdım samsung hariç o yazılımı bulamadım sanırım sonradan kaldrıdım kaspersky kaldırmıştım
DDU aracılığıyla ekrankartının eski sürücüleri varsı kaldırdım yenisini kurdum fakat cmd üzerinden o komutları kullanmama izin vermedi "windows resource protection could not start the repair service" bu hata kodunu iletiyor sana bu mavi ekran hakkında biraz daha ayrıntı veriyim fifa oynıyan birisiyim genelde fifa oynadığımda mavi ekran alıyorum joystick takdığımda bazen hiç almıyorum bazen alıyorum bu bilgide berki yardımcı olur şu an daha test etmedim alıp almadığını test edince tekrar iletirim he bide driver bosster kullanıyorum driver güncel kalsın diye

Driver Booster fark etmemiştim. Onu da silin. Yanlış driver yüklüyor çoğunlukla. Ayrıca yine CMD'yi yönetici olarak başlatıp aşağıdaki komutları sırası ile girin.

sc config trustedinstaller start=auto press enter yazın ve Success yazısı gelince diğer vereceğim komudu girin. O komut da tam olarak bu net start trustedinstaller . Bu da başarıyla sonuçlandıktan sonra o pencereyi de kapatın. Daha sonra yine CMD'yi yönetici olarak başlatıp sfc /scannow komutunu girin. Bu hatanın nedeni bu hizmeti devre dışı bırakmanızdan kaynaklı.

driver boss
Driver Booster fark etmemiştim. Onu da silin. Yanlış driver yüklüyor çoğunlukla. Ayrıca yine CMD'yi yönetici olarak başlatıp aşağıdaki komutları sırası ile girin.

sc config trustedinstaller start=auto press enter yazın ve Success yazısı gelince diğer vereceğim komudu girin. O komut da tam olarak bu net start trustedinstaller . Bu da başarıyla sonuçlandıktan sonra o pencereyi de kapatın. Daha sonra yine CMD'yi yönetici olarak başlatıp sfc /scannow komutunu girin. Bu hatanın nedeni bu hizmeti devre dışı bırakmanızdan kaynaklı.
ter ollmadan sürücülerimi nasıl takip edicem yükllü ollup olmadığın yada güncel olup olmadığını

bu arada cmd dizisine bu komutları yazmıştım ona rağmen aynı yazıyla karşılalşıyorum

Driver Booster olmadan bilgisayarınızdaki donanımların kendi websitelerinden gerekli driverları indirebilirsiniz ki. Örneğin Radeon™ RX 460 Previous Drivers sitesine tıklayın ve oradan güncel sürücüleri yükleyin. Ama lütfen sonunda (WHQL) yazmayan sürücüleri indirmeyin. Örneğin sizin ekran kartınızın WHQL sürücüsü "Adrenalin 2020 Edition 20.2.2 Recommended (WHQL)" sürümü. Yeni bir WHQL sürüm gelmedikçe güncellemeye hiç gerek yok.
Ayrıca aynı driverlar anakartınız için de geçerli. BIOS sürümüne kadar her şey mevcut. Anakartınızın driver websitesi de aşağıda.
Site: PRIME A320M-K Sürücüler & Araçlar | Anakart | ASUS Türkiye

Bir yandan da Memtest86 yapın derim. RAM arızalı olabilir.

Ben farkına varmamıştım RAM hatasının. Minidump dosyasını inceleyip RAM hatası ile karşılaştıysanız çok sağ olun. Sanırım gözümden kaçmış...

Ben farkına varmamıştım RAM hatasının. Minidump dosyasını inceleyip RAM hatası ile karşılaştıysanız çok sağ olun. Sanırım gözümden kaçmış...

Şöyle sistemimde maviekran problemi olduğuından dolayı format attım ama sanırım atan kişi D klasörüne atmamıştı formattan sonra halen devam etmeye başladı dün anakartımda slot değiştirdiğimde PC sürekli açılıp kapanmaya başladı BIOS ekranı gelmeden sürekli res atıyordu 1.slot kısmında fakat 2.slot kısımda açılıyor ilk zamanlarda 2.slotta mavi ekran verdiğinde 1 takıyordum mavi ekran vermiyordu şimdi 1.slotta PC hiç açılmıyor
Bir yandan da Memtest86 yapın derim. RAM arızalı olabilir.
yani eğer bir bileşen arızalıysa rammi arızalı olur acaba başka bir bileşenden kaynaklanmazsa eğer garantisi devaam ediyor yetkili firmaya yollıya bilirim

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı