Çözüldü RX 460 Siyah ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Medusa1423

Centipat
Ekran kartı
rx460
Anakart
asus prime b450m-K
Bilgisayarım siyah ekran veriyor. Oyuna girdikten 5dk sonra genelde siyah ekran yiyorum, işin garibi kasaya değincede siyah ekran oluyor. HDMI'ı çıkar tak yapıyorum düzelmiyor sorun. Sizce neden kaynaklı olabilir?
Ekran kartı: RX460.
RAM: Oloy 8 GB 3400MHz.
Anakart: ASUS Prime B450M K
Windows 10.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Önceden bu konuyu sorun olarak, açmıştım şimdi çözüm olarak geldim. AMD sürücülerde WattMan arızası olarak geçen bir arıza bu, Çözümü çok basit. Driverı açıp performans kısmına geliyoruz, oradanda ayarlanıyor kısmına basıyoruz. GPU ayarını etkin kılıp, maximum frekans değerini -%20 yapıyoruz çözüm olmazsa. Güç ayarlamayı etkinleştirip gücü arttırıyoruz. Fakat bu GPU'nun sıcaklığını etkiler iyi bir soğutma sisteminiz yoksa yapmanızı önermem.

Max frekans değerini iyice kısabilirsiniz. Fakat bu performansı ciddi şekilde etkiler.
Yani kasaya dokunduğun zaman siyah ekran oluyorsa bu yazılımsal değil donanımsal. HDMI kablosunu ekran için çıkar tak yapmak yerine kasadaki için çıkar tak yapan lazım eğer zaten yaptıysan o zaman yeni bir tane alman lazım

Yani kasaya dokunduğun zaman siyah ekran oluyorsa bu yazılımsal değil donanımsal. HDMI kablosunu ekran için çıkar tak yapmak yerine kasadaki için çıkar tak yapan lazım eğer zaten yaptıysan o zaman yeni bir tane alman lazım.

Bu olayı ben 1 aydır yaşıyorum HDMI kablosundandır diye değiştirdim sorun hala devam ediyor.

Sadece oyuna girdiğinde ve kasaya dokunduğunda mı siyah ekran yiyorsun yoksa durduk yere bazen siyah ekran oluyor mu? HDMI kısımlarını temizlemeyi de deneyebilirsin yani dediğim gibi kasaya dokunduğunda anında tepki veriyorsa bir şekilde ya kabloyla yada kablonun girişinde bir sorun var diye düşünüyorum

Önceden bu konuyu sorun olarak, açmıştım şimdi çözüm olarak geldim. AMD sürücülerde WattMan arızası olarak geçen bir arıza bu, Çözümü çok basit. Driverı açıp performans kısmına geliyoruz, oradanda ayarlanıyor kısmına basıyoruz. GPU ayarını etkin kılıp, maximum frekans değerini -%20 yapıyoruz çözüm olmazsa. Güç ayarlamayı etkinleştirip gücü arttırıyoruz. Fakat bu GPU'nun sıcaklığını etkiler iyi bir soğutma sisteminiz yoksa yapmanızı önermem.

Max frekans değerini iyice kısabilirsiniz. Fakat bu performansı ciddi şekilde etkiler.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    76,6 KB · Görüntüleme: 24
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı