RX 460 ve LGA775 anakart ile sistem yükseltme

Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar.
Elimde 4GB RX460, G41C-GS Asrock Anakart ile birlikte diğer bileşenler mevcut. Kasa, 250GB HDD, 250W PSU, Intel Core 2 Duo E8500, 4GB DDR2 800MHz RAM ve bir de 1440x900 monitör var.

Şimdi birkaç sorum olacak o ekran kartının o sisteme fazla olduğunu biliyorum. Fakat eski 8600GT kullanmak yerine bu ekran kartı ile kasada yükseltme yapacağım. En azından kart darboğaz olmadan bu kartı kullanmak istiyorum.
Bütçe olarak 550TL kadar param var her ay 450TL burs yatıyor onu da yazayım. Yani 1 ay sonra 1000TL olacak.
  • PSU olarak ne önerirsiniz? 250W yetmeyeceğini biliyorum ucuz ve kaliteli ne önerirsiniz? Bu iyimi?
  • İşlemci olarak ne önerirsiniz? Modlanmış Xeon E5430 olabilir mi? Core 2 Duo E8500 darboğaz yapar mı?
  • Monitörüm VGA girişli aktif dönüştürücü ile sorunsuz görüntü alabilir miyim?
Yani bu kartı bu kasada kullanmak istiyorum. Minimum masraf ile nasıl bir yön izlemeliyim arkadaşlar? Anakart CPU destek listesinde Xeon yok fakat N11 den girdiğimde ise LGA775 tak çalıştır yazıyor kafam karıştı. Riske atmak istemiyorum bu aralar durumlar sıkışık biraz. Xeon riskli ise Core 2 Quad Q9550 de alabilirim. Uygun PSU ile birlikte uygun işlemci ve dahilinde HDMI > VGA dönüştürücü bu kombinasyonu halletmem lazım arkadaşlar. Anakart değişmek istemiyorum çünkü yeni anakartla uyumlu işlemci ve RAM üçlüsü pahalıya denk geliyor malum RAM ler uçtu gidiyor. Son olarak bu anakartın Graphics kısmında " Max. shared memory 1759MB " ifadesini gördüm bu ne demek? Ekran kartının vRAM imi kullanmayacak mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Merhaba, Sorular üzerinden yardımcı olmaya çalışacağım
  • PSU olarak ne önerirsiniz? 250W yetmeyeceğini biliyorum ucuz ve kaliteli ne önerirsiniz? Bu iyimi

Maalesef "RX460" Karta 400W psu yetmeyecektir o nedenle minimum 450W 80+ Sertifikalı Bir PSU Gerekli yoksa zevkiniz cacığa döner :D

• İşlemci olarak ne önerirsiniz? Modlanmış Xeon E5430 olabilir mi? Core 2 Duo E8500 darboğaz yapar mı?
Intel Core 2 Duo E8500 ile darboğaz yapacağını düşünüyorum Xenon E5430 gayet yerinde bir tercih
  • Monitörüm VGA girişli aktif dönüştürücü ile sorunsuz görüntü alabilir miyim?

eğer monitörde dvi varsa bir kablo edinip dvidan bağlayabilirsiniz yoksada ekran kartından dvi to vga dönüştürücü kullanarak bağlantı yapmanızı tavsiye ediyorum.

Anakart CPU destek listesinde Xeon yok fakat N11 den girdiğimde ise LGA775 tak çalıştır yazıyor kafam karıştı. Riske atmak istemiyorum bu aralar durumlar sıkışık biraz.

Bios update yapman gerekebilir anakarta riske atmamak mantıklı en kötü ihtimalle çalıştıramazsın chipsetin uyumlu olması işlemciyi anakartın destekliyeceği anlamına gelmez.

Xeon riskli ise Core 2 Quad Q9550 de alabilirim

Bence doğru karar bu darboğaz yapacağını hiç sanmıyorum .

Umarım İşinize Yarar :)

İşlemci olarak Q8400 almanızı tavsiye ederim. Q8400 Xeon E5430'a göre performansı biraz daha fazla.

Öncelikle Merhaba, Sorular üzerinden yardımcı olmaya çalışacağım

Maalesef "RX460" Karta 400W psu yetmeyecektir o nedenle minimum 450W 80+ Sertifikalı Bir PSU Gerekli yoksa zevkiniz cacığa döner :D

Intel Core 2 Duo E8500 ile darboğaz yapacağını düşünüyorum Xenon E5430 gayet yerinde bir tercih

eğer monitörde dvi varsa bir kablo edinip dvidan bağlayabilirsiniz yoksada ekran kartından dvi to vga dönüştürücü kullanarak bağlantı yapmanızı tavsiye ediyorum.

Bios update yapman gerekebilir anakarta riske atmamak mantıklı en kötü ihtimalle çalıştıramazsın chipsetin uyumlu olması işlemciyi anakartın destekliyeceği anlamına gelmez.

Bence doğru karar bu darboğaz yapacağını hiç sanmıyorum .

Umarım İşinize Yarar :)
Çok sağol hocam yalnız PCI Expres 3.0 diyor yeni gördüm benim anakart 3.0 mı? Bu kartı kullanabilir miyim.Kart tek fanlı mini versiyon bu arada.Bir de neden HDMI değil de DVI dan VGA ya dönüştürücü kullanmalıyım :)
Xeon işlemci alıcaksanız anakartınızı modlamanız gerekir.
Buradan modlanmış bios sürümünü indirebilirsiniz.
Sadece bu BIOS güncellemeyi yapsak başka işlem uygulamadan takıp çalıştırabilir miyim?
İşlemci olarak Q8400 almanızı tavsiye ederim. Q8400 Xeon E5430'a göre performansı biraz daha fazla.
Q9550 düşünüyorum hocam E5450 ayarında sanırım riske atmak istemiyorum.

Çok sağol hocam yalnız PCI Expres 3.0 diyor yeni gördüm benim anakart 3.0 mı? Bu kartı kullanabilir miyim.Bir de neden HDMI değil de DVI dan VGA ya dönüştürücü kullanmalıyım :)

Sadece bu BIOS güncellemeyi yapsak başka işlem uygulamadan takıp çalıştırabilir miyim?

Q9550 düşünüyorum hocam E5450 ayarında sanırım riske atmak istemiyorum.Önerebileceğin PSU varsa iyi olur 450W.
Ekran kartı konusunda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Anakartı modladıktan sonra cpu taktığında doğru düzgün çalışması lazım.

Anakartınla uyumlu gözüküyor ekran kartı. Darboğaz olması önemli değil için rahat etmeyecekse herhangi bir işlemci kullanarak görüntü almayı deneyebilirsin?

Ben de DVI to VGA kullanıyorum ama Rasperry pi kullanırken HDMI to VGA kullandım çok sıkıntılı. Linux'te bir sürü ayarla uğraşman gerekiyor ama Linux'te deneme şansım olmadı. O nedenle DVI diyorum tecrübe :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı