RX 460 vs GT 1030

GT 1030 almaya karar verdik. Çünkü arkadaşımın PSU'su 350 Watt ve baya eski. Güven vermedi bize.

Not: Bu arada konuya cidden saçma cevap yazanlar ve bilmeden konuşanlar kendini ele veriyor. Lütfen bilginiz olmadan konulara cevap vermeyin. Benim bilgisayar hakkında baya bilgim var. Zaten en en baştan 1030 düşünüyordum. Sadece fikrinizi almak istedim. Ancak benim yerimde bu konuda pek bilgisi olmayan bir insan olsaydı o insanı yanlış yönlendirmiş olursunuz. Daha darboğazın ne olduğunu bilmeyenler darboğaz soruma cevap vermeye çalışıyor. Lütfen daha dikkatli olun. Bu insanlar şimdi "Yardım ediyoruz sonra suçlu oluyoz ya." diyebilirler. Ama bilmediğin bir şekilde cevap verip adamı daha zor duruma çekiyorsun. Bu da yardım etmek olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
oyun için değil video izlemek için tasarlandı
Video izlemek için ekran kartı almak. :D Siz herhalde GT 1030 un testlerine bakmadınız. 1920x1080 ayarlar'da BF1 gibi oyunda 50 FPS GTA V'de yüksek ayarlarda 50-60 FPS CS-GO'da en yüksek ayarlarda 140 FPS alan bir karttan bahsediyoruz. Giriş seviyesi bilgisayar için ideal.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cahil olduğun o kadar belli ki... Video izlemek için ekran kartı almak cümlesi de cehaletini ortaya koyuyor. Git bir araştır bakalım GT 1030 video izlemek için mi çıkmış diye, sonra gel bakalım. Bir daha da bilmediğin konuda yorum yazıp kendini komik duruma düşürme.

Bu konuda size pek katılmıyorum. Video izlemek için kart tasarlanmaz zaten. Video için İntel HD Graphics bile yeter. Bu da 1080p için. Zaten çoğu kişi 1080p video izleyemiyor. Yani bu kart daha çok giriş seviye oyun için yapılmıştır.

Bu konuda size pek katılmıyorum. Video izlemek için kart tasarlanmaz zaten. Video için İntel HD Graphics bile yeter. Bu da 1080p için. Zaten çoğu kişi 1080p video izleyemiyor. Yani bu kart daha çok giriş seviye oyun için yapılmıştır.
İşte sizin bana katılıp katılmamanızla bitmiyor iş, biraz araştırsanız daha iyi olur. Technopat'taki bir başka kullanıcıdan alıntı mesaj;
RX 550 ve GT 1030 satışa sunulurken oyun tarafında reklamları yapılmamıştı, genel amaçları 4K video izleyeceklere ucuz ama yeterli bir seçenek sunmak. Bunun yanında çoklu monitör destekleri de eski nesil rakiplerine göre daha iyi.
Sadece bu değil, araştırırsanız görürsünüz. GT 1030 4K video izleyenler için ucuz alternatif olarak çıkarılmış bir karttır.

GT 1030 almaya karar verdik. Çünkü arkadaşımın PSU'su 350 Watt ve baya eski. Güven vermedi bize.

Not: Bu arada konuya cidden saçma cevap yazanlar ve bilmeden konuşanlar kendini ele veriyor. Lütfen bilginiz olmadan konulara cevap vermeyin. Benim bilgisayar hakkında baya bilgim var. Zaten en en baştan 1030 düşünüyordum. Sadece fikrinizi almak istedim. Ancak benim yerimde bu konuda pek bilgisi olmayan bir insan olsaydı o insanı yanlış yönlendirmiş olursunuz. Daha darboğazın ne olduğunu bilmeyenler darboğaz soruma cevap vermeye çalışıyor. Lütfen daha dikkatli olun. Bu insanlar şimdi "Yardım ediyoz sonra suçlu oluyoz ya." diyebilirler. Ama bilmediğin bir şekilde cevap verip adamı daha zor duruma çekiyorsun. Bu da yardım etmek olmuyor.
GT 1030 Almak yerinde GTX 750 ti almanız bence daha mantıklı. 30 serisine düşmektense 50 ti serisi daha düşük model bir ekran kartına sahip olmak her zaman daha iyidir diye düşünüyorum.

1543861143620.png

1543861167272.png

Aldıkları G3D Mark değerlerine bakarsanız GTX 750 Ti ' ın daha iyi bir kart olduğunu görürsünüz. Kullandığınız işlemci
Core 2 Quad Q9400. 775 Pin DDR2 ve ya DDR3 sistemlerde kullanılabilen bir işlemci ve bu işlemcinin belirli çözünürlükte sizin ekran kartınız ile karşılıklı iletişime geçip, Ekran kartının tamamının kullanılması ve işlemcinizin ise olabildiğince az kullanılması ile darboğazın ortadan kalkmasını sağlamak gerekiyor.
Burada izlemen gereken temel kural oyunları vb. programları hangi çözünürlükteki monitörde kullanacağındır.
Öncelikle ;
GTX 750 Ti ekran kartını güncel olarak Aliexpress harici sadece sahibinden.com üzerinden satın alabilirsiniz. Bu durumda Aliexpress daha sağlıklı fiyatlar çıkartıyor OC 2GB serisi çift fanlı versiyonu Asus GTX-750TI-OC-2GD5 304 TL
GT 1030 ise En ucuz versiyonu yetson marka ve GTX 750 Ti dan daha kötü performans sergilemesine rağmen sadece 10. nesil ekran kartlarından birisi olduğu için
Yeston GeForce GT 1030 2 GB 446 TL

Dostum şimdi burada kullandığın monitör 900P ise GT 1030 da GTX 750 Ti da sana yeterli gelecek ve işlemcine darboğaz yapmayacaktır.
1080P bir monitöre geçersen pixel yoğunlaşacak ekran kartın daha çok çabalayacak ve işlemci üzerindeki yükü görüntü ile bir nebze de olsa kaldıracaktır. Bu durumda ekran pixel' ini ne kadar yükseltirsen işlemciye binen yük o kadar azalır ama aynı zamanda FPS de bu oranda düşer. Bunlar arasında terazi şeklinde bir bağıntı vardır ve orta arayı bulup hem işlemcinin rahat çalışacağı hem de FPS' in oynanabilirlik seviyesinde kalacağı bir ayarı bulup oyunları o Pixel' de ve ayarlarda oynaman sağlıklı olur.

Bu işlemci için uygun olan kart GTX 750 Ti ' dır.
GT 1030 ise 2. seçenek olacaktır.
RX 460 seçeneğini ise ele. Çünkü 900P bir oyunda işlemcin %100 lük kullanım dğerlerine ulaşacak ve ekran kartı kullanımın GTA V - Pubg Gibi açık dünya oyunlarında %99 luk kullanımı göremeyecektir. ( istediğimiz Ekran kartının %99 kullanılmasıdır. )

RX 460 Ve Q9400 işlemcinin birlikte kullanılması sonucu oyun deneyimini görebilirsin. İstemeyeceğimiz değerler var sol tarafta.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunun yanında GTX 750Ti ' ekran kartında da GTA V oyununda yine %100 lük kullanım değerlerine gelmesine karşın ekran kartını besleyebildiği için FPS deki artışı görebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

GT 1030 Almak yerinde GTX 750 ti almanız bence daha mantıklı. 30 serisine düşmektense 50 ti serisi daha düşük model bir ekran kartına sahip olmak her zaman daha iyidir diye düşünüyorum.

Eki Görüntüle 348878
Eki Görüntüle 348879
Aldıkları G3D Mark değerlerine bakarsanız GTX 750 Ti ' ın daha iyi bir kart olduğunu görürsünüz. Kullandığınız işlemci
Core 2 Quad Q9400. 775 Pin DDR2 ve ya DDR3 sistemlerde kullanılabilen bir işlemci ve bu işlemcinin belirli çözünürlükte sizin ekran kartınız ile karşılıklı iletişime geçip, Ekran kartının tamamının kullanılması ve işlemcinizin ise olabildiğince az kullanılması ile darboğazın ortadan kalkmasını sağlamak gerekiyor.
Burada izlemen gereken temel kural oyunları vb. programları hangi çözünürlükteki monitörde kullanacağındır.
Öncelikle ;
GTX 750 Ti ekran kartını güncel olarak Aliexpress harici sadece sahibinden.com üzerinden satın alabilirsiniz. Bu durumda Aliexpress daha sağlıklı fiyatlar çıkartıyor OC 2GB serisi çift fanlı versiyonu Asus GTX-750TI-OC-2GD5 304 TL
GT 1030 ise En ucuz versiyonu yetson marka ve GTX 750 Ti dan daha kötü performans sergilemesine rağmen sadece 10. nesil ekran kartlarından birisi olduğu için
Yeston GeForce GT 1030 2 GB 446 TL

Dostum şimdi burada kullandığın monitör 900P ise GT 1030 da GTX 750 Ti da sana yeterli gelecek ve işlemcine darboğaz yapmayacaktır.
1080P bir monitöre geçersen pixel yoğunlaşacak ekran kartın daha çok çabalayacak ve işlemci üzerindeki yükü görüntü ile bir nebze de olsa kaldıracaktır. Bu durumda ekran pixel' ini ne kadar yükseltirsen işlemciye binen yük o kadar azalır ama aynı zamanda FPS de bu oranda düşer. Bunlar arasında terazi şeklinde bir bağıntı vardır ve orta arayı bulup hem işlemcinin rahat çalışacağı hem de FPS' in oynanabilirlik seviyesinde kalacağı bir ayarı bulup oyunları o Pixel' de ve ayarlarda oynaman sağlıklı olur.

Bu işlemci için uygun olan kart GTX 750 Ti ' dır.
GT 1030 ise 2. seçenek olacaktır.
RX 460 seçeneğini ise ele. Çünkü 900P bir oyunda işlemcin %100 lük kullanım dğerlerine ulaşacak ve ekran kartı kullanımın GTA V - Pubg Gibi açık dünya oyunlarında %99 luk kullanımı göremeyecektir. ( istediğimiz Ekran kartının %99 kullanılmasıdır. )

RX 460 Ve Q9400 işlemcinin birlikte kullanılması sonucu oyun deneyimini görebilirsin. İstemeyeceğimiz değerler var sol tarafta.

Bunun yanında GTX 750Ti ' ekran kartında da GTA V oyununda yine %100 lük kullanım değerlerine gelmesine karşın ekran kartını besleyebildiği için FPS deki artışı görebilirsin.

Hissedilen performansta aralarında çok az fark var. Boşuna 5 yıllık kart almaya değmez. Bu yüzden GT 1030 alacağız arkadaşa.
Konuda ağır tartışmalar çıkıyor. Bu yüzden konu kilitlensin lütfen.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı