RX 460 vs RX 550

GPU konusunda salladığın için bu değerleri yüksek sayman olağan bir durum. Bu sıcaklıklar yük altında gayet ideal değerlerdir. Yeni GPU'lar ısılara karşı çok daha dayanıklıdır, sıcaklık ne kadar düşük seyreder ise de GPU o kadar Boost hızına daha rahat çıkar. Fanboyun kim olduğu da açıkça ortada, bilgin yoksa susmayı bil, her şeyi bilmek zorunda değilsiniz, bilmiyorsanız da kimsenin size bir şey diyeceği yok. Sallama konuştuktan sonra da bilgisizliğini savunmaya devam etmeyin.

Son düzenleme:
75 dereceden sonra performansın da azaldığını bilmemek, ve 77 dereceye neredeyse 80 barajına yaklaşan bir sıcaklığa da az demek, Radeon fanboylarının yapacağı bir iştir ;)

O halde, 1050Ti yükte 68 derece, donması lazım kristallenme olması lazım hmm ilginç :ROFL:
Bence RX 580'in 4 GB'lık modeli GTX 1050 Ti'dan daha kötü. Hem pahalı, çok güç tüketiyor ve de ısınıyor ne de olsa Radeon. Zaten siz de en güçlü kartı almışsınız GTX 1050 Ti.

Arkadaşa kalsa AMD ile “Bitcoin“ ( Ne alakaysa?) kazılır, NVIDIA ile oyun oynanır çünkü oyun karakterleri sıcaktan erimesin diye. :p

RX 470-580 arası bütün GPU'ları kullanmış ve güncel olarak GTX 1050 TI kullanan biri olarak arkadaşa “He!” demenizi öneririm. :)

Son düzenleme:
Sancak gemisi olduğuna emin misiniz? Bu olsa olsa muhrip gemi olur.

Onun için referans 480 de 83 derecede frekans düşürüyor öyle değil mi? (!)

Bilmiyorsanız yazayım sorun değil.
Günümüzdeki ekran kartlarında kullanılan kapasitörler ne olursa olsun hangi maddeden hangi kalite standartlarından imal edilirse edilsin, 75-80 derece arasına ve daha yüksek bir sıcaklığa gelindiğinde ömürleri azalmaya başlar. Hangi kartın kaç derecede frekans düşürdüğü önemli değil. 75-80 ve üstü sıcaklıklarda kartlardaki kapasitörlerin, dolaylı yoldan kartların ömrü azalır. Siz nasıl BTC Mining yaparken çözdüğü hash oranına göre ömür biçiyorsunuz karta, aynı hesap. Sadece bu grafiksel işlem bazında ısınıyor.
Gelelim performans düşüklüğüne, ilk olarak 1080p veya 2k çözünürlükte herhangi bir 3D Benchmark aracını çalıştırıp 50-60-70 derece sıcaklıklarındaki performanslarına bakalım. Görebileceğiniz üzere birçok kartta bu sıcaklıklarda performanslı bir grafik izlenir. 75-80 üstü sıcaklıklara gelindiğinde de düzensiz şekilde performans değişiklikleri ortaya çıkar. FPS Drop, görüntü titremeleri veya 3D nesnelerin objelerin gözükmemesi hatalı gözükmesi vs. durumları oluşur. Şimdi bunlara bakarak söyleyebilir misiniz hiçbir kart 75-80 derece civarında performans kaybetmez diye?
Ha söyleyebilirsiniz, o da kişinin kendi inadına kalmış olur.

Konuyu daha fazla uzatarak veya size daha fazla mesaj yazarak kendimi yormak istemem. Muhtemelen bu mesajımdan sonra da karşıma "Ben 85 dereceye geldim AMD kart frekans düşmedi aynı performans" vs. diyerek geleceksiniz. Ben cevaplarımın tamamını bu mevcut mesajım içerisinde sizlere aktardım. İyi forumlar :);)

Arkadaşa kalsa AMD ile “Bitcoin“ ( Ne alakaysa?) kazılır, NVIDIA ile oyun oynanır çünkü oyun karakterleri sıcaktan erimesin diye. :p

RX 470-580 arası bütün GPU'ları kullanmış ve güncel olarak GTX 1050 TI kullanan biri olarak arkadaşa “He!” demenizi öneririm. :)

Gördükçe üzülüyorum :) 1050Ti idareten kullanmaktayım, Tayvandan sipariş ettiğim Titan X Pascal'ın elime geçmesini bekliyorum. Sonrasında güzelce CryEngine ile uğraşacağım ;)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmiyorsanız yazayım sorun değil.
Günümüzdeki ekran kartlarında kullanılan kapasitörler ne olursa olsun hangi maddeden hangi kalite standartlarından imal edilirse edilsin, 75-80 derece arasına ve daha yüksek bir sıcaklığa gelindiğinde ömürleri azalmaya başlar. Hangi kartın kaç derecede frekans düşürdüğü önemli değil. 75-80 ve üstü sıcaklıklarda kartlardaki kapasitörlerin, dolaylı yoldan kartların ömrü azalır. Siz nasıl BTC Mining yaparken çözdüğü hash oranına göre ömür biçiyorsunuz karta, aynı hesap. Sadece bu grafiksel işlem bazında ısınıyor.
Gelelim performans düşüklüğüne, ilk olarak 1080p veya 2k çözünürlükte herhangi bir 3D Benchmark aracını çalıştırıp 50-60-70 derece sıcaklıklarındaki performanslarına bakalım. Görebileceğiniz üzere birçok kartta bu sıcaklıklarda performanslı bir grafik izlenir. 75-80 üstü sıcaklıklara gelindiğinde de düzensiz şekilde performans değişiklikleri ortaya çıkar. FPS Drop, görüntü titremeleri veya 3D nesnelerin objelerin gözükmemesi hatalı gözükmesi vs. durumları oluşur. Şimdi bunlara bakarak söyleyebilir misiniz hiçbir kart 75-80 derece civarında performans kaybetmez diye?
Ha söyleyebilirsiniz, o da kişinin kendi inadına kalmış olur.

Konuyu daha fazla uzatarak veya size daha fazla mesaj yazarak kendimi yormak istemem. Muhtemelen bu mesajımdan sonra da karşıma "Ben 85 dereceye geldim AMD kart frekans düşmedi aynı performans" vs. diyerek geleceksiniz. Ben cevaplarımın tamamını bu mevcut mesajım içerisinde sizlere aktardım. İyi forumlar :);)

Gördükçe üzülüyorum :) 1050Ti idareten kullanmaktayım, Tayvandan sipariş ettiğim Titan X Pascal'ın elime geçmesini bekliyorum. Sonrasında güzelce CryEngine ile uğraşacağım ;)

Çok merak ettiysen bu kartların faturalarını ve kartımın hesap dökümünü atabilirim. Olmayan şeyleri söyleyecek bir insan değilim. Kendinizden bildiğinizi satmayın insanlara. Güncel olarak GTX 1050 TI işimi görüyor. Çift monitör ile Premiere Pro ve After Effects işlerimi hallediyorum. Diğer kartlar daha performansıydı fakat mining tufanı sayesinde satmam çok daha karlıydı benim için. Şimdi de sizin seviyenizde sonlandırayım mesajı. “ ;)

Son düzenleme:
Sıcaklık yükseldikçe eş orantılı olarak GPU frekanslarında değişme olacaktır bu gayet normal bir durumdur. 75-80 derece performansa gözle görülür derecede performans kaybı yaşatmaz, bu değerler sebebiyle de kart ömürlüğünde de bir sorun teşkil etmez. Bilmemek ayıp değil atıp tutmanın anlamı yok. Mesajın son kısmı da tam bilgisiz ergenlerin söyleyeceği bir söz olmuş. Gördükçe üzülüyorum, 1050 Ti idareten kullanmaktayım Titan X Pascal alacağım aklınca ego kasma çabaları. Umarım sırf egonu tatmin etmek için sallamıyorsun. Senin hangi kartın kullandığın bizi ilgilendirmez, herkes bütçesine göre karar verir. İster git Titan X al, ister git piyasadaki en ucuz kartı al kimsenin bir şey diyeceği yok. Kullandığınız ürünleri yüceltmeyi bırakın, bilginiz olmayan konular hakkında da yorum yapmayın, sallama konuşmayı bırakın. Sitedeki tipik kullanıcılardan Nvidia kart kullanıyor diye AMD'yi hedef alır, AMD işlemci kullanıyor diye Intel'e saldırır. Klasik Technopat sitesine yeni katılan kullanıcı tipi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı