RX 470 ekran kararma sorunu!

optimistby

Kilopat
Daha fazla  
Herkese selamlar, bilgisayarımda Yaklaşık 1 senedir şu problemi yaşıyorum.

Örnek veriyorum PC'de bir oyun açık, 5 dakika boşta kalıp sonra ekran uykuya geçiyor. Fareyi oynatıp ekranı açtığımda ekran kararıp geliyor kararıp geliyor ve sonunda kapkara kalıyor bu esnada monitör üzerindeki tuşlar da devre dışı kalıyor yani çalışmıyor. Ya görüntü kablosunu söküp takmam gerekiyor ya da ekranın prizdeki kablosunu. Bunu yapınca düzeliyor. (Ek olarak kararıp gelirken CTRL+alt+Del yapabilirsem görev yöneticisi ön plana geldikten sonra tekrar oyuna tıklayıp sıkıntısız devam edebiliyorum. )

Ama ekran uykudan uyanırken arka planda herhangi bir oyun yoksa masaüstü ekranında kararma sorunu olmuyor. Biliyorum çok tuhaf ve saçma, aylardır araştırıyorum amma ve lakin sorunuma çare bulamadım. Bazen şu da olabiliyor, Chrome'de takılıp video izlerken alt Tab'dan oyuna geçince de kararma sorunu olabiliyor.

Benim aklıma gelen tek şey 2 sene öncesinde Windows 8.1 kullanırken bu sorunla karşılaşmıyordum şu an Windows 10 kullanıyorum.

i3 6100
H110 GAMING
HyperX 8 GB 2133 RAM
RX 470
550W PSU var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle monitör bağlantı kablolarını değiştirip test etmelisin. Eğer sorunun devam ediyorsa RX ekran kartlarının kronik sorunu olan 1. besleme mosfetlerinde arıza oluşmuştur. Oyun açılınca veya uygulama çalıştırınca ekran kartına yük bindiğinden karttaki besleme mosfetleri daha çok akım çekmek istediğinden arızalı olan mosfetler akım geçirmediğinden, güç yetmediğinden ekran kartın kendini korumaya almaya çalışıyor. 2. seçenek ise PC kapanırken mavi ekranla kapanıyorsa ekran kartının chipsetine reballing işlemi uygulanması gerekebilir. Umarım sorunun sadece kablodandır.

Son düzenleme:
Sanırım DP ile bağlıyorsunuz sıkıntı kablodan kaynaklı olabilir farklı kablolarla denediniz mi?
yorumunuz için teşekkürler gün içerisinde hdmi ile deneyip aynı sorunun olup olmadığını gözlemlerim, şayet sorun kalkarsa yeni dp kablosu alırım
Öncelikle monitör bağlantı kablolarını değiştirip test etmelisin. Eğer sorunun devam ediyorsa RX ekran kartlarının kronik sorunu olan 1. besleme mosfetlerinde arıza oluşmuştur. Oyun açılınca veya uygulama çalıştırınca ekran kartına yük bindiğinden karttaki besleme mosfetleri daha çok akım çekmek istediğinden arızalı olan mosfetler akım geçirmediğinden, güç yetmediğinden ekran kartın kendini korumaya almaya çalışıyor. 2. seçenek ise PC kapanırken mavi ekranla kapanıyorsa ekran kartının chipsetine reballing işlemi uygulanması gerekebilir. Umarım sorunun sadece kablodandır.
Çok şükür ki hiç mavi ekran hatası almadım, kablodan olabilir diyorum ben de deneyip gün içerisinde sizinle sonucu paylaşırım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı