Rx 470 için işlemci önerisi

Şu bahsettiğim oyunları,amd a10 7850k + rx 470 bir sistem ile oynayamıyorum.Daha ne denli bir sıkıntı olabilir ki ?Ben yukarıda gereksinimlerini paylaştığım oyunları, açarken bile yarım saat bekliyorum.Sizce bu fark fazla değil mi ? Oynarken 5 saniye ara ile droplanmak darboğaz farkı için fazla bence.Teşekkürler
Evet hiç şüphesiz Bu tarz açık dünya oyunlarında sıkıntı olacaktır. Ryzen 5 serisi i5'ler ile baş edebildiğine göre size hayli hayli yardımcı olur diye düşünüyorum. İnternetten RX 470 ile ryzen 5'lerin testlerine bakabilirsiniz.

FX 8000 serisi çoklu çekirdek performansından yararlanan oyunlarda 1060 a bile yetişebiliyor. Yalnız bu oyunların çok az sayıda olduğunu bilmek lazım. Oynayacağın oyunlara göre değişir darboğaz durumu. Yeni nesil oyunları artık mümkün olduğunca çoklu çekirdek kullanımına uygun hale getirmeye çalışıyorlar.

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Ancak yeterli performansı sunmuyor.Şuan sistemde rx 470 ekran kartı modeli bulunmakta.Conan exiles,Battlegrounds ve gta 5 gibi işlemciyi yoran oyunlarda müthiş derecede darboğaz sorunu yaşıyorum.Amd ryzen 5 1400 modeli bu konuda bana yardımcı olur mu ?
Conan exiles sistem gereksinimi ;
  • Windows 7 64 bit/Windows 8 64 bit/Windows 10 64 bit
  • Intel Core i5/i7 3.0 GHz / AMD eşdeğeri
  • 8 GB RAM
  • Nvidia GeForce GTX 1070 / AMD eşdeğeri
  • DirectX 11
  • Genişbant Internet bağlantısı
  • 35 GB HDD alanı
Battlegrounds sistem gereksinimi ;
İşletim Sistemi: Win 8 64 ya da daha üst bir versiyon
İşlemci: Intel Core i5-3550 ve ya AMD FX 8150 ya da Eşdeğer bir işlemci
RAM: 8 GB
Gerekli Boş Depolama Alanı: 30 GB
Ekran kartı: GeForce GTX 660 ya da AMD Radeon R7 260X (En az 2 GB belleğe sahip bir ekran kartı modeli)
DirectX: DX 11

Battlegrounds'ı hiç açamadım 1 fps de donuyor ve işlemci belleği % 94 oranında çalışıyor.Conan exiles'te ise çok fazla drop yaşıyorum.Ekran kartını takmadığım zaman düşük fps dropsuz oyun,ekran kartı aktif iken yüksek fps,sürekli olarak drop.
Battlegrounds'un zaten optimizasyon sorunları var ! Onun dışındaki oyunlarda çok cpu kullanımı isteyen oyunlarda biraz darboğaz yapacaktır . Ama çok fps kaybı olcağını düşünmüyorum.

Battlegrounds'un zaten optimizasyon sorunları var ! Onun dışındaki oyunlarda çok cpu kullanımı isteyen oyunlarda biraz darboğaz yapacaktır . Ama çok fps kaybı olcağını düşünmüyorum.

Fps kaybı oyunu oynatmıcak derecede fazla oluyor.Anakart,işlemci ve ram modulüde dahil yeni bir sistem toplamak zorundayım sanırım.Testlerde gözlemlediğim kadarı ile ryzen 5 1400 + rx470 güzel bir kombinasyon sağlıyor.Teşekkürler.

Fps kaybı oyunu oynatmıcak derecede fazla oluyor.Anakart,işlemci ve ram modulüde dahil yeni bir sistem toplamak zorundayım sanırım.Testlerde gözlemlediğim kadarı ile ryzen 5 1400 + rx470 güzel bir kombinasyon sağlıyor.Teşekkürler.

Başka bi sıkıntı olmadığına eminmisin dostum? Hani tamam işlemci bi miktar darboğaz yaparda o kadarda dandik bi işlemci değil yani o FPS değerlerine düşürecek kadar değildir. Oyunla alakalı bi sıkıntıda olabilir.

Başka bi sıkıntı olmadığına eminmisin dostum? Hani tamam işlemci bi miktar darboğaz yaparda o kadarda dandik bi işlemci değil yani o FPS değerlerine düşürecek kadar değildir. Oyunla alakalı bi sıkıntıda olabilir.
Daha önce sistem gereksinimlerini paylaştığım oyunlarda,ultra ayarda 70-60 fps alırken,server'e giriş yaptıktan hemen sonra,harita ve oyunun yüklenme aşaması 1 fps gösteriyor ve donup kalıyor.Oyunu açamıyorum.Çok uzun süre sonra açılıyor ve sürekli olarak drop oluyor.Bunun tek sebebi işlemci olabilir diye düşünmüştüm.Biraz araştırmak gerekicek o halde.Teşekkürler.

Biraz geç oldu ama sorunun neden kaynaklandığını buldum.Sistem 8gb ram'den 3gb kullanılabilir olarak görüyormuş.Ram'leri çıkarıp, yuvalarına geri taktım.8gb kullanılabilir görmeye başladı.Dediğiniz gibi darboğaz sıkıntısı fark edilmicek kadar azaldı.2x8gb 2400 mhz ram satın alsam, performans artışı görürmüyüm diye düşünmeye başladım.

Daha önce sistem gereksinimlerini paylaştığım oyunlarda,ultra ayarda 70-60 fps alırken,server'e giriş yaptıktan hemen sonra,harita ve oyunun yüklenme aşaması 1 fps gösteriyor ve donup kalıyor.Oyunu açamıyorum.Çok uzun süre sonra açılıyor ve sürekli olarak drop oluyor.Bunun tek sebebi işlemci olabilir diye düşünmüştüm.Biraz araştırmak gerekicek o halde.Teşekkürler.

Biraz geç oldu ama sorunun neden kaynaklandığını buldum.Sistem 8gb ram'den 3gb kullanılabilir olarak görüyormuş.Ram'leri çıkarıp, yuvalarına geri taktım.8gb kullanılabilir görmeye başladı.Dediğiniz gibi darboğaz sıkıntısı fark edilmicek kadar azaldı.2x8gb 2400 mhz ram satın alsam, performans artışı görürmüyüm diye düşünmeye başladım.
Görürsün ama oynadığın oyunun kullandığı ram miktarına bağlı. Mesela BF1 oyununda kesinlikle faydası olur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı