RX 470 Karınca Ekran Sorunu

TheWisee

Femtopat
Merhabalar,
Yaklaşık 1 ay önce ikinci elden testlerini yaparak MSI RX 470 Gaming X ekran kartı satın aldım. Bazen oyunlara girerken karıncalı ekran geliyor ve orada kalıyor. Arkaplanda müzik ya da tarayıcıda video açıksa sesi geliyor. Bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor. Sorunla ilgili görsel bırakıyorum. Ekran kartı sürücüsü ve Windows sürümü güncel. Eski driverları DDU ile kaldırıp temiz kurulum yaptım ve sonuç yine aynı. Her zaman yapmıyor ama arada bu sorunla karşılaşıyorum. Kullandığım ekran kartı driver sürümü; Adrenalin 20.9.2.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-10-09 at 18.46.37.jpeg
    WhatsApp Image 2020-10-09 at 18.46.37.jpeg
    406 KB · Görüntüleme: 74
Öncelikle sağolun. Peki bunu neden yapar. O kadar oyun oynuyorum. Oyun sırasında hiç bir sorunu yok. Genelde Pc soğuk iken direk oyuna girince bu sorun ile karşılaşıyorum. Garantisi de malesef bitmiş durumda.
Benimde RX 560'ım aynı sorunu yaşıyordu. Chipset arızası büyük ihtimal. Oyunlarda canavar gibiydi fakat bazen erken bazen hiç bazen de geç sürelerde ekran karıncalı olur farklı renklerde kalır ve reset atmadan kendine gelmezdi. Çözüm olarak Underclock yapmayı yani MSI Afterburner üzerinden MHZ çalışma hızı düşürmeyi, ekran kartını söküp tekrar takmayı, Eski bir AMD sürücüsünü kullanmayı deneyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı