DenizKilic
Hectopat
Daha fazla
- RAM
- HyperX Fury Black 8 GB ddr3 ram 1600 Mhz
- Ekran kartı
- AMD RX 470 OC edition MSI ekran kartı
- İşlemci
- i-5 3470K işlemci
Merhaba yaklaşık bir haftadır bu lanet crash sorunundan muzdaribim. Ani güç ihtiyacı artışında mesela LoL oynarken %100 dolup oyun başladığında vs PC çöküyor. Bu bazen başlangıçta yaşanmıyor ama illaki o maçın 15. dakikasını göremeden yaşanıyor. YouTube vs gibi tarayıcı gibi düşük güç gerektiren programlar üzerinde takıldığımda ise 3 saat i bulmadan yine çöküyor. Bu çökme iki şekilde yaşanıyor %90 PC'nin monitörle bağlantısının kesilmesi (sağ üstte HDMI yazısı çıkıyor) ve ekranın tamamen siyah olması, bu siyahlık monitör açık olan siyahlık değil doğrudan monitör kapanmış gibi oluyor. %10 da ise genellikle yeşil olmak üzere kahverengi vs bir renkte ekranın tamamı kaplanmış halde sabit kalıyor. Eğer arkada bir ses oynuyorsa çökme öncesinde zzzzzzttttt şeklinde takılı kalıyor bu ses. Bu sırada PC kapanmıyor fanlar vs dönmeye devam ediyor ve ışıklar hala yanıyor. Ben reset atana kadar bilgisayar bu şekilde kalıyor. Yeniden açıyorum ve her şey başa sarıyor. Son bir haftadır bilgisayarı kendi isteğimle kapattığımı hatırlamıyorum. GPU sıcaklığı normal 50-55 civarı CPU ise AMD Software de normal gösteriyor fakat doğruluğundan emin değilim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kaspersky üzerinden tam tarama yaptım hatta 2 defa tarama sırasında çöktü 3. de tarama tamamlandı ve bir takım şeyler buldu bende hepsini temizlettim. Bir umut olmuştur diye yeniden başlatıp test ettim ama sorun hala devam ediyor.
Kaspersky üzerinden tam tarama yaptım hatta 2 defa tarama sırasında çöktü 3. de tarama tamamlandı ve bir takım şeyler buldu bende hepsini temizlettim. Bir umut olmuştur diye yeniden başlatıp test ettim ama sorun hala devam ediyor.
Son düzenleme: