RX 470 PC çöküyor

DenizKilic

Hectopat
Daha fazla  
RAM
HyperX Fury Black 8 GB ddr3 ram 1600 Mhz
Ekran kartı
AMD RX 470 OC edition MSI ekran kartı
İşlemci
i-5 3470K işlemci
Merhaba yaklaşık bir haftadır bu lanet crash sorunundan muzdaribim. Ani güç ihtiyacı artışında mesela LoL oynarken %100 dolup oyun başladığında vs PC çöküyor. Bu bazen başlangıçta yaşanmıyor ama illaki o maçın 15. dakikasını göremeden yaşanıyor. YouTube vs gibi tarayıcı gibi düşük güç gerektiren programlar üzerinde takıldığımda ise 3 saat i bulmadan yine çöküyor. Bu çökme iki şekilde yaşanıyor %90 PC'nin monitörle bağlantısının kesilmesi (sağ üstte HDMI yazısı çıkıyor) ve ekranın tamamen siyah olması, bu siyahlık monitör açık olan siyahlık değil doğrudan monitör kapanmış gibi oluyor. %10 da ise genellikle yeşil olmak üzere kahverengi vs bir renkte ekranın tamamı kaplanmış halde sabit kalıyor. Eğer arkada bir ses oynuyorsa çökme öncesinde zzzzzzttttt şeklinde takılı kalıyor bu ses. Bu sırada PC kapanmıyor fanlar vs dönmeye devam ediyor ve ışıklar hala yanıyor. Ben reset atana kadar bilgisayar bu şekilde kalıyor. Yeniden açıyorum ve her şey başa sarıyor. Son bir haftadır bilgisayarı kendi isteğimle kapattığımı hatırlamıyorum. GPU sıcaklığı normal 50-55 civarı CPU ise AMD Software de normal gösteriyor fakat doğruluğundan emin değilim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kaspersky üzerinden tam tarama yaptım hatta 2 defa tarama sırasında çöktü 3. de tarama tamamlandı ve bir takım şeyler buldu bende hepsini temizlettim. Bir umut olmuştur diye yeniden başlatıp test ettim ama sorun hala devam ediyor.

Son düzenleme:
Depolama birimi olarak ne kullanıyorsunuz hocam ? Aynı sorunu bende yaşamıştım.HDD SSD ? Bilgilerini verebilir misiniz?

SSD Windows kurulu-vaseky V800 128 GB, bir de hard disk var Seagate 500GB model okuyamadım.
Bunlarda herhangi bir problem olmadığından lütfen emin olun.Örneğin okuma/yazma değerleri normal mi?

Bunlarda herhangi bir problem olmadığından lütfen emin olun. Örneğin okuma/yazma değerleri normal mi?

Hemen kontrol edeyim dönüş yaparım.

Bunlarda herhangi bir problem olmadığından lütfen emin olun.Örneğin okuma/yazma değerleri normal mi?
Hocam SSD nin değerleri normal ama HDD de:

RND4K Q32T1 okuma 0.51 ___ yazma 0.79
RND4K Q1T1 okuma 0.46 ___ yazma 0.78

SEQ1M Q8T1 ve SEQ1M Q1T1 normal

Bu çok düşük HDD değerleri neyi temsil ediyor ve crash e neden olurlar mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-02-29 113904.png
    Ekran görüntüsü 2024-02-29 113904.png
    24,9 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Hemen kontrol edeyim dönüş yaparım.

Hocam SSD nin değerleri normal ama HDD de:

RND4K Q32T1 okuma 0.51 ___ yazma 0.79
RND4K Q1T1 okuma 0.46 ___ yazma 0.78

SEQ1M Q8T1 ve SEQ1M Q1T1 normal

Bu çok düşük HDD değerleri neyi temsil ediyor ve crash e neden olurlar mı?
Sizin gibi aynı sorunu bende yaşadım.Sorun düşük okuma ve yazma değerlerinden anladığım kadarıyla SSD idi.Garantiye gönderdim,onlar da doğruladı ve yenisini gönderdiler.Sonrasında herhangi bir sorun yaşamadım.Bana kalırsa sizin sorununuz da bundan kaynaklı olabilir

Bugün arkadaşın PC de denedim SSD veya HDD de sıkıntı yok. Ayrıca ekran kartına Radeon Software üzerinden 10 dk stres testi yaptım çökme olmadı, aynısını işlemci içinde P95'ten yaptım yine çökme olmadı 25 dakikanın sonunda. Fakat iki testi aynı anda açtığımda direk çöktü. Reset attım ve tekrar denedim yine aynı sorunla karşılaştım. Bu bilgiler ışığında fikri olan var mıdır sorunla ilgili.
Sizin gibi aynı sorunu bende yaşadım.Sorun düşük okuma ve yazma değerlerinden anladığım kadarıyla SSD idi.Garantiye gönderdim,onlar da doğruladı ve yenisini gönderdiler.Sonrasında herhangi bir sorun yaşamadım.Bana kalırsa sizin sorununuz da bundan kaynaklı olabilir

Bugün arkadaşın PC de denedim SSD veya HDD de sıkıntı yok. Ayrıca ekran kartına Radeon Software üzerinden 10 dk stres testi yaptım çökme olmadı, aynısını işlemci içinde P95'ten yaptım yine çökme olmadı 25 dakikanın sonunda. Fakat iki testi aynı anda açtığımda direk çöktü. Reset attım ve tekrar denedim yine aynı sorunla karşılaştım. Bu bilgiler ışığında fikri olan var mıdır sorunla ilgili.
Güç kaynağını da teste sokar mısınız?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı