RX 470 Sistem Format Sonrası Donma Sorunu

Taha16

Kilopat
İyi günler arkadaşlar, yeni bir SSD aldığım için bilgisayarıma temiz bir kurulum yapmak istedim. Kurulum gerçekleştirdikten sonra her zaman oynadığım ve daha önce böyle bir sorun çıkarmayan PUBG'yi oynamaya başladım fakat oyunun ortasında görüntü donuyor, ses bir süre aktif olarak geliyor daha sonra o da donuyor ve öylece kalıyor ne bir kapanma ne bilgisayarın siyah ekran vermesi, anlamış değilim.
İşlemci FX 8350 ekran kartı MSI Raedon RX 470 4 GB.

İyi günler arkadaşlar, yeni bir SSD aldığım için bilgisayarıma temiz bir kurulum yapmak istedim. Kurulum gerçekleştirdikten sonra her zaman oynadığım ve daha önce böyle bir sorun çıkarmayan PUBG'yi oynamaya başladım fakat oyunun ortasında görüntü donuyor, ses bir süre aktif olarak geliyor daha sonra o da donuyor ve öylece kalıyor ne bir kapanma ne bilgisayarın siyah ekran vermesi, anlamış değilim.
İşlemci FX 8350 ekran kartı MSI Raedon RX 470 4 GB.
Format sonrasında driver'ları eksiksiz kurdunuz mu?

371235

371236

Amd'nin sitesinde Rx470 için verilmiş maksimum boost ve base frekansa bak, sendeki yüksek ise son iki frekansı o değerlere çek( en solda dinamik moda alarak)

Eğer yine devam ederse sol altta güç limitini -3,-5,-10 gibi kademeli olarak düşür.

Üstteki frekans tablosu her açılışta varsayılana dönüyorsa: sağ üstte profili kaydet ile kaydet, her açılışta sağ üstte profili yükle ile yüklemelisin. Ben ne yaptıysam kalıcı kaydedemedim.

Bendeki rx 480'i msi 1300 mhz'e arttırmış, anlık fps çok üstlere çıkıyor ama bir o kadar da dalgalanıyordu ve seninkine benzer ama daha beter anlık kasmalar ve bazen ekrana görüntü vermeyi kesiyordu.

Bir de steam oyunları için:
C:\Program Files (x86)\Steam'den steam.exe dosyasına sağ tıkla özelliklere gir, uyumluluktan Bu programı yönetici olarak çalıştır'ı seç( steam kapalıyken). Steam ilk açılışta uyaracak ve bir daha gösterme diye işaretleyip devam et.

Pubg içinse ayarlarda sadece Tam Ekran seç, birçok fps düşüklüğü ve dalgalanması normal sistemlerde de steam ve pubg ince ayarıyla çözülüyor.

Son düzenleme:
gücü olan bir kartı neden güç limitini -%10 alıp çekirdek hızını yavaşlatıyoruz ki anlamadım
hayır ben bu bilgisayarla Witcher 3 : Wild Hunt u 1080 p de high ayarlarda akıcı oynadım bazı ayarlar ultradaydı

Amd ve msi el ele bir iki fps fazla vermek için kartın canına okuyorlar da.
İki yıl garanti bittikten sonra iyice saçmaladı benim kart mesela
Kendi ayarlarında birkaç fps artışı da dalgalı bir şekilde alıyorsun, Güç olayını son çare yapacaksın zaten
Frekansları amd'nin varsayılan değerlerine çekip dene.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı