RX 470 Sistem Oyunlarda Donma ve Gri Ekran Sorunu

Katil Tekir

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar Parçaları;

Anakart: ASUS Z97-PRO GAMER Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart

Ekran Kartı: Sapphire RX470 GDDR5 4GB 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

Soğutucu: COOLER MASTER HYPER T4 775/1155/1156/1366/2011&AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

PSU: THERMALTAKE LITEPOWER 550W GÜÇ KAYNAĞI

İşlemci: CPU Type Intel(R) Core(TM) i7-4770 CPU @ 3.40GHz

RAM: 8 GB

Ekran Kartının şu anki sıcaklık değerleri;
GPU diyot 46 °C (115 °F)
GPU VRM1 45 °C (113 °F)
GPU VRM2 25 °C (77 °F)

Şu an bilgisayar boşta, oyun oynarken bakmaya fırsatım olmadı. Sürücülerim de güncel, sorun sıcaklıktan olsa oyunu oynamaya başladıktan 5-60 dakika sonra rastgele bir zamanda donmaz. Her oyunda ekran donmuyor, Witcher 3, Fallout 4, GTA V gibi oyunlarda donuyor (Ultra ayarlarda oynuyorum). Grafik olarak baskı yapmayan oyunlarda donmuyor (EU 4, CK 2, Mount&Blade Warband vs).

Donmayı da şöyle tarif edeyim, oynamaya başladıktan rastgele bir süre sonra (ister 5 dakika olsun ister 2 saat) gri ekranda bilgisayar takılıyor, klavye, fare, görev yöneticisi falan işlemiyor. Tek çıkış yolu kasanın düğmesinden yeniden başlatmam gerekiyor.

Bende de Rx 480 düşük grafikli oyunlarda sorun çıkmıyor ama Assassins Creed Syndicate oynamaya başladığımda ekran bazen gri bazen yeşil oluyor ve takılıyor.

hocam dediğiniz sorunu bende 1 defaya mahsus yaşadım. mouse oynuyordu fakat hiçbişey gözükmüyordu griydi ekran. Birde size ekranın donup monitör kapanıp açıldıktan sonra kendine gelmesi olayı oluyor mu?

Bende mouse falanda işlemiyor maalesef, klavye falan filan her şey takılıyor sadece düğmeden reset atmak işe yarıyor. Hayır monitör kapatılıp açıldıktan sonrada bir şey değişmiyor.

Company Of Heroes 2 Full ayarlarda oynadım saatlerce hiçbir şey yoktu. GTA V girdim full ayarlarda hiçbir şey yoktu ta ki motor kullanırken çok farklı şeyler olduktan sonra motoru sürerken kafayı çarpıp wasted ekranı yemek yerine ekran önce griye döndü, arka planda ses devam ediyordu çok geçmeden ekran kırmızı olup ses bozuldu (dııııt diye ses çıkarmaya başladı tarif etmek gerekirse)

Yani daha nasıl örnek verebilirim bilmiyorum. Sinirimi bozmaya başladı bu hatalar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı