RX 470 vs 1050Tİ

Vulkan'da neredeyse aralarında 2 kat performans farkı var. Hangi oyunda 10 FPS fark var? Ben hiç 10 FPS fark göremedim. En az 15 görmüşümdür. Genelde 20-25 FPS fark var.

Vulkan'da neredeyse aralarında 2 kat performans farkı var. Hangi oyunda 10 FPS fark var? Ben hiç 10 FPS fark göremedim. En az 15 görmüşümdür. Genelde 20-25 FPS fark var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Doom 9FPS
Far Cry Primal 11FPS
GTA V 12FPS
Rise of the Tomb Raider 10FPS
Bunlar bu benchmark icindi. Baska bir benchmark:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Rise of the Tomb Raider 12FPS
Witcher 3 15FPS
Pek inandirici gelmese de DOOM 4FPS

Bir diger benchmark:

Dirt Rally 9FPS
F1 2016 10FPS
Gears of War 4 10FPS
Bu benchmarkta GTA V icin 1050 TI 3FPS onde. Ilginc
Total War Warhammer 4FPS

Genel olarak 20FPS fark var dogrudur. Zaten dikkat ederseniz `Nerde 20FPS? Nerde o kadar fark?` diye bir sey soylememisim. Bence de zaten RX470 almali.

Attığın videolar saçma. İnandırıcı gelmiyor, canlı test lazım. :) Digital Foundry gibi kanallardan bakın en iyisi. Öyle tablo ile olmaz o işler.

Youtube`a RX470 vs 1050TI yazarsaniz bunlar cikacaktir. Biraz sasirtici ama soylediginiz kanalda boyle bir video bile yokken nasil 20-30FPS farkina kapildiniz anlamadim. Peki hic 10FPS yok lutfen bir link de siz atar misiniz?

Canli test de birakayim:

Genel olarak 10-15FPS fark var. Bazi oyunlarda 5-8 FPS bile olmus.

Digital Foundry'i nasıl bulamadın anlamadım. :) Gerçi 1050 Ti değilde RX 470 vs R9 380 falan var. :)

O zaman şunu atıyorum:

Şimdi 1050 Ti ile 60 FPS alabilmek için oyunlarda ayarları Medium falan yapman gerekiyor. RX 470'de direk Ultra'ya alıp 60+ yakalayabiliyorsun çoğu oyunda. Şimdi bana burada 1050 Ti'yi savunmayın. Arada çok büyük fark var. Bütçe varsa kesinlikle RX 470 alınmalı.

Önceden 1050 Ti ayarında 4GB GTX 960 kullanmıştım ve daha sonra RX 470'e geçince belirgin bir fark hissettim. Yani bu iki kartların klasmanları bile farklı. Rakip bile olamazlar. Öyle bir düşünceye kapılmayın yani.

Not: Test ettiği oyunların çoğu Nvidia destekli oyunlar. :) DX12 ve Vulkan gibi oyunlarda 30 FPS veya daha üstü bir fark oluşabilir. :)

1050TI savunduğumu nerden cıkardınız anlamadım. İlk attığım mesajda da gözüktüğü gibi 470 öneriyorum zaten. Fakat 1050TI da yerin dibine sokulacak kart değil. Bütçe yoksa tercih edilebilir. Fakat bütçe varsa neden 1050TI alınsın?

Alacak olan arkadaşın kafasını karıştırabilirsiniz. Genel olarak dediğim gibi fark var. Yerin dibine sokmuyorum ama 5-10 FPS ile iki kartı aynı klasmana sokuyorsunuz gibi oluyor. :)

Kartlar zaten birbirinin rakibi bile degil. RX470 cok daha ustun bir kart. Yani ayni taraftayiz. :D Fakat parasi yoksa GTX1050TI da alabilir ben onu soylemek istedim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı