RX 470 vs GTX 1060

İlk önce hitap şekline dikkat et karşında çocuk yok! Her parçanın voltaj kesintisine karşı koruması var dalgalanmasına karşı değil Aerocool iyi marka fakat daha kalitelileri var. Güç kaynağı sadece 12V kanalından verdiği güce göre seçilmemeli. Şuanda 60FPS'de oynattığı oyunların çoğu DX11. Bunun daha Vulkan'ı var.
Hitap şeklimde bir sorun yok. Fan boy seviyesinde öneriyorsun dedim "hitap şekline dikkat karşında çocuk yok!" diyorsun. Düzgün bir şekilde, yaptığın hareketi belirtiyorum sana. Yarası olan gocunur derler ama bilemedim artık. Gördüğün üzere bir hitap bozukluğu yok hakaret yok. Vulkan meselesine de gelirsek o zaman ben nasıl olsa Vulkan gelişecek diye RX 460 yanına da i7 6700k alayım nasıl olur?

DX 11 çıkarken de şöyle FPS artışı olacak böyle FPS artışı olacak muhabbeti döndü ve yine aynı şekilde DX 12'de de oldu bu olay. Mesele şu ki Vulkan DX'e göre daha optimize olduğunda Vulkan ile yapılan AAA oyunlar "nasıl olsa API artık daha optimize, biz buna daha fazla ayrıntı ekleyebiliriz daha gerçekçi grafikler yapabiliriz" düşüncesiyle yapılacak ve ekran kartları gene zorlanacak. Bunu düşünmeden önce, GTX 1060 alabilecek adama RX 470 öneriyorsun. H170 ne sağlayacak bu adama onu açıklar mısın diyorum onu da açıklamıyorsun. Soru soruyorum, cevaplar mısın acaba kardeşim? Bak düzgünce cevap istiyorum.

Benim demek istediğim "nazik olman", GTX 1060 RX470'ten üstün, ancak başkalarının fikrine biraz nezaket göstermelisin.

Nasıl nazik olmuyorum acaba? Ben arkadaşa H170 ne kazandıracak diye soruyorum o bana sert çıkışıyor. Nezaket bozukluğu olan cümleyi göster gerçekten bir nezaket bozukluğu varsa özür dileyeceğim. Yazılı olarak iletişim kurduğumuz için sert geliyor herhalde. Aynı cümleleri sesli olarak nasıl söylediğimi duyacak olsaydın anlardın ortada bir nezaket bozukluğu olmadığını :).

Ekleme olarak: Acaba beni bilgilendirebilir misin voltaj yükselip alçalması duruma karşı koruma dalgalanma koruması olmuyor da ne oluyor? Yanlış biliyorsam beni düzeltir misin güzel kardeşim @Because Im Batman ?

Son düzenleme:
Yarası olan gocunur derken bile kimle konuştuğuna nasıl hitap edileceğini bile bilmiyorsun yaram var ve gocunuyorsam bundan sanane? Kimse Vulkan gelişiyor diye gidip RX 460 alıp GTX 1060 ya da RX 480 performansı beklemiyor. Vulkan'ın avantajı daha fazla optimize olmasının yanında kullanım alanlarının genişliği yani herhangi bir platformdan bağımsız olarak çalışıyor bu da geliştiriciye çeşitlilik sunuyor. Grafik konusunda ise buna katılmıyorum. Vulkan ile daha fazla detay eklenecektir buna oranla kullanıcılar kendisine en iyi performansı alacağı ayarları seçecektir. H170 ne sağlayacak dersen daha iyi bir chipset, daha iyi bir ağ çipi, daha iyi bir ses çipi daha iyi bileşen kalitesi, daha fazla port gibi özellikleri var. Ben güç kaynağında voltaj dalgalanmasına karşı koruma yok mu demişim? Bileşenlerin voltaj dalgalanmasına karşı koruması yok demişim. Kaldı ki voltaj dalgalanmasına karşı koruma olmasının kötü bir şey olduğunuda söylemedim sadece Aerecool'dan daha iyi bileşen kalitesine sahip ve kendini kanıtlamış güç kaynağı almakta fayda olacağını söyledim Aerecool alınmaz demedim bütçesi kısıtlı olanlar tabii ki alabilir. Bu arada geçen konuda GTX 1060 ile RX 480 arasında Vulkan'da fark yok diyen sen değilmiydin? Vulkan'ı rakip olarak görmüyor olabilirsin fakat emin ol destekçisi arttıkça geliştirilen oyunların sayısı artacak ve emin ol Microsoft DX 12'deki performansı arttırmazsa Vulkan iyice yaygınlaşacaktır. Şu anda size önemsiz gibi gelebilir Vulkan fakat arada çok büyük bir performans farkı var bu bile son kullanıcıyı cezbediyor bütün platformlarda kullanılmasıda çok büyük bir etmen. Bunun dışında ne kadar inkar edersen et RX 480 F/P olarak çok daha iyi durumda GTX 1060'tan. GTX 1060'ın avantajı DX 11 oyunlardaki performansı, ShadowPlay ve yaklaşık 30W daha düşük güç tüketmesi.

Açıkçası RX 470 alıp biraz daha dengeli sistem kurmak her zaman iyidir. Anakartı yüksek tutmak gerekiyor ileride sıkıntı çıkabilir. Sonra güç kaynağını da iyi seçmek lazım. Nereden kısarsan kıs elbet bir gün karşına çıkıyor eskiden yaşamışlığım var yani...

RX 470 1080p vs RX 480 8GB/ GTX 1060/ GTX 970 Gaming Benchmarks bu videoyu izlersen aradaki farkı görürsün. GTX 1060'ın bile 60 FPS altına düştüğü zamanlar olmuş ve test ettiği oyunların 5 tanesi DX 11, 3 tanesi DX 12. Hitman AMD destekli, Rise Of Tomb Raider Nvidia destekli. Şimdi RX 470 alıp OC ile FPS farkını biraz daha kapatırsın fakat GTX 1060 Mini'ye ne kadar OC yapabilirsin? Zotac önceki nesilde voltaj sorunuyla biliniyor, voltaj düşüklüğünden dolayı önceki nesilde soğutması iyi gözükebilir bu sizi aldatmasın.

RX 470 1080p vs RX 480 8GB/ GTX 1060/ GTX 970 Gaming Benchmarks bu videoyu izlersen aradaki farkı görürsün. GTX 1060'ın bile 60 FPS altına düştüğü zamanlar olmuş ve test ettiği oyunların 5 tanesi DX 11, 3 tanesi DX 12. Hitman AMD destekli, Rise Of Tomb Raider Nvidia destekli. Şimdi RX 470 alıp OC ile FPS farkını biraz daha kapatırsın fakat GTX 1060 Mini'ye ne kadar OC yapabilirsin? Zotac önceki nesilde voltaj sorunuyla biliniyor, voltaj düşüklüğünden dolayı önceki nesilde soğutması iyi gözükebilir bu sizi aldatmasın.
Açıklama kısmında MSI RX470 OC versiyonu kullanıldığı, RX480, GTX 1060 ve GTX 970'in referans versiyonları kullanıldığı yazıyor, o nedenle pek adil bir benchmark değil.

Yarası olan gocunur derken bile kimle konuştuğuna nasıl hitap edileceğini bile bilmiyorsun yaram var ve gocunuyorsam bundan sanane? Kimse Vulkan gelişiyor diye gidip RX 460 alıp GTX 1060 ya da RX 480 performansı beklemiyor. Vulkan'ın avantajı daha fazla optimize olmasının yanında kullanım alanlarının genişliği yani herhangi bir platformdan bağımsız olarak çalışıyor bu da geliştiriciye çeşitlilik sunuyor. Grafik konusunda ise buna katılmıyorum. Vulkan ile daha fazla detay eklenecektir buna oranla kullanıcılar kendisine en iyi performansı alacağı ayarları seçecektir. H170 ne sağlayacak dersen daha iyi bir chipset, daha iyi bir ağ çipi, daha iyi bir ses çipi daha iyi bileşen kalitesi, daha fazla port gibi özellikleri var. Ben güç kaynağında voltaj dalgalanmasına karşı koruma yok mu demişim? Bileşenlerin voltaj dalgalanmasına karşı koruması yok demişim. Kaldı ki voltaj dalgalanmasına karşı koruma olmasının kötü bir şey olduğunuda söylemedim sadece Aerecool'dan daha iyi bileşen kalitesine sahip ve kendini kanıtlamış güç kaynağı almakta fayda olacağını söyledim Aerecool alınmaz demedim bütçesi kısıtlı olanlar tabii ki alabilir. Bu arada geçen konuda GTX 1060 ile RX 480 arasında Vulkan'da fark yok diyen sen değilmiydin? Vulkan'ı rakip olarak görmüyor olabilirsin fakat emin ol destekçisi arttıkça geliştirilen oyunların sayısı artacak ve emin ol Microsoft DX 12'deki performansı arttırmazsa Vulkan iyice yaygınlaşacaktır. Şu anda size önemsiz gibi gelebilir Vulkan fakat arada çok büyük bir performans farkı var bu bile son kullanıcıyı cezbediyor bütün platformlarda kullanılmasıda çok büyük bir etmen. Bunun dışında ne kadar inkar edersen et RX 480 F/P olarak çok daha iyi durumda GTX 1060'tan. GTX 1060'ın avantajı DX 11 oyunlardaki performansı, ShadowPlay ve yaklaşık 30W daha düşük güç tüketmesi.
Fan boy deyince de ters tepki yapıyorsun kardeşim. Konu sahibine RX 480 öner o zaman 470 nedir? Vulkan performansında fark yok demedim fark 50 FPS gibi devasa değil dedim ben. Herkes GTX 1060 vulkanda 70-80 FPS, 140 FPS RX 480 video paylaşıyor technopat aldı denedi 100-120 FPs arası oynuyor GTX 1060. Mesele bu değil, H170 için ekran kartı kısılmaz. Daha iyi bileşen kalitesi dediğin şey MSI'ın military class 4 yerine 5 var onun için ekran kartını kısıyorsan söyleyecek söz yok kardeş forum da gelip seni destekliyorsa ne diyeyim. Git RX 470 aldırt millete sonra da "ben en iyi biliyorum" diye dolaş. Tamam mı kardeş. Bıktım artık mantıksız parça önerisinden. B150M gaming + GTX 1060 yerine H170 + RX 470 alan arkadaş varsa ezik ezik takılsın, ben daha yüksek FPS değerleri ile uzun vade dahil rahat rahat kullanırım RX 470'i alanlar da AMD'ye saçma saçma giydirme yaparlar böyle devam eder bu döngü. Tek amacın senin haklı görünmeye çalışmak. Daha cevap yazarsam adam değilim.

Son düzenleme:
Gözünü kapatıp alabilirsin RX 470'i. Çünkü GPUBoss'da RX 480 %81, RX 470 %80 puan alıyor. Fark yok yani.
Aynen hacı GTX 750 Ti ile de GTX 1060 arasında fark yok hatta 1070 ile yeni Titan X de aynı performansta o yüzden 5000 TL sistem almaya gerek yok. AMD çalışanlarının da alayı geri zekalı o yüzden RX 480'le aynı kartı daha ucuza çıkarıyorlar. Çünkü onlar beyin yoksunu. Technopat ekibi de dünyanın en cahil insanları olduğu için yeni sistemlerine Titan X taktılar. İğneleme yapıyorum moderatörler, yanlış anlamayın.

Yanlış bilgilendirme
Nickname'inin hakkını veriyorsun.

Adsız.jpg

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı