Rx 480+FreeSync vs GTX 1060

KingOfTheMine

Hectopat
Katılım
27 Aralık 2015
Mesajlar
81
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İki ekran kartı arasında kaldım. Rx 480 alırsam yanına freesync monitör alabilirim. Ama GTX 1060 alırsam sıradan bi monitör alacağım. Çünkü g-sync monitörler çok pahalı(gördüğüm kadarıyla). Freesync gözle görülür bir değişim sağlıyor mu yoksa nadiren fark ettiğimiz hataları mı düzeltiyor? Kullanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
 
RX 480 + FreeSync daha iyi bir seçenek. Viewsonic'in bir monitörü vardı hem FreeSync hem de 75 Hz. Ona bakabilirsin. 600tl gibi bir fiyatı vardı sanırsam.
 
G-sync ne ise Freesync odur. Görüntünün yırtılmasını engelliyor ikisi de. Monitöre Freesync özelliği eklemek ek olarak pahalı bir aparat gerektirmediği için ucuz monitörlerde bile bulabiliyoruz Freesync özelliğini. :) Sana önerim RX 480+Freesync monitör alman. Yukardaki arkadaşın kastettiği monitörü ben de öneririm, gayet iyi.
 
Sizin dediğiniz gibi yapmayı planlıyordum ama msi GTX 1060 RX 480'e yakın fiyata çıkınca ve DirectX 12 performansında bile öne geçebilince biraz kafamı kurcaladı. Oynamak istediğim oyunların da Nvidia destekli oyunlar olduğunu aklıma getirince GTX 1060 bana daha mantıklı geldi. Sizce performans farkını göz ardı etmeye değer mi?
 
Pek bir performans farkı yok. İki kart arasında en fazla 5-6 fps oynayacak, dağlar kadar fark olmayacak. Ayrıca ben 1080P 60 Hz monitörde 78 fps alsam ne olacak? 75 Hz 75 Fps almak varken. Misal verdim bu arda belirteyim...
 
1060 en basitinden Gta V'te 20 fps ye yakın fark atıyor günümüz oyunalarını 2 kartta üst düzey oynatabiliyor. Ancak yeni oyunlar piyasa çıktığı sürece aradaki fps farkı değerlenecek. Bu arada amd fanlarından duydugun aradaki fark 5 6 fps onun için fazla paraya değmez palavralarınada kulak asma biraz araştır farkı görürsün.
 
o monitör viewsonic vx2257 bence de bunu al güzel bir monitör 75 hz hem de buydu ismi
600 tl ye bulabilirsin rahat hem de hesaplı
 
AMD fanı? AMD fanı değilim fakat şunu belirteyim bir kart 1100-1200 (büyük ihtimal özel soğutmalı fiyatı) bir kart 1500-1600 tl. AMD'nin referans kartları hiç bir zaman adam olamadı gerek R9 390 gerek R9 390X olsun. Ayrıca GTA 5 Nvidia kartlar optimize edilmiş bir oyun. HITMAN gibi oyunlarda bak istersen kaç Fps' miş o fark? Ayrıca biraz mantıklı olursan dediğim şeyi daha iyi anlayabilirsin. Dostum ayrıca 60 Hz monitörde 200fps alsam ne olur almasam ne olur. Bu iki kartında ömrü aynı. İkiside 5 sene sonra oyunları High hatta Medium ayarlarda oynatamayacak. Anladın mı ne demek istediğimi.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı