RX 480 ile yeterli performansı alamama

Ekran kartının fan açacak kadar çalışması bile şans o işlemciye nasıl taktın o GPU'yu.
Şimdilik idarelik olarak kullanıyorum diyelim. yeni işlemci alana kadar böyle kullanıcam ama işte CPU'nun %90+ kullanım oranı olmadan darboğaz olayı garibime geldi size danışayım dedim.

1. CS:GO işlemciye yük bindiren bir oyun.
2. Siz, işlemcinizin besleyemeyeceği bir ekran kartı takarak büyük bir yanlış yapmışsınız.
3. Ekran kartınız konu başlığında RX 480, konu içeriğinde RX 580 olarak görülüyor. Eğer kartınız RX 480 ise tüm grafik sürücülerini ve ayarlarını kaldırıp, temiz kurulum yapmanızı öneririm.
4. Grafik ayarlarınızı düşürdükçe yük işlemciye biner, ekran kartı yatar. Darboğaz sorununu minimum seviyeye çekmek için, olabildiğince oyunun grafik ayarlarını en üst seviyeye getirin. RX 480 ya RX 580, CS:GO için güçlü bir ekran kartı.
5. Oyuna girdikten sonra geliştirci konsolunu açıp, ''fps_max 0'' olarak ayarlarsanız, alabileceğiniz en yüksek FPS'i alırsınız. ( Muhtemelen bunu biliyorsunuzdur, konuyu başka tecrübesiz arkadaşlar da görebileceği için yazdım. )
Temiz bir kurulum derken, önceki kartım nvidia idi bu kartı takmadan nvidia driverlarını silip bu kartı taktıktan sonra bunun driverlarını eksiksiz şekilde kurdum. 4. maddenize yönelik, haklısınız ama neden tüm işlem CPU ya binerken hala %60-70 arası kullanım oranı oluyor onu anlamış değilim.
Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Kısaca grsfj
Şimdilik idarelik olarak kullanıyorum diyelim. yeni işlemci alana kadar böyle kullanıcam ama işte CPU'nun %90+ kullanım oranı olmadan darboğaz olayı garibime geldi size danışayım dedim.

Temiz bir kurulum derken, önceki kartım nvidia idi bu kartı takmadan nvidia driverlarını silip bu kartı taktıktan sonra bunun driverlarını eksiksiz şekilde kurdum. 4. maddenize yönelik, haklısınız ama neden tüm işlem CPU ya binerken hala %60-70 arası kullanım oranı oluyor onu anlamış değilim.
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Format atmalısınız. Bilgasayar bileşenlerinde bir değişiklik yaptıktan sonra en sağlıklı kurulum formatla olur. İnternet kafecilere falan götürme sakın evde kendin at. UEFI Windows 10 Kurulum USB'si Hazırlama - Technopat
Bilmiyorsan diye attım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı