RX 480 İncelemesi

Gençler anlamıyorsunuz bir türlü. AMD kartları baz alınarak yapılan oyunlarda AMD Nvidia kartları baz alınarak yapılan oyunlarda ise Nvidia daha yüksek performans veriyor. Bu 2 kart güç olarak birbirinin eşiti. Ancak Nvidia destekli oyunlar daha fazla olduğu için doğal olarak Nvidia almak daha mantıklı. Ha ben Doom, Hitman, Call Of Duty'i yüksek FPS'de oynamak istiyorum. Tercih edeceğim diğer oyunlardada RX 480'nin performansı 1060'a göre 2-3 FPS farkediyor derseniz her türlü AMD alın. Öbür türlü Nvidia tercihi daha mantıklı olacaktır.
 
İlk iki cümle doğru son cümle yanlış. RX 480 ile GTX 1060 hemen hemen aynı performansta fakat sunduğu fırsatlar olarak RX 480 daha avantajlı.
 
İlk iki cümle doğru son cümle yanlış. RX 480 ile GTX 1060 hemen hemen aynı performansta fakat sunduğu fırsatlar olarak RX 480 daha avantajlı.
Yav hocam ne avantajı ne fırsatı yahu ? 1060'ın oyunların genelinde RX 480'e karşı kazandığını gördük. AMD'ninde Nvidia'ya göre daha iyi olduğu oyunlar var. Ama çoğu oyunda 1060 daha yukarda kalıyor. Yani şöyle belirteyim 10 oyunun 4'ünde RX 480 daha yüksek FPS veriyorsa 6'sındada 1060 daha yüksek FPS veriyor. Olay bundan ibaret.
 
Hocam fanboyluğa gerek yok. DirectX 12 destekli oyunların neredeyse tümü AMD de daha iyi çalışıyor. Rx 480 ile Gtx 1060 ı Hitman, Deus Ex Mankind Divided, Quantum Break, The Division, Total War Warhammer, Battlefield 1 oyunlarına göre kıyasla ve bak. Bu oyunlar DirectX 12 destekli ve RX 480 daha yüksek FPS veriyor. Gtx 1060 ı, RX 480 e göre savunabileceğimiz tek bir konu var. O da 30 watt daha az güç tüketmesi. Gtx 1060 ın Rx 480 e göre tek avantajı bu. Rx 480 nin fiyatı, sunduğu performansı ve ileriye dönük yatırımları ile Gtx 1060 in önde olduğuna herkes hem fikir.
 
@Ryuuma İki kartın fiyatına bak ve DX 12-Vulkan destekli oyunlara bak ne dediklerini anlarsınız. Şu GTX 1060 muhabbeti bitmedi gitti, sürekli olarak yok Nvidia DX 12 için yazılım öne çıkacak falan filan klasik sözleriniz bitmedi gitti.
 
Öyle değil işte. AMD'nin son güncellemeleriyle birlikte DX 11'de fark kapandı. RX 480'nin avantajı FreeSync, 2GB fazla VRAM, CF, DX 12 ve Vulkan hal böyleyken gidip GTX 1060 daha avantajlı demek gülünç oluyor.
 
Bunları inandıramazsınız DX 12'de geçiyor desen Nvidia yazılımla yakalar derler, DX 11 fark kapandı dersen Nvidia'da oyun desteği daha çok derler. Nvidia fanlığı yapanları kesinlikle sözünden vazgeçiremezsin.
 
Öyle değil işte. AMD'nin son güncellemeleriyle birlikte DX 11'de fark kapandı. RX 480'nin avantajı FreeSync, 2GB fazla VRAM, CF, DX 12 ve Vulkan hal böyleyken gidip GTX 1060 daha avantajlı demek gülünç oluyor.
Ve ettigin karıda ekle. Gaming x 1060 la RX480 300 tl en az oynuyor.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…