RX 480 mi GTX 1060 mı ?

Arkadaşlar işin açıkçası aşağı yukarı birbirine denk kartlar vulkan olayı var tabi bu işin içinde vulkan'ı artık hem NVDIA hem AMD kullanıyor, ve vulkanın geliştiricisi AMD benim oyunlarımda da vulkan desteği var GTX 1060'ın falan da iyi bir kart olacağından eminim. Ya aslında kafama takılan 1300 TL verip GTX'in en alt modelini mi almak(1000 TL civarında 3 gb modelleri satılmakta fakat gün geçtikçe texture yükseliyor bu yüzden yetmeyebilir o yüzden 6 gb olan modeli baz alıyorum aynısı RX 480 için de geçerli), 1200 TL verip RX'in en üst seviyesini mi almak ?
Radeon RX 480 vs GeForce GTX 1060 Aralarında bariz bir performans farkı olmaması kafa karıştırıcı. Ama tabiki şuda büyük bir etken benim için freesync monitörler G-sync monitörlerden çok daha ucuz.

Screenshot_2.png
Hocam GTX1060 6GB vs RX 480'i karşılaştırmak nedir ya? Hala anlamış değilim. Adamın bütçesi sınırsız ise gitsin GTX1080 alsın. RX 480 4GB ve 8GB arasında sadece bellek farkı var, ve eğer 4K monitörünüz yoksa 8GB bellek almak anlamsız. Yani anlayacağınız GTX1060 6GB vs RX 480 4GB arasında 450TL fiyat farkı var. Buda performans sonuçları, neredeyse kafa kafayalar. Sizce sadece bazı oyunlarda yüksek FPS almak için 450TL yada hadi diyelim 8GB alacaksınız, 300TL ödemek mantıklı mı? Bence değil. RX 480 F/P olarak GTX1060'ın önünde, DX12'de neler olacağını hep beraber görücez ama bence NVIDIA, AMD'nin geçmesine bukadar kolay izin vermiyecek. AMD'de boş durmayacak gibi. Aralarında 450TL-300TL fiyat farkı var, o fiyata güzel bir SSD alınabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı