RX 480 PCI-E x8 modunda çalışıyor

Juxss

Megapat
Daha fazla  
Bundan kısa süre önce bilgisayarımı hava kompresörüyle temizledim. Daha sonra bilgisayara format attım. Daha önce PCI-e X16 veri yolunda çalısan ekran kartım şu an aynı slotta X8'de çalışıyor. Her şeye rahmen slot değiştir yaptım. X16'dan diğer slotlara taktım. O slotlarda görüntü gelmiyor. X16 slotun'da da AMD Radeon programına baktığımda veri yolu X8 olarak gösteriyor. Bilginiz varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

• Anakart Gigabyte X99 UD4
  • Işlemci i7 5820K
  • RAM 32 GB Corsair
  • Ekran kartı MSI RX480 8 GB Gaming X
  • PSU 750 Watt Gold Plus thermatake grandmaster

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS Defaults yaptın mı?
Evet Bios defaults yaptım. Ramleri tek tek denedim. Bütün Sata kabloları söktüm tekrar taktım. Anakart'dan bütün bağlantıları söktüm tekrar taktım. Ekran kartın Driverını Sildim tekrar yükledim. yine durum aynı PCI-E X8 Gösteriyor.

Ekran kartınız hangi slota takılı?
Ekran Alıntısı.PNG

Şefim Çok saolasın sorunu buldum. ve halletim böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlara ek bilgi olsun. Slotların arkasını alt pinlerin orayı diş fırçası ile hafif şekilde bastırarak temizlesinler ve kartı sıkıca yerine bastırsınlar. Şuanda sorun düzeldi X16 olarak kart geri geldi.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    22,4 KB · Görüntüleme: 29
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı