RX 480 Sistemi Test Etme

Furkan ATICI

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yeni bir sistem sahibiyim. Düzgün ve stabil çalıştığını nasıl test ederim ?

• Intel Core i5-6402P 6M 2.80GHz 1151
  • MSI B150M Gaming Pro D4 2133Mhz mATX 1151
  • Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz CL14 (HX421C14FB2/8)
  • Sapphire RX480 Nitro+ 8GB GDDR5 256Bit (11260-07-20G)
  • Western Digital Blue 1TB 64MB 7200RPM (WD10EZEX)
  • Zalman Z3 Plus Mid Tower Kasa/Siyah
  • Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze Aktif PFC Güç Kaynağı
Mesela sistemim oyunda ve boşta iken kaç derece görmeli ? Sapphire Trixx ayarları nasıl olmalı ?
MSI Command Center veya MSI Gaming APP'tan neler yapılmalı ?

Bu arada belki gerekli olur sistemimi açtığımdan beri sadece MSI Live Update ve gerekli windows 10 güncelleştirmelerini yaptım başka bir şey yapmadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci kullanımı %60 %80 civarı dolaşsın, GPU kullanımı %99-100 olsun düzgün sistem toplamışsındır.

İşlemci kullanımı normalde gpu kullanımı normal değil bazen %5 bazen ise %100 oluyor yardımcı olurmusunuz ?
Bu arada monitörüm daha gelmediği için çok büyük led bir tv'de test ediyorum bununda farkı var mıdır?

Rocket league full ayarlarda test ettim %100 gpu kullanımı söz konusu ve sorunsuz. Fakat cs go da işler sarpa sarıyor. %1 ile %100 arası dalgalanma var.

CS:GO DX9 Tabanlı bir oyun olduğu için işlemcide 3 çekirdeği, GPU'yu da fazla optimizasyonlu kullanamıyor. Normal.

İlk başta oyunları vsync açıkken test etmişim. Daha sonra kapadım sorun olmadığını gördüm içim rahatladı. Teşekkürler cevapların için. :)

Ben Asus STRİX modelini kullanıyorum.Sıcaklık değerlerine baktığımızda bu konuda en iyisi Asus soğutma testlere göre.Sapphire kartların sıcaklık değerleri bir tık daha fazla diye duymuştum ama bu gerçekten de performansda gözle görülür bir fark yaratmıyor. Yani demek istediğim bu kartın gücüyle alakalı markaya göre değişen bir şey değil.Bu kart bütçe dostu bir kart. O yüzden çok yumuşatma ayarlarını açamazsınız üst düzey kartlarda bile performans kaybı yaşatan bir ayar bu.Rx 480 parasını fazlasıyla hakeden bir kart kafanda soru işareti bıraktıysam sil onu.Yalnız bir tavsiyem olucak sana.Eğer bütçeni biraz daha zorlayabilirsen Asus modelini alman çok çok daha karlı olucak.3 yıl garanti kapsamı var.

Sapphire trixx hakkında mı ? Öyleyse daha detaylı anlatır mısınız?
Yumuşatma derken kenar yumuşatmayı diyor arkadaş. MSAA ve Post FX Antialiasing ayarları yani. 8X yapıp ultra HD texture pack ile ultra ayarlara almıştır o yüzden 5 FPS görmüştür. 8X MSAA yapmaya gerek yok. 4X açsan yeter hatta 1080p'de bence 2x bile yeterli.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı