RX 480 vs RX 470

1
Kendim karar verebilseydim konu açmazdım. Sizin söylediğiniz şeyleri ben kendi kendimede düşündüm ve karşıt görüş yaratabilirsiniz diye de konuyu açtım. Beni 8 GB almak için gerçekten ikna etmenizi bekliyorum. Avantajlı olduğunu elbette biliyorum. Ancak 150 TL vermeye gerçekten değer mi?
150tl? arada 70TL bile fark yok.

1

150tl? arada 70TL bile fark yok.
Vatan bilgisayardan bahsediyorsunuz değil mi? 70 TL bile yoksa tabiiki alırım neden baştan söylemediniz :D . Şu anda rx 480 8G 1153 TL Tahminimce RX 480 4G 1000 TL dir diye düşündüm. Link atabilir misiniz 4G modelin?

Edit: Tamamdır ben buldum, evet arada 70 tl bile fark yok. O zaman neden 8G almayayım. Çok teşekkür ederim size. En baştan fiyatları söyleseydim keşke benim hatam :D . Teşekkürler tekrar.

@Jira Aslında bir soru daha var. RX 470 8G mi yoksa RX 480 8G mi? Aralarında bu sefer 150 tl fark var, ama performans farkı değer mi almaya?

@Patates Karar senin arkadaşım bana kalırsa hayla rx480 8gb daha mantıklı. İçine hangisi yatıyorsa onu al.
8gb 1080p için her zaman gereksizdir. RX 480 zaten onun üstünde çok iyi çalışmıyor. 4gb model yetecektir.

@Jira Aslında bir soru daha var. RX 470 8G mi yoksa RX 480 8G mi? Aralarında bu sefer 150 tl fark var, ama performans farkı değer mi almaya?
470 ile 480 arasında elbette fark var. Ama alacaksanız bence her türlü 4gb alın. Fazlası gereksiz. Vrami en çok kullanan oyun GTA 5 o da ultra da her şey açıkken 1080p de 3.5gb falan istiyor.

70TL fark için almamak ne kadar mantıksız onu anlamıyorum.
Ben genel anlamda dedim.

4G ve 8G arasında 70 TL fark varsa değer mi peki? Bu arada RX 480 8G almayıp RX 470 4G alırsam 240 TL param oluyor elimde. Hangisi sizce?
Monitör için bütçeniz ne kadar var ? Eğer freesync bir monitör alabilirseniz RX 480 8g alın yapamazsanız RX 470 4g ve freesync bir monitör öneririm. Sonuçta monitörler genelde daha uzun kullanımlı oluyor.

Ben genel anlamda dedim.

Monitör için bütçeniz ne kadar var ? Eğer freesync bir monitör alabilirseniz RX 480 8g alın yapamazsanız RX 470 4g ve freesync bir monitör öneririm. Sonuçta monitörler genelde daha uzun kullanımlı oluyor.
Bu konuda kararım kesin, Free Sync bir monitör alıcam. Aksi takdirde 1060 alacaktım çünkü.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı