RX 480 vs RX 470

@William Blazko Peki RX470 4GB mi yoksa RX480 8GB mi? Aralarında 240 TL Fiyat farkı var.[/QUO üst tarafta
Hemen üstte uzunca belittim fikrimi. Ayrıca Rx470 ile Rx480 performans olarak birbirlerine çok yakınlar Arada 50-100 lira oynasa tabi ki Rx480 tercih edilebilir lakin 240 lira fiyat farkına kesinlikle değeceğini düşünmüyorum. Aynı ikilemde bende kaldım ve tercihimi Rx470 4GB tan yana kullandım ve son derece rasyonel bir tercih yaptığımı düşünüyorum.Monitör de alacağınızı belirtmişssiniz zaten bu nedenle 240 lira fazla vermenize lüzum yok aradaki 5-6 fps fark için değmez. Sonuçta RX470 ile 1080p ultra+ da 60 fps ve üstü oyun deneyimi yaşayacaksınız daha ne olsun.

Hemen üstte uzunca belittim fikrimi. Ayrıca Rx470 ile Rx480 performans olarak birbirlerine çok yakınlar Arada 50-100 lira oynasa tabi ki Rx480 tercih edilebilir lakin 240 lira fiyat farkına kesinlikle değeceğini düşünmüyorum. Aynı ikilemde bende kaldım ve tercihimi Rx470 4GB tan yana kullandım ve son derece rasyonel bir tercih yaptığımı düşünüyorum.Monitör de alacağınızı belirtmişssiniz zaten bu nedenle 240 lira fazla vermenize lüzum yok aradaki 5-6 fps fark için değmez.
Çok haklısınız. Peki arkaplaka hakkında ne düşünüyorsunuz? RX470'de mevcut değil. Ne gibi katkıları olur?

Çok haklısınız. Peki arkaplaka hakkında ne düşünüyorsunuz? RX470'de mevcut değil. Ne gibi katkıları olur?
Sapphire in modelini kullanıyorum arka plakası mevcut soğutması gayet başarılı ayrıca bir artısı da MSI Asus gibi modeller efektifte referans bellek hızında yani 6600 MHz de gelirken Sapphire efektifte standart olarak 7000MHz de geliyor ki incelediğim testlerde Sapphire Rx470 Asus- MSI gibi modellere nazaran 4-5 fps daha üstün.Bu tür ince detaylara dikkat etmek ve olabilecek en rasyonel kararı vermek gerek.

MSI'nın ürünleri şu anda indirimde o yüzden MSI alıyorum. Yoksa kafamda Sapphire vardı. Sapphire 970 TL, MSI 885 TL. 85 TL gibi bir fark var aralarında. Acıkcası Sapphire RX470 almaktansa 20 TL daha koyup MSI RX470 8G almayı tercih ederim :D . Sadece arka plakanın olmayışı bir sorun yaratır mı onu bilmek istiyorum.

@William Blazko
@A7xfoREVer

MSI'nın ürünleri şu anda indirimde o yüzden MSI alıyorum. Yoksa kafamda Sapphire vardı. Sapphire 970 TL, MSI 885 TL. 85 TL gibi bir fark var aralarında. Acıkcası Sapphire RX470 almaktansa 20 TL daha koyup MSI RX470 8G almayı tercih ederim :D . Sadece arka plakanın olmayışı bir sorun yaratır mı onu bilmek istiyorum.

@William Blazko
@A7xfoREVer
Arka plaka estetik duruyor, tozu temizlenebiliyor, kartı sağlam tutuyor. Ama msı modelleri indirimdeyse rx 480 e yönelin. %10 a varan performans farkı var bizzat kullandım. 8 gb olmasıda yararınıza olur çünkü doom +5 vram istiyor internetten bakabilirsiniz. 8 gb modeli ayrıca performans olarakda biraz üstte.

@William Blazko
@A7xfoREVer
İndirimde olduğunu bilmiyordum Vatan da en son 980 küsür liraydı. Bu durum da MSI modelini almak daha mantıklı tabi ki. Arka plaka yı da kafaya takmaya gerek yok bence güzel gözüküyor kartın bütünlüğünü sağlıyor ama olmasza olmaz bir şey değil sonuçta.(şahsi düşüncem)

İlk sayfada biri dönüştürücü linki atmış neye karar verirsin senin seçimin bilememde aynı dönüştürücüyü kullanıyorum 2 aydır sorunsuz çalışıyor normal vga kablosuyla ne alıyosan o fazlası ya da azı değil.

Arkadaşlar, 4GB ile 8GB arasında sadece 70 TL fark var. Şu anda RX 470 4GB mı yoksa RX480 8 Gb mı bunun cevabını bulmak istiyorum. Aralasında 240 TL gibi bir fark var.

@Barış Tolon
@Jira
@H. Hüseyin

@Talha Bayrakoğlu Benim monitörüm 1600x900 ama :( VGA bir monitör. Tavsiye ettiğiniz dönüştürücü bir sıkıntı çıkartmaz değil mi?
Yok bir sıkıntısı olmaz.

Yok bir sıkıntısı olmaz.
Eğer alabilirsen RX 480 8Gb'lık modele zorla uzun sure kullanırsın.

Arkadaşlar hepinize tek tek çok teşekkür ediyorum. RX 470 4 GB almaya karar verdim. Fazladan 240 TL vermek çok mantıksız geldi 8-9 FPS için. Eğer zamanı geldiğinde VRAM yetmezse kart en fazla 5GB kullanır diye düşünüyorum, 1-2 ayarı kısar düzeltirim o benim için sorun olmaz. Ama şuan 240 TL benim için çok değerli çünkü harddiskim yok :D . O tamamen kafamdan çıkmış. 1TB harddisk alacağım o parayla. Teşekkür ederim herkese.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı